Etusivu > Kulttuuri > Kulttuuritalo Annankatu 6
kuva

#‎pertinserkku‬ siirtyi Annikselta Lastenkulttuurikeskukselle halattavaksi.

kuva


Validi Karkia -klubi: M, Talmud Beach & Faarao Pirttikangas etc.

Tämän hetken kuumimmat underground-nimet Validi Karkia -klubilla uudessa miljöössä Anniksella perjantaina.

Validi Karkia -klubi esittäytyy ensi kertaa Kulttuuritalo Annankatu 6:ssa. Jo vuosikymmenten ajan monipuolisesti kulttuurin pyhättönä toiminut Annis on ollut yksi tärkeimmistä keikkapaikoista, jossa uriaan aloittelevat Circle, Disco Ensemble, Appendix ja Deep Turtle ovat soittaneet ensimmäisiä keikkojaan. Perjantain Validi Karkia -klubilla esiintyvät viikko sitten debyyttialbuminsa julkaissut Minja Kosken indie-sensaatio M, jonka Tehtaantyttö-levy arvotettiin Soundissa täyden viiden tähden arvoiseksi sekä tuore YLE Suomen Levylautakunnan voittaja, blues-boogien ’match made in heaven’ Talmud Beach ja Faarao Pirttikangas julkaisee uuden yhteislevynsä Porissa.

pe 29.9. Validi Karkia –klubi:
Talmud Beach ja Faarao Pirttikangas levynjulkaisu
M
Showtime klo 20.00, ovet 19.30
Kulttuuritalo Annankatu 6
Liput 15€
Järjestää Validi Karkia -klubiTaikatalo aukeaa taas: Noita Nytenenä kaappasi vangiksi Ässät-maalivahdin

kuva

Purkutalo Porissa muuttuu Noita Nytenenän taikataloksi lapsenmielisten seikkailuita varten.

Lasten apu on taas kipeästi tarpeen, sillä porilainen Noita Nytenenä on nyt kidnapannut Ässien maalivahdin ja piilottanut tämän. Seikkailulla Noita Nytenenän taikatalossa lapsia ja lapsenmielisiä vastaan voi tulla monenmoista nähtävää ja koettavaa keijuista lumimaisemiin ja oudoista hatuista tietokoneneroihin.

Tänä syksynä taikatalona toimii purettavaksi tuomittu tiilirakennus Karjarannassa. Talon huoneet on lavastettu erilaisiksi ympäristöiksi, kuten satumetsäksi tai avaruusritarien huoneeksi.

Ryhmät kiertävät oppaan johdolla etsimässä huoneista vihjeitä maalivahdin vapauttamiseen.

Tuttuun tapaan seikkailuun on panostettu aikaa säästämättä. Taikatalon sisuksissa huoneiden yksityiskohtien kimpussa on ahertanut kaikkiaan arviolta 40–50 ihmisiä.

Elämyksellisissä huoneissa näkyy, että yksityiskohtiin on uhrattu aikaa. Monitaiteinen yhteistyö kuvataiteesta näyttelemisen kautta äänimaailmoihin herättää seikkailun eloon.

Kulttuuritalo Anniksen väki, Step by Step -hankkeen nuoret ja talkoolaiset aloittivat Taikatalon tekemisen jo keväällä.

–Tähän sisältyy tietynlainen filosofia. Juttu on juuri se, että nähdään hirveä vaiva. Ihmiset kauhistelevat, kun kaikki sitten puretaan, mutta ei se ole kauheaa. Teemme nämä taikatalot aina purkutuomion alaisiin taloihin. Nämä ovat talojen joutsenlauluja, kertoo hankevastaava Erja Lehtonen.

–Monesti ajatellaan, kun lapsille tehdään, että ei se ole niin tarkkaa. Meillä on päinvastainen ajatus, hän jatkaa.

Noita Nytenenä on ollut suorastaan edelläkävijä. Nykyään maailmalla myydään loppuun elämyksellisiä, pelillisiä ja monitaiteisia tapahtumia, joissa yleisö vaeltaa esimerkiksi hotellitiloissa todistamassa erilaisia näkyjä ja kohtauksia tai ratkoo murhamysteeriä illallisilla.

Tämänvuotinen seikkailu liittyy hirvittävään tapahtumavyöryyn, joka alkoi Noita Nytenenän tilatessa itselleen Pariisista uuden taikahatun. Taikahattu päätyi erehdyksessä Ruotsin kuningatar Silvialle, ja Noita Nytenenälle tuotiin Ässät-pipo.

Noita suivaantui tästä niin kovasti, että kidnappasi Ässien A-junioreiden maalivahdin ja pitää tätä vankinaan.

Seikkailut ovat aiempina vuosina olleet välillä loppuun varattuja. Porilaislapset ovat olleet ihmeissään, kun muualla lapset eivät tiedä Nytenenästä mitään.

Lasten mielissä noita elää omaa elämäänsä ja tekee kaikenlaisia kamaluuksia päiväkodissa tai heidän kotonaan.

–Kerran yksi ulkopuolinen kysyi lapselta, kuka keksii Taikatalon ja tekee sen. Pikkutyttö julisti: "Minä, minä se olin!" Hän koki, että se oli hänen juttunsa. Se mihin pyritään on siis tavoitettu, Lehtonen sanoo.


Noita Nytenenän taikatalo

Tapahtuma järjestetään Porissa nyt 22. kerran.

Monitaiteinen lapsille suunnattu seikkailu.

Noita Nytenenää esittää Erja Lehtonen.

Tapahtumaa ovat toteuttamassa Step by step -hanke, Kulttuuritalo Annankatu 6, Lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja talkoolaiset.

Taikatalo on avoinna yleisölle viikonloppuisin 30.9.–1.10., 7.10.–8.10., 21.10.–22.10. ja 28.10.–29.10.

Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia ja hinta 5 euroa.

Kierrosaika varataan numerosta 044-7019422 (arkisin 10-17). Päiväkodeille on omia kierrosaikoja arkisin.

Ulkopuoleltakin erikoista ilmettä saanut taikatalo löytyy osoitteesta Puunaulakatu / Karjarannantie 9 (Tiilirakennus Väriässien ja parkkipaikan välissä).


kuva

kuva

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Asiasanat: näyttely, Kulttuuri