Etusivu > Kulttuuri > Museot > Rosenlew-museo > Tiedotusvälineille > Lehdistökuvia

Lehdistökuvia

Pomot ja patruunat -luentosarja teollisuusjohtajista Rosenlew-museossa (julkaistu 30.11.2017)

kuva Vuorineuvos Sven-Erik Rosenlew on Rosenlew-museon Pomot ja patruunat -sarjan ensimmäisen luennon aiheena 4.12.2017 klo 17.30. Rosenlewistä saapuu kertomaan hänen elämäkertansa vastikään kirjoittanut FT Jussi Koivuniemi. Kuva: Satakunnan Museo.kuva Pomot ja patruunat -luentosarjan toisessa luennossa 29.1.2018 kello 17.30 kuullaan teollisuuden suurtekijä Antti Ahlströmistä. Hänestä luennoi Ahlström-asiantuntija ja asiakkuuspäällikkö Tiina Rajala. Kuva: Satakunnan Museo.


Voimamies-kirja kertoo Sven-Erik Rosenlewin elämäntarinan (julkaistu 26.9.2017)

kuva Voimamies-kirjan kansikuva.
kuva Tällaisen herra presidentti ampui. Ilmeiden mukaan saalis ei ole kummoinenkaan. Liekö lintu edes presidentin ampuma vaan näiden herrojen Rosenlewin ja Serlachiuksen saalista. Harvialan fasaanijahti 7.11.1962. Gustav Rosenlewin kuvat. Kuvateksti Voimamies-kirjasta.
kuva Lullu (Sven-Erik Rosenlew) ja Burre (Georg-Wilhelm Rosenlew) Yyterissä poninsa kanssa 1910-luvun alussa. Yyterin huvilakesät olivat pojille leppoisa ja turvallinen kasvupaikka. Kuva: Satakunnan Museo.
kuva Metsät olivat Sven-Erikille kaikki kaikessa. Hän viihtyi niissä niin metsästäjänä kuin metsänhoitajana. Metsissä oli myös Rosenlew-yhtiön sielu, minkä Sven-Erik hyvin ymmärsi. Heinäkuussa 1956 hän vetää joukkoa Virroilla, jossa hän oli metsänhoitajien kanssa tarkastamassa yhtiön metsätiloja ja uusia työntekijöille rakennettuja ”metsähotelleja”. Oikealla on hänen luotettu Suontaan metsäteknikkonsa Jaakko Lähteenkorva. Gustav Rosenlewin kuvat. Kuvateksti Voimamies-kirjasta.

Maat, metsät, tehtaat -näyttely 13.5.2017 - 4.3.2018

kuva Poika ja vesiratas, 1950-luku. Suomen maatalousmuseo Sarka.
kuva Heinäntekoa Oulun lähellä. Työväenmuseo Werstas.
kuva Kämppäemäntä tarjoilee ruokaa uittomiehille uittopirtillä Kiekinkoskella Kainuussa 1953. Lusto - Suomen metsämuseo.
kuva Tukkien kulkua ohjataan kekseillä Enso-Gutzeitin Säynätsalon vaneritehtaan tukkialtaalla 1950-luvun lopussa. Lusto - Suomen metsämuseo.
kuva Hoover-tuotteiden esittelyä Osuusliike Voiman myymälässä Tampereella 1959. Työväenmuseo Werstas.
kuva Lapsia leikkimässä Olympiakylässä Käpylässä Helsingissä 1945. Työväenmuseo Werstas.
kuva Maat, metsät, tehtaat -näyttelyssä on esillä mm. tämä 1950-luvun tyypillinen menopeli. Kuva: Heidi Lammi, Satakunnan Museo.
kuva Maat, metsät, tehtaat -näyttelyn olohuoneeseen voi istahtaa muistelemaan menneitä. Hyllyistä ja kaappien päältä löytyy virikkeitä muisteluun. Kuva: Heidi Lammi, Satakunnan Museo.
kuva

Porin Matti ja muut porilaiset lämmityslaitteet

kuva Rosenlew-museon nettisivusto, www.pori.fi/rosenlew-museo/porinmatinkunnostus, antaa vinkkejä vanhan Porin Matti -lämmitysuunin kunnostukseen. Kuva: Rosenlew-museo.


kuva Satakunnan Museon konservaattori Kaisa Lindewall puhdistaa Porin Mattia. Kuva: Rosenlew-museo.