Etusivu > Kansalaisopisto > Maksut ja alennukset

Maksut ja alennukset

Kurssimaksu on mainittu kunkin kurssin tiedoissa.

Kurssimaksun voi maksaa verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Maksamaan pääsee Siirry maksamaan -linkin kautta ilmoittautumisen jälkeen. Verkkomaksuun tulevat mukaan kaikki samalla kertaa tehdyt ilmoittautumiset. Verkkomaksusta tulee vahvistus opiskelijan sähköpostiin. Kurssin peruuntuessa tai opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa perumisaikojen puitteissa kurssimaksu palautetaan kurssimaksun maksaneille.

Jos maksua ei ole suoritettu verkossa, opiskelija saa laskun postitse kotiin kurssin alkamisen jälkeen. Kurssimaksua ei makseta verkossa, jos opiskelijalla on aktiivikortti tai hän suunnittelee sen hankintaa, opiskelija hakee opintoseteliavustusta tai jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai muu taho.

Ilmoittautumalla kurssille opiskelija sitoutuu maksamaan kurssimaksun riippumatta siitä, osallistuuko hän kurssille. Kaikki maksamattomat laskut menevät perintään. Otathan yhteyttä opiston toimistoon viikon sisällä laskun saapumisesta, jos laskussa on huomautettavaa.

Hyväksymme kansalaisopiston kurssimaksujen maksuvälineeksi Tyky-setelit (myös Tyky-online), Smartum-setelit (myös Smartum-mobiilimaksu) ja Edenredin virikesetelit. Kurssimaksu ko. seteleillä tulee suorittaa opiston toimistossa 3.2. mennessä, myöhemmin alkavien kurssien osalta maksu seteleillä viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Seteleillä tulee maksaa koko kurssimaksu, eikä setelistä saa vaihtorahaa. Opistolla ei oteta vastaan käteistä. Seteleillä ei voi maksaa Porin kesäyliopiston järjestämiä koulutuksia.

Alennukset

Aiemmin käytössä olleista 10 prosentin alennuksista eläkeläisille, työttömille ja opiskelijoille on luovuttu syksystä 2016 alkaen (Sivistyslautakunnan päätös 14.6.2016). Näihin ryhmiin kuuluvat voivat halutessaan hakea opintoseteliavustusta kurssimaksun alentamiseen.

Opintoseteli

Opetushallituksen rahoittamalla opintoseteliavustuksella tuetaan aikuiskoulutukseen osallistumista. Kansalaisopiston opintoseteliavustusta voivat hakea maahanmuuttajat, työttömät, senioriväestö ja eläkkeellä olevat, oppimisvaikeuksia kokevat ja alhaisen pohjakoulutuksen omaavat. Opintosetelillä voidaan alentaa tai joissain tapauksissa korvata kokonaan em. ryhmiin kuuluvien opiskelijoiden kurssimaksu. Avustuksiin käytettävä summa jaetaan kriteerit täyttävien hakijoiden kesken. Tietyillä kursseilla (esim. senioreiden tietokonekurssit ja suomen kielen kurssit) on alennettu maksu huomioitu jo ilmoitetussa kurssimaksussa, joten näille kursseille ei erillisiä opintoseteliavustuksia myönnetä. Aktiivikorttiin ei voi saada opintoseteliavustusta. Opiskelijan on mahdollista saada avustus yhteen kurssiin kevätkauden aikana. Hakulomakkeita saa opiston toimistosta, sen voi tulostaa alta tai täyttää sähköisesti alla olevan linkin kautta. Opintosetelien hakuaika päättyy 3.2. Lisätietoja opiston toimistosta.

Sähköinen hakulomake käytössä 9.1.-3.2. Opintosetelihakemus_kevat_2017.pdf (pdf, 0.09 Mt)

Aktiivikortti

Opiskelija voi ostaa 85 euroa maksavan kevätkauden aktiivikortin, jolla voi osallistua suurimpaan osaan kansalaisopiston kursseista. Aktiivikortti ei käy tieto- ja viestintätekniikan kursseille (paitsi teemakurssit), teknisen työn kursseille, Porin kesäyliopiston järjestämiin koulutuksiin eikä erikseen määritellyille erikoiskursseille (esim. opintomatkat). Tähtikurssien kurssimaksuista aktiivikortti kattaa puolet.

Kevätkauden aktiivikortti ei myöskään käy huhti-kesäkuussa alkaviin ja toimintakauden ulkopuolelle ulottuviin ns. kesäkursseihin (näiden kurssitunnus päättyy L-kirjaimeen). Kesäkursseihin voi lunastaa oman aktiivikorttinsa, jonka hinta on 45 e.

Kevätkauden aktiivikortit ovat myynnissä 12.1.-3.2. ja kesäkurssien aktiivikortit 1.3.-15.4. joko netissä tai opiston toimistossa (kurssinumerot 99990K ja 99991L). Maksun voi suorittaa verkkopankissa ilmoittautumisen jälkeen tai postitse kotiin lähetettävällä laskulla. Aktiivikorttia ei voi perua.

Tästä ilmoittautumisjärjestelmään

Kortin lunastaneiden tulee ilmoittautua kursseille ja esteen sattuessa perua osallistumisensa viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Mikäli peruminen tehdään tämän jälkeen, peritään 12 euroa perumismaksua. Jos perumista ei tehdä ollenkaan, peritään myös aktiivikortin lunastaneilta koko kurssimaksu.

Tähtikurssit

Uutena kevätkauden ohjelmassa on tähtikursseja. Tähtikursseilla voi olla pienempi ryhmäkoko, opetustila voi olla kalliimpi tai opettajan matka- ja majoituskulut voivat olla korkeammat kuin opiston tavallisilla kursseilla. Tähtikurssien kurssimaksu on 20 prosenttia kalliimpi kuin tavallisilla kursseilla. Tähtikurssien kurssimaksuista aktiivikortti kattaa puolet.

Asiasanat: maksu, lasku