Etusivu > Kaupunkisuunnittelu > Projektit ja ohjelmat > Matkakeskus > Linja-autoliikenne matkakeskukselta

Linja-autoliikenne matkakeskukselta

Linja-autojen kauko- ja lähiliikenne sekä osa paikallisliikenteen vuoroista kulkevat matkakeskukselta. Pääasiassa kaikki vuorot, jotka ennen lähtivät linja-autoasemalta, lähtevät nyt matkakeskuksesta. Liikennöitsijäkohtaisia poikkeuksia voi olla.

Kaukoliikenteen lisäksi matkakeskuksesta lähtevät Pori-Kokemäki-linja sekä kaikki Meri-Porin, Ahlaisten, Lavian ja Viasveden linja-autovuorot. Useimmat vuorot ajavat myös vanhan linja-autoaseman kautta. Tarkat reittitiedot voi tarkistaa esimerkiksi Porin Linjojen tai Matkahuollon sivuilta.

Linja-autoliikenteen vapauduttua linja-autoyrityksillä on vapaus valita reittinsä ja lähtöpaikkansa. Onnibus jatkaa liikennöintiä vanhalta linja-autoasemalta ainakin 8.10.2017 saakka.

Lähtö- ja tulolaiturit

Lähtevälle liikenteelle on kuusi lähtölaituria, joista yksi on varattu cityliikenteelle. Saapuvalle liikenteelle on varattu tulolaituri, josta matkustajien on helppo jatkaa lähtölaitureille, taksiin tai rautatieasemalle. Tulolaiturille mahtuu tarvittaessa kolmekin linja-autoa samanaikaisesti. Tulolaituriin sijoittuu myös cityliikenteen pysäkki, jolta pääsee matkustamaan keskussairaalan suuntaan. Tilausliikenteelle on kaksi lähtöpysäkkiä rautatieaseman edustalla. Lähtö- ja tulolaiturit on katettu sekä varustettu sulanapitojärjestelmällä.