Etusivu > Kansalaisopisto > Opisto 100 vuotta

Meidän opisto 100 vuotta

kuva


Vuonna 2017 Porin seudun kansalaisopisto juhlii 100-vuotista taivaltaan samaan aikaan Suomen kanssa. Päätös työväenopiston perustamisesta Poriin tehtiin monien vaiheiden jälkeen toukokuussa 1917 ja saman vuoden lokakuussa vietettiin jo avajaisia. Opiston vaiheisiin voit tutustua täällä:

Opiston historia pähkinänkuoressa (pdf, 1.42 Mt)


Kuvia opiston sadan vuoden taipaleelta

Vietä juhlavuotta 2017 yhdessä kanssamme niin opistolla kuin verkossakin!

Kirja opiston vaiheista

Opiston historiasta kertova kirja "Satavuotias osaamisen ahjo" julkaistiin 1.3.2017. Kirja on myytävänä opiston toimistossa, Rosenlew-museossa, Porin Sokoksessa ja Info Porin Kirjakaupassa. Hinta 30 euroa.

Satavuotias osaamisen ahjo -kirja julkaistiin 1.3.2017

Juhlanäyttely avoinna koko vuoden

Opistotalon toisessa kerroksessa on avoinna näyttely "Elämää ajattelevaa, tuntevaa, pyrkivää". Se esittelee kuvin ja sanoin opiston vaiheita sadan vuoden aikajaksolta, ja siellä voit jättää myös oman tervehdyksesi satavuotiaalle. Näyttelyyn voit tutustua koko loppuvuoden 2017 ajan opistotalon aukioloaikoina.

Kevätnäyttelyn tähtinä opettajat

Juhlavuotena opisto haluaa nostaa esiin opettajiensa monipuolisen ja laajan osaamisen. Kevään 2017 kädentaitojen näyttely koostuukin tällä kertaa poikkeuksellisesti opettajien omista töistä, joista osassa on huomioitu myös opiston ja Suomen satavuotinen taival. Näyttelyyn voit tutustua perjantaina 5.5. klo 10-18 ja lauantaina 6.5. klo 10-17. Tervetuloa!

Illanvietto ja verkkolehti

Helatorstain aattona juhlitaan 100-vuotiasta opistoa vanhan ajan illanvieton merkeissä. Keskiviikkona 24.5. klo 19 alkava illanvietto on suunnattu opiston tuntiopettajille ja opiskelijoille. Pilettejä tapahtumaan myydään 2.5. alkaen opiston toimistossa. Illanvieton tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin. Samana päivänä julkaistaan opiston verkkosivuilla juhlanumero vuonna 1918 perustetusta toverikuntalehti Kohentajasta.

Seuraa viestintää ja osallistu!

Kaikista juhlavuoden tapahtumista ilmoitamme tarkemmin opiston ilmoitustaululla, verkkosivuilla ja Facebook-sivuilla. Juhlavuosi tulee näkymään opistossa myös syyslukukaudella 2017. Opistomme juhlavuosi on myös osa Suomi 100 -ohjelmaa, johon voit tutustua osoitteessa www.suomifinland100.fi.

Seuraa opiston juhlavuotta myös Facebookissa ja Instagramissa! Osallistu juhlavuoteen käyttämällä hashtagia #porinseudunkansalaisopisto100 juhlavuoteen liittyvissä postauksissa.

kuva

Porin työväenopiston englannin kielen opiskelijoita 1950-luvulla. Opisto sijaitsi tuolloin Torikadulla (nykyinen Nortamonkatu). Opettajana kurssilla oli opiston johtaja V. I. Laurila. Kuva on luultavasti syyskaudelta, jolloin tunneilla oli usein tungosta. Kuva: PTO arkisto.