Etusivu > Kulttuuri > Kulttuuriasiainkeskus

Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus

Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen toimipaikka Porin Raatihuoneella suljetaan perjantaina 16.6.2017. Kulttuurin hallintopalvelut sijaitsevat maanantaista 19.6. lähtien Porin sivistyskeskuksessa osoitteessa Otavankatu 3 A (3. kerros).

Kulttuuriasiainkeskuksen henkilökunnan puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet pysyvät samoina muutoksen jälkeen.

Porin kaupungin organisaatio uudistuu 1.6.2017 alkaen, jolloin muun muassa kulttuuritoimen, sivistystoimen sekä vapaa-aikatoimen hallintokunnat yhdistyvät Porin kaupungin sivistystoimialaksi.

kuva
Kulttuuritoimen palvelut ovat osa Porin kaupungin peruspalveluja. Kulttuuritoimeen sisältyvät kirjasto- ja tietopalvelut, museopalvelut ja kulttuurivarallisuuden ylläpito, orkesteri- ja musiikkipalvelut, festivaali- ja tapahtumatuotanto, lasten ja nuorten kulttuuripalvelut, taidekoulutus, taiteilijoiden, opiskelijoiden ja kolmannen sektorin tukeminen sekä taiteen perusopetuksen järjestäminen läpäisyperiaatteella.

Kulttuuritoimen vastuulla on palvelujen tuottaminen ja välittäminen sekä kulttuuripääoman tallennus. Kulttuuritoimen piirissä olevat kulttuurilaitokset ovat itsenäisesti toimivia asiantuntijatoimialoja, joilla on oma tuotanto- ja talousvastuu. Kulttuuritoimi on maakunnallisesti verkottunut ja tuottaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettuja palveluja.

Kulttuuritoimen hallintoyksikkö on kulttuuriasiainkeskus, joka vastaa myös taloudesta ja koordinaatiosta. Kulttuuritointa johtaa kulttuurilautakunta.

Kulttuuriasiainkeskus hallinnoi, tuottaa, konsultoi, tiedottaa, tukee ja on yleisön palvelija. Kulttuuriasiainkeskuksen toimipaikka, Porin Raatihuone on osa Kulttuuri-Poria kadunmitta jokirannasta, venetsialaispalatsin ja kaupungintalon kupeessa, lähellä taidelaitoksia.

Kulttuuriasiainkeskuksessa palvelukynnys on matalalla – Porin Raatihuoneen historiallisissa ja viihtyisissä puitteissa sinua palvelevat kulttuurijohtaja Jaana Simula, hallintosihteeri Tiina Lehtonen, kulttuurikoordinaattori Jan-Kristian Kivi ja kulttuuriassistentti Helvi Selesmaa.

kuva