Etusivu > Kysymystori
Hei,
Karttapalvelunne on ilmeisestikin uudistunut. Nyt kun sitä klikkaa ja suurentaa, niin ei näy enää olenkaan katujen talojen numeroita. Ja muutenkin jotenkin aneemisen oloinen. Miksi näin?
Kyllä sitten osoitehaulla nro. löytyy, mutta miksi ei itse kartassa ole kaikkia valmiina, kuten ennen oli?
Kysyi ei hyvä (09.01.2017 | 12:13)

Hei ja kiitos kysymyksestä

Olisikohan käynyt niin, että kysyjä on tarkastellut Porin palvelukarttaa, joka aukeaa kaupungin etusivun linkistä "kartat". Palvelukartan (http://palvelukartta.pori.fi/) oletusaineistossa ei talojen numeroita näy. Jo ennen palvelukarttaa toiminnassa olleessa ja yhä käytössä olevassa karttapalvelussa (http://kartta.pori.fi/ims) oletusaineistona näkyy opaskartan aineisto, jossa osoitenumerot näkyvät yhä kuten ennenkin. Nämä kaksi karttapalvelua sisältävät eri aineistoja. Toivottavasti molemmista on kuntalaisille hyötyä.

Vastasi Apulaiskaupungingeodeetti Teemu Salonen (19.01.2017 | 14:40)
Kuka on vastuussa meriporiin menevän pyörätien aurauksesta.? Varmaankin Elykeskus, mutta onhan se joku henkilö oltava jolle voisi ilmoittaa jos suuria puutteita ilmenee. Nyt ollut viikon auraamatta vaikka viimeviikolla satoi lunta.
Kysyi Kirrisanta (18.01.2017 | 14:34)

ELY -keskukselle kuuluu: Tienkäyttäjälinja puh. 0200 2100.

Vastasi Tiemestari Jyrki Kartastenpää (18.01.2017 | 15:22)
Mistä aloittaa? Äitini (täyttää tänä vuonna 80 v) tarvitsisi apua tällä hetkellä lähinna siivoamisessa. Onko mahdollista kartoittaa vanhuksen tilanne jossain kaupungin instanssissa? Missä?
Kysyi Huolestunut (17.01.2017 | 12:07)

Kaikille 80-vuotta tänä vuonna täyttäville tehdään palvelutarpeen arviointi ikäihmisen niin halutessa. Kaikille heille tullaan lähettämään kutsu, mutta jos asia on kiireellinen, niin yhteys palveluohjaaja Ritva-Anneli Ketoseen puh. 044-701 5018.

Vastasi vs. vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Mäkilä (18.01.2017 | 12:15)
1. Onko valokuvaaminen luvallista uimahallissa?
Lauantaina 14.1 kolme ulkomaalaista nuortamiestä kuvasivat kännykkäkamerallaan uimahallissa.
Kaikki kolme uimavalvojaa olivat "kopissaan", joten kävin kysymässä miten asia on. Sain jonkinlaisen selityksen, mutta asia jäi vaivaamaan mieltäni, koska tänä päivänä ei voi olla varma mihin kuvat sosiaalisessa mediassa joutuvat. Käytti kameraa missä tahansa jullkisella paikalla aina pitää kysyä lupa sivullisilta, voiko kuvata.
Minulle selitettiin, että ihmisten pitäisi pukeutua niin, että se ei haittaisi, vaikka kuvattaisiin. Kysymys ei ole siitä, vaan jollekin henkilölle saattaa olla iso kynnys esiintyä uimapuvussa oli hän sitten lihava/laiha/vammanen jne.
Eikö kännykkäkielto/kuvaaminen olisi kaikkien osalta oikea ratkaisu.
2. Miksi kieltotaulu naisten pukuhuoneessa (ihokarvojen poisto kielletty) laitettiin ainoastaan suomenkielellä, vaikka ainoat tapaamani säärikarvojaan sheivaavat sattuivat olemaan, suomen/englanninkieltä osaamattomat nuoret naiset. Kieltotaulu olisi parempi laittaa kuvana, jossa "punaiset henkselit" päällä, silloin kaikki ymmärtäisivät asian.
Hieno uimahallimme on vertaansa vailla viihtyvyyden ja monipuolisuutensa vuoksi ja toivon, että se myös sellaisena pysyykin.
3. Kuuluuko uimavalvojille tilojen valvonta vai seurustelu "kopissa"?
Toivon selkeää vastausta kaikkiin kolmeen kysymykseeni. Kiitos.
Kysyi Viihtyisyyden puolesta (16.01.2017 | 12:26)


1. Olen vastannut 19.10.2016 kysymykseen , joka koskee valokuvaamista uimahallissa. Vastauksessa on oikeusasiamiehen Maija Sakslinin tulkinta valokuvaamisesta uimahallissa. Vastaus löytyy valitsemalla vanhoista vastauksista vapaa-aika ja em. päivämäärä.

Kysymyksesi mukaan olit saanut seuraavan vastauksen."Minulle selitettiin, että ihmisten pitäisi pukeutua niin, että se ei haittaisi, vaikka kuvattaisiin"

Uinninvalvojan mukaan hän oli vastannut seuraavasti. Allasosastolle tullessaan asiakkaat tulevat sellaisessa asussa jossa he ovat itse valmistautuneet näyttäytymään muillekin asiakkaille, samoin kuin uimarannoilla. ja nämä nuoret miehet olivat14-15vuotiaita ja ottivat toisistaan kaveri selfieitä, tosin kävin heille sanomassa että kuvaaminen pitää lopettaa koska se nyt haittaa muita asiakkaita ja pojat veivät puhelimen pois. Samalla selitin pojille että pesu ja pukuhuoneissa ei saa koskaan ottaa yhtäkään kuvaa koska se rikkoo lakia.

2. Ihokarvojen poiston kieltävän kyltin kuvana saamme kyllä aikaiseksi pesutilaan lähiaikana.

3. Uinninvalvojille kuuluu tilojen valvonta.

Vastasi Timo Lehtimäki (18.01.2017 | 08:48)
Reposaari on nykyään kuuluisa matkailukohde, etenkin kesäisin.
Mikä oli syynä siihen että muutamia vuosia sitten idylliselle Reposaarelle tehtiin ruma hakelämmityslaitos juuri sisäänajoreitin viereen maisemaa rumentamaan?
Ja Reposaaren ainoan urheilukentän viereen .
Ajoittain tuo hakelämmityslaitos tupruttaa melkoisesti puunpoltossa syntyviä pienhiukkaisia kentällä urheilevien ja lähialueen asukkaiden hengitettäväksi.
Tuntuu myös erikoiselta että Reposaarelle päädyttiin tekemään hakelaitos, koska metsäkään ei siellä riitä loputtomasti hakattavaksi vaan hake joudutaan tuomaan muualta.
Kysyi Turisti (11.01.2017 | 00:59)

Reposaaren lämpölaitoksen sijoituspaikan valinnassa on huomioitu energiatehokkuus eli sijoittamalla laitos kulutuskohteiden läheisyyteen voidaan pienentää lämpöhäviöitä. Keskitettyyn lämmöntuotantoon siirtyminen on kokonaisuudessaan vähentänyt hiukkaspäästöjä, kun kiinteistökohtaisista usein öljykäyttöisistä lämmityskattiloista on luovuttu.

Laitoksen sijoittumista on käsitelty kaupungin julkisivutyöryhmässä ennen rakennusluvan myöntämistä (vuonna 2006) eikä tuolloin sijoittumiselle nähty estettä. Kevennyksenä voisi todeta, että poltettava hake on joka tapauksessa "lähituotettua" verrattuna öljyyn.

Vastasi Ympäristövirasto (17.01.2017 | 15:55)
Naapuri sijoitti 240l jätekätoksen meidän rajalle ja noin 1.5-2metrin päästä räystäästä sekä keittiön tuuletusikkunasta. Onko tämä sallittua eikös näihin päde myös turvarajat sillä onhan varasto sen puolella jo metrin päästä meidän seinästä.
Kysyi Kimis (14.01.2017 | 13:07)

Ottakaa yhteyttä rakennusvalvontaan niin katsotaan voidaanko tilannetta korjata. Jätekatokselle on hankala löytää paikkaa, jos olette molemmat rakentaneet rajan läheisyyteen.

Vastasi apulaisrakennustarkastaja Sirpa Tauru (17.01.2017 | 14:40)
Voisiko joku taho kertoa, miksi Porin reumapoliklinikalla on vain yksi lääkäri? Hänen ollessa poissa, reumasairaat eivät saa tarvittavaa hoitoa (esim. piikitykset). Pitäisiköhän asialle tehdä jotakin?
Kysyi ei varaa yksityiseen sairaanhoitoon (08.12.2016 | 13:52)

Kiitos kysymyksestä. Pahoittelen viivettä vastauksessa. Porin perusturvan poliklinikalla toimii yksi reumalääkäri ja hän toimii tiiviissä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin reumapoliklinikan kanssa, joka toimii Raumalla. Kun Porin perusturvan reumalääkäri on poissa, voimme kysyä neuvoa ja tarvittaessa lähettää potilaan reumapoliklinikalle Raumalle. Toiseksi olemme luoneet varajärjestelmäksi palvelusetelimahdollisuuden yksityiselle reumalääkärille. Valitettavasti Porin seudulla ei toimi montaakaan yksityistä reumalääkäriä. Kuitenkin ehkä liian kauan yleensä odotamme, että perusturvan oma reumalääkäri palaa takaisin. Tällöin juuri niin kuin palautteessanne kirjoititte esim. reumalääkärimme luoma ”piikitys”-hoitopäivien väli jää liian pitkäksi. Toisaalta tätä ”piikitys”-hoitoa on vaikea järjestää muualla. Pyrimme tehostamaan varajärjestelmiä.

Vastasi johtaja, terveys- ja sairaalapalvelut Anna-Liisa Koivisto (13.01.2017 | 10:20)
Mitkä ovat uimahallikuljetusten aikataulut täältä Ahlaisista ja Reposaaresta Meri-Porin uimahalliin keskiviikkoisin ?
...älkää vaan sanoko ettei niitä olekkaan ?? Ei ole lehdistä löytynyt ..
Kysyi YX uimakoululainen Ahlasista (11.01.2017 | 18:15)

Valitettavasti vapaa-aikavirasto ei järjestä kuljetuksia kevään aikana mihinkään ryhmään, koskien keskustaa ja Meri-Poria.

Vastasi liikuntasihteeri Johanna Kuusisto (12.01.2017 | 12:21)
Kenelle kuuluu Peräholmantien kadun kunnossapito ja auraus?
Kysyi Meileekkin kuuluu auraus (11.01.2017 | 11:27)

Peräholmantien hoito/kunnossapito kuuluu kaupungille.

Vastasi Tiemestari Jyrki Kartastenpää (12.01.2017 | 11:43)
Hei! Olenko ymmärtänyt väärin,kuuluuko kadun hoito kiinteistä veroon vai ei?Kiitos!
Kenelle kuuluu iltasentien hoito Vanhallakoivistolla?Kiitos!
Kysyi epätietoinen (12.01.2017 | 08:51)

Iltasentien hoito/kunnossapito kuuluu kaupungille.

Vastasi Tiemestari Jyrki Kartastenpää (12.01.2017 | 10:50)
Hei,
miten ilmoitetaan kouluun lapsi, jonka oppivelvollisuus alkaa 2017. Lapsi oleskelee ulkomailla seuraavat kaksi vuotta ja aloittaa koulunsa siellä (äiti on lähetettynä työntekijänä)?
Kysyi Ulkomailla oleva lapsi (09.01.2017 | 11:58)

Hei. Tällaisessa tapauksessa riittää, että huoltaja ilmoittaa sivistyskeskukseen lapsen tiedot ja tiedon siitä, että hän on ulkomailla. Suomeen palattaessa on hyvä olla ajoissa yhteydessä, jotta lapsen koulunkäynti jatkuu sujuvasti.

Vastasi sivistysjohtaja Jari Leinonen (11.01.2017 | 11:02)
Koivulan päiväkodin roskalaatikot yleisessä käytössäkö ?
Juuri äsken yli 80 vuotias vanhaherra tyhjäsi JÄLLEEN autostaan jätesäkkejä näihin päiväkodin roskiksiin.
Tätä tapahtuu viikottain. Päiväaikaan. Asialla aina nämä ikämiehet.
Kysyi Porilainen (10.01.2017 | 10:49)

Päiväkodin jäteastiat eivät tietenkään ole yleisessä käytössä. Pyydän ottamaan yhteyttä ympäristöviraston ympäristötarkastajiin tunnistetietojen saamiseksi valvontaa varten (esim. tuojien auton rek.nro tai muu tieto): Arttu Tuominen, puh. 044 701 0211 tai Joni Mustonen, puh. 044 701 0215, s-posti: ymparistovalvonta(at)pori.fi.

Vastasi Ympäristötarkastaja Arttu Tuominen (10.01.2017 | 13:35)
Koska lämmitettävälle jalkapallotekonurmelle saadaan vihdoin lämmöt päälle ?
Harjoitteleminen jäisellä ja lumisella kentällä on ajoittain vaarallista.
Vai pitääkö huhu paikkansa että putket ovat jäässä/hajonneet kaupungin säästöjen johdosta eikä lämpöjä enää saada päälle ?
Kysyi Veronmaksaja (09.01.2017 | 16:56)

Huhut eivät pidä paikkaansa. Lämmitys ei riitä kovilla pakkasilla. Kenttä on lämmitetty ja on käyttö kunnossa. Jos lunta sataa, ei lumi sula välittömästi vaan joudutaan koneitse auraamaan isoimmat lumet pois.

Vastasi Jani Rantanen (10.01.2017 | 12:34)
satakunnankadun parkkeeraus...onko tosiaan niin että raskaskonehuolto rajala saa pitää romujaan missä se haluaa kadulla..jalkakäytävill ja muutenkin tien tukkeena..eikö ko yrityksellä kuitenkin ole oma piha missä sen tulisi säilyttää korjattavia autojaa eikä tien varsilla/jalkakäytävillä!kysyy hämmästynyt
Kysyi kyllästynyt lähiasukas (05.01.2017 | 17:26)

Kaikkia koskevat samat liikennesäännöt. Tänään olemme viimeksi käyneet valvomassa kyseisessä paikassa.

Vastasi Toimistoesimies Anne Reunavuori (09.01.2017 | 14:33)
Onko Kirjurinluodolla hiihtolatu? Entä Yyterissä?
Kysyi Muualle kuin Isomäkeen hiihtämään haluava (09.01.2017 | 11:18)

Hei

Latuja saadaan tehtyä vasta kun luonnonlunta on vähintään 15cm.

Vastasi viherhoitopäällikkö Veijo Marin (09.01.2017 | 13:13)
Asun Isosannassa, enkä tiedä mikä on minun osoitteeni laillisesti. Kumpi on virallinen nimi, Isosannanpuistokatu vai Isonsannanpuistokatu? Porin kaupunki käyttää molempia, katukilvissä ja kartoissa.
Kysyi Oikea osoite? (07.12.2016 | 21:46)

Hei

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kadun nimi määrätään asemakaavassa. Vuosien (vuosikymmenien) aikana ko. kadun nimi on esiintynyt asemakaavoissa molemmissa muodoissa. Tälläkin hetkellä alueella on voimassa useampia asemakaavoja. Tarkkaan ottaen molemmat nimet ovat siis omalla tavallaan ja omassa kohdassaan oikein. Näin tuskin on kuitenkaan ollut kaavoittajallakaan tarkoitus vaan ristiriitaiset kirjoitusasut ovat päätyneet hyväksyttyihin kaavoihin asti vahingossa. Asia on Porin kaupunkisuunnittelussa työn alla ja kadun nimestä tehdään erillinen päätös, kuten maankäyttö- ja rakennuslaki ohjeistaa kadun nimien muutoksista tekemään. Sen jälkeen Iso(n)sannanpuistokadulla on vain yksi oikea kirjoitusasu.

Vastasi Apulaiskaupungingeodeetti Teemu Salonen (05.01.2017 | 14:25)
Millaisissa asioissa kissan/koiran omistaja voi kääntyä kaupungin eläinlääkärin puoleen? Pelkät rokotukset vai myös muut toimenpiteet? Kaupungin sivuilta ei vastausta tunnu löytyvän.
Kysyi Katti (16.11.2016 | 16:05)

Porin kaupungin pieneläinklinikalla (Maantiekatu 30 V, kaupunginsairaalan sisäpiha) hoidetaan päiväsaikaan ajanvarauksella pieneläinpotilaita sekä otetaan vastaan akuutisti sairastuneita tai tapaturmaan joutuneita eläimiä. Klinikalla hoidetaan lemmikkien terveydenhuoltoon kuuluvia asioita kuten terveystarkastuksia, rokotuksia, korvatulehduksia, hammaskivenpoistoja,ihottumia, allergioita jne. Normaaliin päivään kuuluvat myös kissojen,kanien, koirien kastraatiot/sterilaatiot sekä muu pehmytosakirurgia. Klinikalla on myös kuvantamislaitteisto (röntgen),ultraääni sekä kattava laboratoriolaitteisto.

Vastasi eläinlääkintäyksikön päällikkö Pilvi Vaajakari (04.01.2017 | 16:39)
Etelärännan ja yyterin nettikameran ovat pimeänä. Voisiko ne korjata taas kuntoon?
Kysyi Masa (27.12.2016 | 12:46)

Valitettavasti säästötoimien vuoksi kameroiden korjaaminen on kestänyt tavallista pidempään. Nyt kamerat ovat jo toimintakunnossa.

Vastasi ICT-asiantuntija Mikko Viitapohja (04.01.2017 | 12:39)
Mikäli iäkäs lähiomainen joutuu pidempiaikaiseen sairaalahoitoon ja sieltä tulevat laskut ylittävät maksukyvyn, miten asiassa kuuluu menetellä?
Laskut tässä tapauksessa maksaa eräpäivänä hänen lähiomaisensa.
Korvaako KELA sairaalamaksuista yhtään?
Kysyi Tiedonhaluinen (19.12.2016 | 13:38)

Vastaus asiakkaan kysymykseen:

- Asiakkaan maksukaton voi tarkistaa
- Kela ei korvaa sairaalamaksuista mitään
- Kelasta voi hakea toimeentulotukea
- Tarpeen mukaan voidaan myös laatia maksusuunnitelma

Vastasi perusturvan talouspäällikkö Ilkka Manninen (03.01.2017 | 14:23)
Lomautusten johdosta 2011 syntyneiden neuvolatarkastukset peruutettiin loppuvuodesta syntyneillä. Onko aikomuksena kuitenkin toteuttaa nämä tarkastukset vai jäävätkö ne kokonaan tekemättä kun 2012 syntyneiden tarkastukset alkavat. En ymmärrä miten neuvola pystyy nyt hoitamaan sekä uudet että viime vuodelta tekemättä jääneet työt mikäli henkilöstöä ei tuplata? Enkä milään tahdo uskoa, että henkilöstöä palkattaisiin niin paljon lisää ruuhkan purkamiseksi. Tällöin ainakin lomautusten tuomat säästöt sulaisivat käsiin? En voi kuin antaa erittäin huonoa palautetta kaupungin päättäjille tästä päätöksestä. Oliko Avin uhkasakolla edes mitään vaikutusta asiaan?
Kysyi Isä (02.01.2017 | 01:03)

Hei,

Kiitos kysymyksestä lomautusten vaikutuksista neuvolapalveluihin. Lomautusten johdosta emme pystyneet toteuttamaan kaikkia 3- ja 5 –vuotiaiden terveystarkastuksia. Neuvolatoimintaan saamme lisäresurssia siirtyneiden terveystarkastusten toteuttamiseen kevään aikana. Ottakaa yhteyttä omaan neuvolaanne keskitetyn ajanvaruksen kautta (puh. 02 621 5000) sopiaksenne lapsen neuvolatarkastuksen. Avi seuraa neuvolatoimintaamme.

Onneksi elämme jo uutta vuotta ja lomautukset ovat ohi. Toivomme tästä hyvää vuotta kaikille lapsiperheille ja sitä, että neuvoloissamme voimme tukea lapsiperheiden terveyttä ja hyvinvointia.

Vastasi Länsi-Porin lähipalvelualueen ylihoitaja/osastonhoitaja Raija Kaalikoski (03.01.2017 | 13:17)

Etsi kysymystorilta

Hakusana

Aihe Vuosi

Aikaväli (alkaa):
Tyhjennä

Aikaväli (päättyy):
Tyhjennä