Etusivu > Kaupunginkirjasto
kuva

Kirjojen yö pääkirjastossa torstaina 17.8.

Päivän ohjelma:

17 - 17.05 Tilaisuuden avaus - Aikuistenosasto
17.05 - 17.45 Kirjailija Arttu Tuomisen kolmannen romaanin julkistamistilaisuus - Aikuistenosasto
17.05 - 17.45 Näyttelijä Peter-Sebastian Lehtonen esittää ohjelmaa lapsille - Lastenosasto
17.15 ja 17.45 Taidekävely, kirjaston taideteosten esittelykierros- Lähtöpaikka aula
18 - 20 Virtuaalitodellisuuslasit käytettävissä - Kokoustila
18 - 18.45 Mika Liljeblad soittaa klassista kitaraa - Seminaarihuone 1
18 - 18.45 Kirjailija, Porin murteen taitaja Elina Wallin haastattelussa. Paikalla piipahtaa myös Heli Laaksonen, jonka kanssa Wallin on työskennellyt jo vuosia. Heiltä on luvassa uutinen! - Lastenosasto
18 - 18.45 Kirjallinen keskustelu "Kotiseudun mennyt ja tuleva kirjoissani": Kirjailijat Leila Tuure, Hannes Tiira, Arttu Tuominen, Pauli Karmala - Aikuistenosasto
19 ja 19.30 Varjonukketeatteria lapsille ja aikuisille - Seminaarihuone 1
19 - 19.45 Runoilija Heli Laaksonen kertoo tuotannostaan ja suhteestaan kieleen - Auditorio
19 - 19.45 Kirjallinen keskustelu "Satavuotias Suomi kirjailijan silmin": Kirjailijat Anneli Kanto, Mauri Paasilinna ja Petri Tamminen - Aikuistenosasto
20 - 20.45 Kirjailija, vuoden 2014 Finlandia-voittaja Jussi Valtonen haastattelussa - Auditorio
20 - 20.45 Kirjallinen keskustelu "Moniääninen maa" : kirjailijat Alexandra Salmela, Pertti Rajala, Hanna-Riikka Kuisma - Aikuistenosasto
21 - 21.50 Satakuntaa sadan vuoden sanoin: runoja ja tekstejä esittävät Marju Kauppinen, Taina Silkkola ja Vesa Kivinen. Ohjaus Katariina Lohiniva. Tuottaja Porin teatterikerho - Auditorio
21 - 21.45 Runeberg-palkittu kirjailija Katja Kettu haastattelussa - Aikuistenosasto
22.15 - 23.50 Ulkoilmaelokuva Elokuu, ohjaus Matti Kassila 1956 (perustuu F.E. Sillanpään romaaniin) - Sisäpiha

17-22 Kirja- ja äänitemyyntiä. Useita myyjiä - Aula
17-22 Ruokaisia ja makeita herkkuja pianomusiikin säestyksellä - Kahvila

Järjestäjät Porin kaupunginkirjasto ja Taiteen Edistämiskeskus

Lavian kirjasto muuttaa

Lavian kirjasto muuttaa elokuun lopussa uusiin tiloihin Suomelan kouluun (Tampereentie 19). Kirjasto on kiinni 21.8. - 1.9. ja avaa uudessa osoitteessa maanantaina 4.9.


A Good Start Language Café / Hyvä alku -kielikahvila


Time: on Tuesdays 5 Sep – 12 Dec, at 6.00 – 7.30 pm, continues possibly in spring 2018

Place: Pori Public Library and WinNova, Pori

Kick-off: In the library, Gallen-Kallelankatu 12, On Tuesday 5.9. at 6.00 pm.

Target group: : Foreign students of Satakunta educational institutions who wish to receive information about Pori and to practice Finnish language through discussion.

The training is free of charge.

More information


Aika: Tiistaisin 5.9. - 12.12.2017 klo 18.00-19.30, jatkuu mahdollisesti keväällä 2018

Paikka: Porin kaupungin pääkirjasto ja WinNova, Pori

Aloitus: Kirjastossa, Gallen-Kallelankatu 12, tiistaina 5.9. kello 18

Kohderyhmä: Oppilaitosten ulkomaiset opiskelijat ja muut, jotka haluavat saada tietoa Porista ja harjoitella suomen kieltä keskustelemalla.

Koulutus on ilmainen.

Lisätietoa

Satakirjastojen asiakaskyselyn tulokset

Satakirjastojen asiakaskyselyyn vastasi keväällä runsaat 1200 kirjastojen asiakasta. Kyselyssä Satakunnan yleisten kirjastojen palvelut ja henkilökunta saivat asiakkailta pääosin kiittävät arviot. Kyselytutkimuksen tulokset voi lukea täältä.

Kirjaston kesäaukioloajat

Kesäkuukausien ajan pääkirjasto on avoinna joka arkipäivä kello 9-19 ja lauantaisin 9-15. Nakkilan, Noormarkun ja Pihlavan kirjastot eivät ole kesän aikana auki lauantaisin. Puuvillan kirjasto on avoinna lauantaisin kello 10-16. Sampolan kirjasto sulkee maanantaisin kello 17.

Satumaista-näyttely

kuva

Taidetta prosenttiperiaatteella

Taidetta prosenttiperiaatteella -näyttely on esillä Porin pääkirjaston näyttelytilassa 8. – 19.8.2017. Se esittelee Satakunnassa toteutuneita prosenttiperiaatteen mukaisia taidehankkeita.

kuva

Zinio-sovellus loppuu – vaihda RBdigitaliin

kuva

Jos olet käyttänyt Zinio for Libraries -sovellusta Satakirjastojen tarjoamien englanninkielisten aikakauslehtien lukemiseen, joudut vaihtamaan sen toiseen syyskuun loppuun mennessä. Uusi RBdigital-niminen sovellus löytyy sovelluskaupasta Android- ja iOS- -laitteille. Ohjeet sovelluksen käyttöön löytyvät täältä. iPadille ja iPhonelle sovellus löytyy App Storesta nimellä OneClickdigital.

Uudessa sovelluksessa lehdet voidaan lainata suoraan ohjelmassa, eikä se vaadi enää erillisen käyttäjätunnuksen luomista. Sovellukseen kirjaudutaan samalla tunnuksella, jolla kirjaudutaan myös selaimessa. Jos olet aiemmin ladannut lehtiä luettavaksi ilman verkkoyhteyttä, joudut lataamaan ne uudestaan RBdigital-sovelluksessa.

Asianajajapäivystys kesätauolla

Pääkirjaston asianajajapäivystys on kesäkuukausien ajan tauolla.

Aikakauslehtipalvelu eMagz käyttöön Satakirjastoissa

Satakirjastojen asiakkaiden käytössä on eMagz-verkkolehtipalvelu. Sieltä saa luettavakseen monien kotimaisten aikakauslehtien näköispainokset heti lehtien ilmestyttyä. Mukana ovat myös Ilta-Sanomat sekä Iltalehti. Palvelun arkistossa ovat saatavilla vanhemmat lehdet edellisen vuoden ajalta. eMagzia voi käyttää kaikissa Satakirjastoissa kirjastojen asiakaspäätteillä sekä omilla laitteilla kirjaston langattomassa verkossa osoitteessa emagz.fi.

Kirjojen Suomi -101 kirjaa Suomen itsenäisyyden ajalta

kuva

Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Jokaiselta itsenäisyyden vuodelta on valittu yksi kirja, joka on luettavissa myös verkossa. Tutustu kokoelmaan tästä. Voit myös kokeilla Kirjakoneella, mikä näistä teoksista sopisi juuri sinulle.

Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Tavallisen ihmisen historia

Suomi100-luentosarja pääkirjaston kokoustilassa klo 18

Syyskauden luennot:

12.9. FT, historiantutkija Pirita Frigren: Miehet rautaa, naiset puuta? 1800-luvun purjemerenkulku Porin kotisatamassa koettuna

24.10. Dosentti Heidi Grönstrand: "From Finland with love". Suomalaisen kirjallisuuden uudet kielet ja valtasuhteet

21.11. FT, kirjallisuudentutkija Marita Hietasaari: Uusi historiallinen romaani ja kertomuksia sodasta.

Uusi e-kirjasovellus

Uudessa Ellibs-sovelluksessa voit selata kirjaston e-kirjakokoelmaa, lainata niitä ja lukea ilman erikseen asennettevaa lukuohjelmaa. Sovellus toimii Android ja iOS-laitteilla. Voit ladata sovelluksen Google Play - tai App Store -sovelluskaupoista.

Lukusuosittelijapalvelu

Tarjoamme asiakkaille uutta palvelua: täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea. Saat viikon sisällä listan kirjasuosituksista. Lomakkeen löydät täältä.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata myös liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)

Pelipaketti aikuisten osastolla

Aikuisten osastolla 5 in 1: wooden games, pelipaketti sisältää seuraavat pelit: Shakki, Domino, Tammi, Backgammon, Ristinolla. Voit pelata pelejä kirjastossa, lainaa pelipaketti tietopalvelusta.

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE:n aukioloajat

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste MAINE on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9 - 16. MAINE sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin

Puikot heilumaan – sinivalkoisia sukkia veteraaneille

Hyväntekeväisyysryhmä KFC – Knit For Charity on kutonut satoja sukkia ja neuleita lahjoitettavaksi Porin seudulle jo reilun kahden vuoden ajan. Nyt vuorossa ovat lotat ja veteraanit. Kudottuja sinivalkoisia sukkia voi toimittaa myös kaupungin eri toimipisteisiin vuoden 2017 loppupuolelle asti. Sukkien keräyspaikkoja kirjaston toimipisteistä ovat pääkirjasto sekä Ahlaisten, Noormarkun, Pihlavan ja Reposaaren kirjastot.
Täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea.


kuva

Kesälukemista