Etusivu > Kulttuuri > Kinokellari

Kinokellari

Kinokellari on tarjonnut laatuelokuvia yleisölle vuodesta 1978. Esitykset ovat keskiviikkoisin klo 16.00 Promenadikeskuksessa Finnkinon saleissa (Yrjönkatu 17). Huomaathan pitkien elokuvien normaalista poikkeavan alkamisajan. Lastenelokuvia järjestetään lähiönäytöksinä. Toiminnasta vastaa kulttuuriassistentti Helvi Selesmaa.
Liput vain käteisellä: 4 €, Finnkinon myntipisteestä näytöspäivänä klo 14 alkaen. Nuorisopassilla yksi (1) sisäänpääsy Kinokellarin mihin tahansa elokuvaan ikärajan mukaan. Lippua lunastettaessa on esitettävä Tiäksää-, Ekstiä- tai Kaistiät-passi.

PATERSON
Ohjaus: Jim Jarmusch
ke 1.3. klo 16, sali 5
Kesto: 1 h 58 min
K7

kuva


Paterson on bussikuski Patersonin kaupungissa New Jerseyssä. Hänen elämänsä koostuu yksinkertaisista rutiineista: joka päivä hän ajaa samaa reittiä tarkkaillen tuulilasinsa editse ajelehtivaa kaupunkia ja kuunnellen ympärillään käytävien keskustelujen osasia. Hän kirjoittaa runoja muistikirjaansa, ulkoiluttaa koiraansa, käy baarissa tasan yhdellä oluella ja palaa kotiin vaimonsa Lauran luokse.

Lauran maailma puolestaan muuttuu jatkuvasti. Lähes päivittäin hän keksii erilaisia unelmia ja innostavia projekteja. Paterson ja Laura rakastavat toisiaan. Mies tukee vaimonsa uusia tavoitteita ja vaimo miehensä runonlahjoja.

Elokuva tarkastelee hiljaisen eleettömästi jokapäiväisen arjen ylä- ja alamäkiä ja elämän pienten yksityiskohtien runollisuutta.


LASTENELOKUVAT LÄHIÖISSÄ:

ONNELI, ANNELI JA SALAPERÄINEN MUUKALAINEN

Ohjaus: Saara Cantell
Kesto: 1 h 15 min
-S-
Vapaa pääsy.

kuva

Elokuvassa Onneli ja Anneli ovat kaksi ihan tavallista tyttöä, ehkä vain hieman onnellisempia kuin monet muut, onhan heillä satumainen mahdollisuus asua kahdestaan rouva Ruusupuun heille suunnittelemassa talossa Ruusukujalla. Eräänä päivänä Onnelin ja Annelin talon lähelle avataan uusi lastenkoti ja sieltä karkaa poika nimeltä Pekki. Pekki päätyy asumaan Onnelin ja Annelin rantamajaan ja kertoo tytöille, kuinka ankeaa elämä lastenkodissa on johtajatar Minna Pinnan tiukassa komennossa. Onneli, Anneli ja Pekki perustavat Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin, jotta lastenkodista tulisi taas iloinen paikka. Pienet Vaaksanheimolaiset ja muut Ruusukujan asukkaat rientävät Rosvoliiton avuksi. Seikkailujen päätteeksi maagisten ihmeiden taustalla on taasen Tingelstiinan ja Tangelstiinan lisäksi salaperäinen Rouva Ruusupuu.


Kyläsaaren kylätalo
ti 14.2. klo 18

Viaveden VPK:n talo
ke 15.2. klo 18

Ahlaisten nuorisotila
la 18.2. klo 17

Lattomeren Nuorisoseurojentalo
ti 21.2. klo 18

Pihlavan vanha koulu
ke 22.2. klo 18

Reposaaren yläkoulun juhlasali
to 23.2. klo 18

Lyttylän kylätalo
ke 1.3. klo 18

Söörmarkun Nuorisoseurojentalo
la 4.3. klo 16
Paikkavaraukset: soormarkkukn@gmail.com (nimi ja lukumäärä)
Huom.: Paikkoja rajoitettu määrä

Yhteystiedot: kulttuuriassistentti Helvi Selesmaa, Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus / elokuvatoiminta, puh. 044 701 9107, sähköposti: helvi.selesmaa@pori.fi

kuva Kinokellarin ystävät Facebookissa