Etusivu > Kysymystori
Hei!
Leppäkorven koulun lähellä, Hiisipellontien ja Vierutien risteyksessä on suojatie jonka merkkiä ei näy Hiisipellon tielle lainkaan puun vuoksi. Onko mahdollista siirtää merkkiä tai leikata kasvillisuutta?
Suojatien merkitkin ovat kovasti kuluneet. Ekaluokkalaisille turvallista koulumatkaa toivotaan.
Kysyi Oppilaan vanhempi (17.08.2017 | 13:11)

Asennamme merkit paremmin parin viikon aikana.

Vastasi Tiemestari (18.08.2017 | 12:56)
Koska pääsee pyöräilemään Pori-Niittymaa väliä uutta kevyen liikenteen väylää pitkin? Pääseekö jo tänä kesänä?
Kysyi Pyöräilijä (08.07.2017 | 21:20)

Liikennevirastolta saamani tiedon mukaan kaikki VT8 parannustyöt Porin päässä eli myös Pori-Niittymaa kevyen liikenteen väylä, valmistuvat elokuun loppuun mennessä.

Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (18.08.2017 | 08:19)
Hyvelässä on lyhyt kulkuväylä nimeltä Isännänpolku. Tästä n.puolet on merkitty kävelylle ja pyöräilijöille. Nyt sen osan puoliväliin on pystytetty hidastepuomi. Kyseinen paikka on mutka eikä siinä ole mitään poikittaisliikennettä. Itse koen että este on jopa vaaraksi pyöräilijöille. Kysynkin, mikä on tämän esteen tarkoitus?
Kysyi ei ymmärrä (10.07.2017 | 09:01)

Kevyen liikenteen väylille asennetaan vuosittain määrärahojen puitteissa joitakin kevyen liikenteen portteja. Aloite portin asentamiselle tulee väylän varrella asuvilta tai muuten väylää usein käyttäviltä. Syynä on runsas luvaton mopoilu tai muulla moottoriajoneuvolla ajo ko. väylällä. Näin tässäkin tapauksessa.

Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (16.08.2017 | 11:20)
Torin reunalla on kaksi taloa ( torilinna ja kehityksen talo), joiden hoitamattomaan ulkopintaan on varmasti muutkin kuin porilaiset kiinnittäneet huomiota. Onko kaupungin julkisivulautakunnalla mitään mahdollisuuksia puuttua asiaan, jotta talojen julkisivut saataisiin parempaan kuntoon, ettei porilaisten tarvitsisi hävetä toriympäristöä, jota muutenkin DDR -tyyliseksi haukutaan.
Kysyi vanha porilainen (05.08.2017 | 11:00)

Kiitos kysymyksestä. Asiasta keskustellaan seuraavassa kaupunkikuvatoimikunnan kokouksessa. Rakennusvalvontaviranomaisen puuttumiskynnyksen ylittäminen vaatii vahvat perusteet. Lisätietoja allekirjoittaneelta

Vastasi Vt.rakennusvalvontapäällikkö Mikko Lönnberg (15.08.2017 | 08:08)
Harmaalinnan valaistulle lenkkipolulle on aikaisemmin levitetty kivituhkaa vai mitä se lieneekään. Nyt ihmettelen, kun sitä on levitetty kuivalle, tasaiselle ns. kangasosuudelle. Linjalta kun lähdetään kohti loivaa ylämäkeä, sillä osuudella on paljon kiviä ja puiden juuria jotka ovat sateella tosi liukkaita. On paikkoja, jotka ovat keväisin ja syksyisin niin kuraisia, että pitää kierrellä ja kaarrella, että kengät pysyy kuivina. Polku on melkein puoleen mäkeen asti epätasainen ja paljon kiviä. Tälle osuudelle olisi tarpeellista saada vähän tasoitusta kyseisellä aineksella, joka tekee lenkkeilyn turvalliseksi ja mielekkääksi. Onkohan sitä luvassa?
Kysyi Paljon lenkkeilevä (07.08.2017 | 19:55)

Kyseiselle kuntoradalle on pari vuotta sitten levitetty mursketta ja päälle kivituhkaa reitin epätasaisimmalle osuudelle, jossa pinnassa oli myös kiviä ja juurakoita. Se kuntoradalla oleva yksi ja ainoa mäki vaatii nyt hiukan pinnoitetta, sateet ovat tuoneet sen verran mm. kiviä esiin. Muilta osin kuntorata on ulkoilukäyttöön hyvinkin soveltuva. Märkänä aikana luontoon tehdyillä reiteillä eivät kengät aina pysy kuivina, monestakin polun tai radan rakenteellisesta ratkaisusta johtuen.

Vastasi työnjohtaja Seppo Myllykoski (15.08.2017 | 07:36)
Onko Pohjantuulen päiväkodin pihaan mahdollista saada edes pientä korjausta?
Se on kuin perunapelto.
Kysyi pohjantuulelaisen äiti (14.08.2017 | 14:21)

Ottakaa yhteyttä Pohjantuulen päiväkodin henkilökuntaan ja kertokaa korjaustarpeesta.

Vastasi Tiemestari (14.08.2017 | 15:05)
Miksei poistettujen huonokuntoisten opasteiden tilalle asenneta uusia?
Esim. Ulvilantien ja Kyröläistentien risteyksestä on jo pitkän aikaa puuttunut keskustaan opastava kyltti Ulvilan suunnasta tultaessa ja nyt Ulvilantieltä on hävinneet Metallinkylään ja Mikkolaan opastavat kyltit.
Kysyi Ohikulkija (11.08.2017 | 10:37)

Ulvilantien ja Kyröläistentien risteyksen kyltti oli rikkoutunut ja uusi asennetaan huomenna. Metallikylän/Mikkolan opastekyltti kuuluu ELY -keskuksen urakoitsijalle. Ilmoitin kyltin puutteesta heille.

Vastasi Tiemestari (14.08.2017 | 14:53)
Voisiko Kalaholman koulun kohdalla vastapäiseltä sorapolulta, joka tulee joelta päin tielle käydä leikkaamassa lisää kauempaa korkeaa heinää matalammaksi risteysalueelta ajotien suuntaisesti? Tänään autolla ajaessani kaupunkiin päin poikia tuli lujaa polkupyörillä heinikon takaa tielle suojatielle ja vaikka ajonopeuteni oli vähemmän kuin nopeusrajoitus siinä kohtaa sallii ja tarkkavaisuus kuskilla ja apukuskillakin ajantasalla niin silti heinikon takaa lujaa pyörillä tulevia poikia ei nähnyt kuin vasta aivan ajotien reunassa. Kohdassa on vaaranpaikka jos sattuu että joku autoilija ei ehdi reagoimaan niin nopeasti kun sieltä puskista tullaan.
Kysyi turvallisesti kouluun (10.08.2017 | 00:35)

Heinikko leikattiin perjantaina.

Vastasi Tiemestari (14.08.2017 | 11:35)
Kaupungin alueella on useita paikkoja joissa ajoväylä ylittää raiteet. Nyt monet noista raiteiden ylityspaikoista ovat niin painuneet, että korjauksiin olisi syytä ryhtyä. Tarkemmin sanottuna, raiteiden ympärillä oleva asfaltti on painunut, ja raiteet ovat paikoin aika rajustikin ylempänä kuin asfaltin pinta. Ainakin Konepajanrannassa, Mastojentiellä, Tupalassa ja Lukkarinsillan pohjoispäässä olevat ylitykset ovat niin "teräviä", että toimenpiteisiin olis syytä ryhtyä pikimmiten. Nyt näissä kohdissa useimmat autoilijat käyttävät ymmärrettävästi melkoisen erikoisia ajolinjoja välttääkseen pahimmat iskut autolle - vaaratilanteita aiheutuu.
Vastaavasta aiheesta Konepajanrannan raiteiden suhteen olikin jo tiemestarin vastaus 8.8. jossa sanottiin laitettavan viestiä raiteiden kunnossapitäjälle. Syystä, että mainitsemieni raiteiden ylityspaikat ovat päässeet jo liian huonoon kuntoon, pidän aivan kohtuullisena että kaupungin taholta ollaan aktiivisia ylläpitävän tahon suuntaan. Kohtuullista olisi myös tiedottaa hieman tarkemmin miten asia etenee. Tarkemmin määriteltynä kiinnostaa myös se, kuuluuko tosiaan raiteiden ympärillä olevan ajoradan osan kunnossapito raiteiden omistajalle?
Tämä ongelma tuskin tulee ihan puskista joten on korkea aika tehdä asialle jotain. Pyytäisin tiemestarilta ystävällisesti päivitystä asiaan.
Kysyi Porilaine (10.08.2017 | 09:49)

Raiteiden kunnossapidosta on erilaisia sopimuksia, mutta yleisesti ottaen voisi sanoa, että raiteiden väli kuuluu radan omistajalle, ulkopuolinen osuus kaupungille. Tarkistamme ylityskohtien korjaustarpeen. Konepajarannan raiteiden väli asfaltoitiin viime viikolla.

Vastasi Tiemestari (14.08.2017 | 10:51)
Olisiko mitään mahdollisuutta saada kadunlakaisija käymään välillä Ulasoori - Meripori vielä tässä syksyn aikana?
Olisi turvallisempaa pyöräillä ja rullaluistella, kun irtosora/kivet/hiekka/oksat saataisiin poistettua.
Kysyi Pyörätiellä liikkuja (10.08.2017 | 12:53)

Mäntyluodontien pyörätie on ELY -keskuksen urakoitsijan kunnossapidon alainen tie, ei kaupungin. Välitän viestinne ELY -keskukseen.

Vastasi Tiemestari (14.08.2017 | 10:34)
kenelle kuuluu pastoviikintien kunnostus? kuopat isoja ja syviä.niitä ei enää pysty autolla kiertämään,polkupyörälläkin tosi hankalaa ja sateen jälkeen tietä ei pysty kengät kuivina kulkemaan.
Kysyi tien käyttäjä (13.08.2017 | 21:14)

Pastoviikintie ei ole kaupungin hoitama tie. Hoitaja on yksityinen.

Vastasi Tiemestari (14.08.2017 | 10:28)
Eikö todellakaan ole mitään lakia tälle Skoda miehelle joka ruokkii lintuja kauppatorilla päivittäin tiettyinä kellon aikoina ? Järjestys säänöthän on aika yksiselitteisen selvät jos oikein tahtoo ymmärtää...
Kysyi Paikallinen (12.08.2017 | 22:09)

Laki kieltää lintujen ruokinnan yleisellä paikalla ympäri vuoden. Järjestyslaki koskee yleisesti käytettäviä paikkoja riippumatta siitä, kuka paikat omistaa. Pysäköinninvalvojat ovat puuttuneet asiaan, mutta valitettavasti tuloksetta.

Vastasi terveystarkastaja Satu Grönroos (14.08.2017 | 10:01)
Hei!
Kiitos nopeasta vastauksesta eiliseen kysymykseeni koskien citylinjaa.Harmillisesti unohdin kysyä samalla näiden bussien aikatauluja ja kulkevatko bussit myös viikonloppuisin?
Kysyi Mahdollinen bussin käyttäjä (10.08.2017 | 18:14)

Linkki linjan 1 eli "citylinjan" aikatauluun: http://porinlinjat.fi/wp-content/uploads/2013/12/1-Cityliikenne-100817-1.pdf

Vastasi liikennesuunnittelija Matti Järvinen (11.08.2017 | 12:54)
Hei!
Mitä hintaa on suunniteltu ns.citylinjalle,joka liikennöi matkakeskus-puuvilla?
Kysyi Mahdollinen bussin käyttäjä (09.08.2017 | 20:49)

Hei, perusmatka on euron hintainen rahalla maksettaessa ja se ei sisällä vaihtomatkaoikeutta. Kaikki Porissa käytettävät lipputuotteet käyvät myös matkamaksuna. Tarkoitan siis vaihtomatkaoikeutta, kausilipputuotteita, mobiililippuja ja sarjalipputuotteita sekä seutulippuja. Cityliikenteeseen tullaan myymään myös sarjalippuja mutta ne eivät oikeuta matkustamaan muualla kuin citylinjalla. Mukavia matkoja linjalla 1eli "cityliikenne".

Vastasi liikennesuunnittelija Matti Järvinen (10.08.2017 | 15:51)
Tyynenpolun vierusta puiston puolella rehottaa, on päässyt puskat kasvamaan liikaa. Valtaa lenkkipolkua ja on rumakin. Voisiko siitä raivata. Tunnin työ.
Kysyi AktivistiKuntalainen (06.08.2017 | 19:35)

Kävelin polkua tiistaina 8.8. ja kokonaisuus oli sovitun hoitotason mukainen. Polun reunat oli hoitokoneella ajettu sovitusti ja polkua pääsi mukavasti kulkemaan luonnonkasvillisuuden keskellä.

Mukavia kävelyhetkiä ja nautitaan luonnon monipuolisesta kasvillisuudesta.

Vastasi viherhoitopäällikkö Veijo Marin (10.08.2017 | 12:13)
Miten Porin kaupunki kuvittelee nuoren autottoman ja ajokortittoman henkilön työskentelevän Valmetin autotehtaalla Uusikaupungissa Porissa asuen? Bussi kulkee tällä hetkellä vain aamuvuoroon ja iltavuoroon pääsee sen kyydissä. Mites iltavuorosta pois? Entä yövuoro?
Kysyi Autotehtaan sankarin äiti (10.07.2017 | 11:10)

Hei, kiitos kysymyksestäsi. Valmet Automotiven siirtyminen kolmivuorotyöhön muutti myös työmatkaliikenteen kulkua. Porista Uuteenkaupunkiin pääsee kulkemaan nyt myös kolmessa vuorossa. Aikataulut ovat astuneet voimaan 6. elokuuta ja ne löytyvät Porin Linjojen verkkosivuilta. Lipputuotteiden hinnat ja järjestelyt pysyvät samoina.

Kuljetuskokeilu on voimassa elokuun loppuun saakka. Porin kaupunki etsii yhteistyökumppanin kanssa sopivaa ratkaisua kuljetusten hoitamiseen.

Vastasi Hallintoyksikön vt. päällikkö Pasi Pitkänen (10.08.2017 | 08:33)
Mikä on viive vastausten saannissa? Vai onko niin ettei kaikkiin kysymyksiin vastata koskaan.
Kysyi vastausta odotellessa (07.08.2017 | 15:12)

Ihan kaikkiin kysymyksiin en tosiaan omasta puolestani ehdi aina vastaamaan. Pyrin siihen, että kysymyksiin, joista on laajemmalle joukolle hyötyä, vastattaisiin. Kysymyksiin, joihin on jo aiemmin vastattu, ei myöskään vastata moneen kertaan jos asiaan ei ole tullut mitään muutosta. Loma-aikana viiveitä saattaa tulla, etenkin jos kysymys on mennyt väärälle henkilölle. Usein asioita joudutaan myös selvittämään toiselta viranomaiselta kuten ELY-keskukselta tai Liikennevirastolta ja sieltä vastauksen saamiseen voi juuri lomien vuoksi kestää. Jos asianne on kiireinen, kannattaa soittaa keskuksen kautta paikalla olevalle henkilöstölle. Samoin kannattaa tarkistaa, onko kysymykseenne mahdollisesti vastattu Kysymystorilla jo aiemmin.

Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (09.08.2017 | 16:39)
Hei,
Ehdotus:
Voisiko osan Liisankatua muuttaa ns. pihakaduiksi? Jolla estettäsiin läpikulkuliikenne.
Osuuksilta:
Liisankatu 23-25, siten, että Katariinankadun pää suljettaisiin.
Liisankatu 27-29, siten, että Vapaudenkadun pää suljettaisiin.
Katariinankadun ristikkäisliikenne pysyisi ennallaan.
Tietenkin ajo tonteille sallittu sekä ravintolakoululla käyvien kuorma-autojen asiointi. Kadunreunan pysäköintipaikat pysyisivät ennallaan.
(kun joku on toistuvasti valittanut tänne kysymyspalstalle, että Liisankadun loppupää on liian kapea ja ahdas. en ymmärrä mitä varten siitä pitää edes läpi ajaa, kun kaksikaistainen läpikulku on viereisellä Mikonkadulla.)?
Kysyi voisikohan olla mahdollista (08.08.2017 | 10:17)

Pihakaduksi muuttaminen edellyttää asemakaavan muuttamista. Tällaista muutosta ei ole tällä hetkellä tietojeni mukaan vireillä, mutta välitän esityksenne kaupunkisuunnittelulle.

Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (09.08.2017 | 16:26)
Hei!
MIksi yksityinen kuorma-autoilija saa täyttää koko Karjalantien ja Tavaratien auton romuillaan?? Eikö hänelle löydy mitään muuta paikkaa...
Kysyi Jatkuvaan rojuun kyllästynyt (03.07.2017 | 15:07)

Tavaratielle välille Karjalankatu-Satakunnankatu on tällä viikolla asetettu linja-autojen pysäköinti 2 h aikarajoituksella. Pysäköinninvalvonta hoitaa valvonnan.

Vastasi Liikenneinsninööri Sanna Välimäki (09.08.2017 | 16:23)
Tietääkö kaupunki rautatieaseman lastausrampista, joka sijaitsee puunkuormausraiteen päässä? Mihin tarkoitukseen se on rakennettu? Onko sillä käyttöä?
Kysyi KunnonKaupunkilainen (10.07.2017 | 16:28)

Maankäytön asiantuntija Ville Vuokko Liikennevirastosta vastaa:

Kyseessä on kuormaussilta, jota käytetään junien kuormaukseen aina tarvittaessa. Tuon raiteen nykyinen pääasiallinen käyttötarkoitus on raiteen vierestä tehtävä raakapuun kuormaus, joten kuormaussillan käyttö on luonteeltaan satunnaista, mutta rakennelma on siis edelleen käytössä ja tarpeellinen.
Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (09.08.2017 | 16:21)

Etsi kysymystorilta

Hakusana

Aihe Vuosi

Aikaväli (alkaa):
Tyhjennä

Aikaväli (päättyy):
Tyhjennä