Etusivu > Kysymystori
Onko Urheilutien välille Isomäentie-Metsämiehenkatu suunnitteilla metsän tai UK3:n hiekkakentän puolelle jalkakäytävää/pyörätietä?
Kyseinen tiealue on kevyen liikenteen käyttöä ajatellen melko epäselvä ja muutenkin varsin turvaton. Bussipysäkille ei ole suojatietä "melko epämääräiseltä koirapolun pätkältä", koris -ja pesiskentän palloverkot varsin tilapäisen oloisia, autoja silloin tällöin pysäköitynä metsän reunaan enemmän tai vähemmän laillisesti yms.
Kysyi Kulkija (15.10.2017 | 12:40)

Urheilukeskuksen alueelle on laadittu yleissuunnitelma, jota toteutetaan vuosittain määrärahojen puitteissa. Viime vuonna kunnostettiin mm. Karhuhallin viereinen pysäköintialue ja tänä vuonna lisättiin pysäköintipaikkoja maauimalan läheisyydessä. Yleissuunnitelmaan sisältyy kävely- ja pyörätie sekä pysäkkien parantaminen mainitsemallesi osuudelle.

Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (16.10.2017 | 08:15)
Vieläkö Satakunnan Museoon pääsee ilmaiseksi Veikkaus-korttia esittämällä? Ennen on päässyt mutta netti-sivuilta en löytänyt tietoa, että onko yhteistyö edelleen voimissaan tämän edun osalta.
Kysyi Vitosen keikka (04.10.2017 | 05:28)

Veikkaus-kortilla pääsee tällä hetkellä keskiviikkoisin ilmaiseksi museoon. Etu on voimassa toistaiseksi ja sitä aletaan kyllä markkinoida näkyvämmin, kunhan saamme Veikkauksen kanssa yhteistyösopimuksen ajantasalle.

Vastasi Sari Kaarto (13.10.2017 | 14:29)
Kuinka paljon tekojään ylläpito maksaa viikossa lämpötilan ollessa alle +5C? Entä paljonko tekojään ylläpitokustannukset ovat lämpötilan ollessa -10C? Kustannuksiin ei arvioida kenttämiesten palkkoja, vaan laitteiden sähkönkulutus ym. tekniset kulut?
Viime vuosina tekojään jäädytys on tehty kalenteripäivän mukaan, ei sääennustusten tai päiväkohtaisen tarkkailun avulla. Täten on mahdollista, että ensimmäisenä jäädytyspäivänä sataa, jolloin jäädytystä ei aloiteta, vaikka päivää, paria ennen olisi ollut pakkasia ja näin olisi ollut otollinen ajankohta pohjien tekemiselle.
Lopuksi suuret kiitokset kenttämiehille laadukkaasta jäästä. Jäätämme eivät vaivaa railot ym. epätasaisuudet.
Kysyi Hokihemmo (13.10.2017 | 12:54)

Aivan tarkkaa kulua pelkän lämpötilan mukaan on mahdotonta sanoa, koska kulutukseen vaikuttaa oleellisesti myös tuuli ja mahdollinen sade mutta karkeasti pelkän tekojääradan vuorokautiset sähkökulut pyörivät 50 - 700 € välillä jos lämpötila vastaavasti muuttuu -12 ja + 12 asteen välillä.

Vastasi Timo Lehtimäki (13.10.2017 | 13:41)
Näkeekö rakennusluvan saaneet jostain?
Kysyi Tiedon haluinen (11.10.2017 | 12:22)

Rakennus- ja toimenpideluvat ovat nähtävissä julkipanolistoista kahden viikon ajan Porin kaupungin ilmoitustaululla lupapäätöksen myöntämisestä. Ilmoitustaulu sijaitsee palvelupiste Porinassa, Yrjönkatu 6 B. Lupapäätökset on myös nähtävänä Ympäristölautakunnan pöytäkirjoissa kerran kuukaudessa tiedoksi merkittävissä asioissa. Pöytäkirjat/esityslistat löytyvät Porin kaupungin nettisivustoilta hallinto ja päätöksenteko/esityslistat.

Annan mielelläni lisätietoa. Otathan yhteyttä

Vastasi toimistosihteeri Sari Harjunpää (13.10.2017 | 10:19)
Sairaalantien pysäköinti? Tällä hetkellä on sairaalantie kovassa käytössä ja päivittäin on vaikeuksia kulkea tiellä kun vastaan tulee isoja kuljetus autoja , pelastusalueelle meneviä autoja, sairaalan henkilökuntaa omalle parkkipaikalle. Pieniä koululaisia ja lapsia hoitoon kuljettavia vanhempia myös. Pyöräilijät joutuvat siirtymään, laittomalle alueelle, jalkakäytävälle. Autot on niin leveitä nykyisin että kaksi ei rinnan mahdu jos tienvarteen on pysäköity. Ruuhka aiheutuu varmaan sairaalan rakennustyömaasta kun rakennukselle täytyy saada tavaraa ja koko sairaalanmäen liikenne on yhdeltä suunalta tulevaa.Toki sopu tilaa antaa ja aina on pysäköintipaikoista pulaa, lähinnä tienkäytön turvallisuudesta olen huolissani.Voiko pysäköintiä rajoittaa vaikka virka-ajan ulkopuolella tapahtuvaksi. Päivän häslingin jälkeen varmaan jo rauhoittuu. Vanhan sairaanhoito-oppilaitoksen tiilimäentien puoleisella reunalla näkyy olevan aivan tyhjä parkkipaikka, jota ei jostain syystä käytetä, jos niitä parkkipaikkoja halutaan lisää.
Kysyi Pienten puolesta pelästynyt. (12.10.2017 | 11:07)

Sairaalantien liikennejärjestelyjen muuttamisesta on jo tehty päätös. Pysäköinti osoitetaan osittain jalkakäytävälle, jolloin ajoradalle jää nykyistä enemmän tilaa. Samassa yhteydessä Sairaalantien jalkakäytävä muutetaan kävely- ja pyörätieksi. Tarvittavat liikennemerkit on tilattu ja ovat asennettavissa tämän hetkisen tiedon mukaan loka-marraskuun vaihteessa. Tiedotamme liikennejärjestelyjen muuttumisesta erikseen tiedotusvälineissä.

Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (13.10.2017 | 07:55)
Milloin influenssarokotukset alkavat?
Kysyi kyselijä (29.09.2017 | 14:24)

Syksyn 2017 kausi-influenssarokotukset alkavat 26. lokakuuta. Lisätietoja rokotusaikatauluista pori.fi/perusturva-verkkosivuilta.

Vastasi Viestintäsuunnittelija Marika Virtanen (11.10.2017 | 12:01)
Minne voi auton pysäköidä vuorokaudeksi jos lähtee junalla tai bussilla uudesta matkakeskuksesta? Ei tunnu löytyvän pysäköintipaikkaa kuin max. 2 tunniksi.
Kysyi Mamma (24.09.2017 | 20:50)

Pitkäaikaista, aikarajoituksetonta pysäköintiä varten on parkkialue rautatien ja valtatien 2 välissä. Pysäköintialueelle ajetaan Tiilimäen puolelta Ratapihantien kautta ja sieltä kuljetaan junien ja bussien lähtölaitureille portaalikäytävää pitkin. Matkaa junien lähtölaitureille on 200 metriä ja bussien lähtölaitureille 300 metriä. Myös Karjalankadun varressa on pitkäaikaista pysäköintitilaa. Lisätietoja Matkakeskuksen sivuilta.

Vastasi Viestintäsuunnittelija Marika Virtanen (11.10.2017 | 11:46)
Miksi Koilistuulentielle ei saada tiemerkintöjä .Suojatiemerkinnät edes please.
Kysyi Mummu (09.10.2017 | 14:08)

Mikäli ilmat ovat suotuisat niin ne massataan vielä lokakuun aikana.

Vastasi Tiemestari (10.10.2017 | 21:05)
Hei, mitä kaava sanoo raja puista? Meidän tapauksessa naapurin koivut (n. yli 20 kpl) kasvaa rajalla ja joka syksy ne lehdet ovat meidän pihassa + räystäs kouruissa.
Onko kaupungilla mitään yleisiä tarkastuksia alueilla ja kaato kehoituksia (helpommin kaataisivat jos kehotus tulisi kaupungin puolesta). Koska osa koivuista "nojaa" meidän puolelle, entäs jos myrsky kaataa niin vahinkoa sattuu...
Jos tälläistä ei ole niin siinä olisi ihan ideaa...
Kysyi Koivun lehtiin kyllästynyt (07.10.2017 | 16:35)

Kiinteistöllä kasvavat puut ovat kiinteistön omistajan hoidettavia. Puiden kaato ym. huolto ja tarkastus tapahtuu siis puiden omistaja toimesta. Kiinteistöllä olevien lehtien haravointi ja poisto on myös jokaisen kiinteistönomistajan hoidettava omalla kiinteistöllään.

Kaupunki hoitaa ja tarkastaa omat kiinteistöt ja puistot, mutta kaupungin toimesta ei tehdä mitään yleisiä puiden tarkastuksia.

Vastasi rakennetun ympäristön tarkastaja Paula Virtaniemi (10.10.2017 | 13:13)
Seniorikortista uimahalliin lisäisin vielä, että yli 65- vuotiashan ei mielestäsi voi olla työkyvyttömyyseläkkeellä, koska eläke muuttuu vanhuuseläkkeeksi henkilön täytettyä 65 vuotta. Mielestäsi työkyvyttömyyseläkettä ei edes myönnetä yli 62-vuotiaalle. Tästä syystä kortin hakuohjeissa ei pitäisi mainita koko työkyvyttömyyseläkettä, koska minun ymmärrykseni mukaan käytännössä sitä ei voi kukaan työkyvyttömyyseläkettä saava saada.
Kysyi Työkyvyttömyyseläkeläinen (09.10.2017 | 17:56)

Kiitos lisäpalautteesta. Varsinainen vastaus kysymykseen annettiin 9.10.2017.

Vastasi Kimmo Rinne (10.10.2017 | 09:52)
Milloin kaupungin puoleisen sillan luona.joessa ,poistetaan auton akku ja mopon raatoja .nythän ne näkyvät oikein hyvin kun jokea kunnostetaan .
Kysyi juhani (01.10.2017 | 15:16)

Tarkastajamme havaintokäynti ei tuottanut tulosta, joten pyydän kysyjää ilmoittamaan havaitsemiensa jätteiden tarkemman sijainnin ympäristövalvonnalle (ymparistovalvonta@pori.fi).

Vastasi ympäristö- ja terveysvalvontapäällikkö Riikka Jokiainen (10.10.2017 | 08:41)
Hei, olen työkyvyttömyyseläkkeellä oleva ( tuki-ja liikuntaelin sairauden vuoksi) pian 60-vuotias nainen.
Olenko oikeutettu saamaan ns. seniorikortin uimahalliin? Ohjeissa lukee työkyvyttömyys ja/tai vanhuuseläkkeellä oleva yli 65-vuotias henkilö; nyt ihmetyttää sanavalinta tässä, koska 65-vuotiashan on automaattisesti vanhuuseläkkeellä!? Saako kortin siis alle 65-vuotias työkyvyttömyyseläkeläinen?
Kysyi 59-vuotias eläkeläinen (09.10.2017 | 12:37)

Seniorikortin voi saada vasta 65-vuotias, niin kuin ohjeissa sanotaan. 65-vuotias ei automaattisesti ole eläkkeellä, työelämässä voi halutessaan jatkaa 65 täytettyään.

Vastasi Kimmo Rinne (09.10.2017 | 15:43)
Miten on mahdollista, viimeaikaisten tapahtumien johdosta, vaikkapa Turun tapaus. Ja pohjanmaalla tapahtuneet puukko tapahtumat peruskoulussa. Jotta Porin eräässä erityikoulussa käy aikuisia maahanmuuttajia opiskelemassa, 4 - 9 luokkalaisten joukossa. Kenellä on vastuu? ja kenen päätöksellä ovat sijoitettu lasten joukkoon? Koska Luukkosen lupaama keskustelu toteutuu? Onko erityilapset jotenkin vähempiarvoisia? Vastauksia odotellen.
Kysyi Totuus esiin. (02.10.2017 | 22:37)

Lyseokorttelissa toimii viisi eri koulua: Herttuan koulu (osa toiminnoista), Kallelan koulu, Porin aikuislukio, Lyseon lukio ja Lyseon yläkoulu. Aikuislukion opiskelijoista suurin osa on täysi-ikäisiä ja päivälukion opiskelijoistakin moni. Koulujen rehtorit kertovat mielellään turvallisuuteen liittyvistä asioista, joten kannattaa olla yhteydessä vaikkapa Petri Toivoseen (Herttuan ja Kallelan koulujen rehtori, petri.toivonen@pori.fi, 044 - 701 5349) tai Anne-Maj Eskeliseen (aikuislukion rehtori, anne-maj.eskelinen@pori.fi, 044 - 701 5342).

Vastasi Opetusyksikkö, yksikön päällikkö Taneli Tiirikainen (09.10.2017 | 11:09)
Miten on mahdolllista, että Psyl yläkoulussa olevan oppilaan koulupäivä alkaa siinä 8 maissa ja lukujärjrstyksen mukaan loppuu vasta 16.20 olevaan liikunnan tuntiin? E muissa kouluissa ole näin. Eikö se Psyllin rehtori osaa laskea, että yläkoulussa olevan oppilaan kokonaistuntimäärä ei saa ylittää 7 h... Vai mistä tässä oikein on kyse? Kohtuullisuus koulupäivän pituuteen! Voiko koulu loppua 16.20????
Kysyi Huolestunut huoltaja (07.10.2017 | 22:02)

Kysyjä kuvaama tilanne on totta yhden oppilaan osalta yhdessä jaksossa. Toivon, että huoltaja olisi yhteydessä rehtori Kimmo Salokankaaseen (kimmo.salokangas@pori.fi, 044 – 701 5321).

Vastasi Opetusyksikkö, yksikön päällikkö Taneli Tiirikainen (09.10.2017 | 08:56)
Katinkuruntie Porissa on hävinnyt Googlen ja navigaattorien käyttämistä kartoista. Mikä mahtaa olla syynä?
Kysyi Kysyvä eksyy tieltä (02.10.2017 | 11:11)

Hei ja kiitos kysymyksestä.

Syytä tähän Katinkuruntien "katoamiseen" Googlen ja navigaattorien kartoista voimme vain arvailla. Lähellä Honkaluotoa osa Katinkuruntiestä on asemakaavassa nimetty Linjatieksi. Suuri osa Katinkuruntiestä kuitenkin on yhäti olemassa vanhalla nimellään asemakaavoittamattomalla alueella. Liekö niin, että koko Katinkuruntien häviäminen ja mahdollinen vaihtuminen Linjatieksi joissakin aineistoissa saattaa olla em. muutoksen johdosta tehty virheellinen tulkinta aineistojen ylläpidossa?

Navigaattorien ja internetin navigointipalvelujen osalta tarjonta on laaja. Navigaattorivalmistajat ja internetissä navigointipalveluja tarjoavat tahot ovat usein isoja kansainvälisiä yhtiöitä, jotka hankkivat aineistonsa ja päivittävät aineistojaan omien käytäntöjensä mukaan. Aineistojen ajantasaisuus ja laatu saattavat vaihdella. Porin kaupungilla ei ole mahdollisuutta valvoa navigaattoriaineistojen tai internetin navigointipalvelujen aineistojen laatua tai ajantasaisuutta. Usein navigaattorin käyttäjälläkin on oma vastuunsa aineistojen ajantasaisuudesta, sillä kerran ostetun navigaattorin aineiston päivittäminen saattaa vaatia jonkin asteista aktiivisuutta myös laitteen käyttäjältä. Se mitä Porin kaupunki voi asian suhteen tehdä, on hoitaa omat aineistonsa sekä omien ylläpito- ja aineistosopimustensa velvoitteet säntillisesti. Karttapalveluissa ja navigaattoreissakin on monesti toiminto, jolla myös käyttäjä voi itse ilmoittaa havaitsemastaan virheestä.

Vastasi Apulaiskaupungingeodeetti Teemu Salonen (05.10.2017 | 12:38)
Ei kysymys vaan KIITOS keltaisista kapeista vöistä.minä ainakin tykkäsin.
Kysyi Marjo (04.10.2017 | 11:47)

Kiva, että oli mieluisat!
Liikunnallista syksyä!

Vastasi liikuntasihteeri Johanna Kuusisto (05.10.2017 | 10:51)
Taavin silta poistettiin Syyskuun alussa jonka johdosta veneilykausi Taavissa veneitä pitäville lyheni huomattavasti. Vastaavia paikkoja tarjottiin muista laitureista tiedän senkin. Nyt ei kuitenkaan mikäänlaisia ruoppaustöitä olla sillan kohdalla aloitettu, joten sillan poisto näin nopealla aikataulla oli täysin turhaa. Veneiden siirrot myös aiheuttivat monille päänvaivaa, sekä osalle varmasti taloudellistakin menetystä. Olisiko mahdollista, että taavin ensivuoden venepaikkojen vuokrista tehtäisiin jonkinlainen rahallinen hyvitys?
Toinen aika laaja ongelma useissa laitureissa on luvattomasti veneitään näissä pitävät. Kaupungilla ei ole oikeutta veneitä edes pois siirrättää ja kaupungin asettama uhkasakko näissä on ollut vain n. 70-80€.
Voisiko luvattomasti veneitään säilyttävien sanktiota nostaa tuntuvasti, ja tämän lisäksi selvästi kyltein ilmaista paikkojen olevan varattuja?
Kysyi Veneilevä (03.10.2017 | 15:04)

Kiitos palautteesta !

Taavi-sillan poisto perustui kaupungin ja ruoppausurakoitsijan väliseen urakkasopimukseen, jossa vapaa jokiuoma on luvattu urakoitsijalle 1.9. alkaen. Urakoitsija suorittaa ruoppaustyöt kuluvan syksyn aikana.

Kaupungilla on oikeus vaihtaa asiakkaan venepaikkaa kesken kauden, mikäli olosuhteet sitä edellyttävät. Tämä oikeus perustuu teknisen lautakunnan vahvistamiin venesatamasääntöihin, joihin perustuu myös tuo uhkasakko ja sen suuruus. Maksuhyvitykseen ei venepaikan tilapäineen siirto oikeuta. Taavi-sillan veneilijöistä suuri osa ilmoitti kysyttäessä, etteivät tarvitse syyskuussa enää korvaavaa venepaikkaa. Lopuille osoitettiin korvaava paikka joko jokisatamasta tai Reposaaresta.

Luvattomasti kiinnitettyjä veneitä valvotaan Teknisen toimialan toimesta purjehduskaudella, ja useimmiten on kysymys väärinkäsityksistä, jolloin lukituksia ja uhkasakkoja ei ole tarvetta toteuttaa. Rekisteröityjen veneiden valvonta perustuu Trafin rekisteristä saataviin omistaja- ja yhteystietoihin sekä kaupungin omaan venepaikkarekisteriin. Rekisteröimättömien pienveneiden valvonta on huomattavasti hankalampaa.

Vapaana olevat venepaikat ovat katsottavissa Porin kaupungin internetsivuilla, sähköisissä asiointipalveluissa, muut paikat ovat varattuja. 1400 venepaikan varustaminen varattu-kylteillä vuosittain nostaisi venepaikkojen kustannuksia ja lisäisi maksuihin korotuspaineita tarpeettomasti.

Turvallista veneilyä !


Vastasi palvelupäällikkö, Tekninen toimiala, Yhteiset palvelut, p. 044 701 1687 Heikki Tuominen (04.10.2017 | 08:51)
Eikö Porin kaupungilla ole tietoa, kuka tai mikä taho on vedellyt valkoisia viivoja valtavalle alueelle Poria?
Viivoja on jalkakäytävillä, pyöräteillä, ajoradoilla yms.
Kysyi Utelias (03.10.2017 | 15:33)

Merkinnät eivät ole kaupungin tekemiä, emmekä tiedä mistä ne ovat tulleet. Niistä ei ole liikenteellistä haittaa. Merkinnät kuluvat pois ajan kanssa.

Vastasi Tiemestari (04.10.2017 | 08:47)
Koska Porissa kaavoitetaan ja tai saadaan myyntiin metsäisiä omakotitontteja ? Nyt on painopiste selkeästi tuolla Klasipruukin ja Murtosenmutkan savipelloissa.
Kaupungilla on kyllä kunnollisia kovapohjaisia metsäalueitakin jonne saisi viihtyisiä asuinalueita.
Vaan tuleeko sellaisia koskaan myyntiin?
Kysyi Rakentaisi kovalle pohjalle (03.10.2017 | 14:17)

Hei ja kiitos kiinnostuksesta Porin tonttitarjontaa kohtaan.

Tarjolla on valmiita tontteja metsäisillä alueilla Noormarkun Mäntylässä ja Palstakalliolla, Meri-Porin Metsämaalla, Enäjärvellä ja Rieskalassa sekä Lavian Salaplakkarissa. Tonttitarjonta on nähtävissä verkkopalvelussa osoitteessa https://kartta.pori.fi/IMS/?Request=SiteSearch

Lisäksi kaupungilla on vireillä kaavahankkeita, jotka on nähtävissä kaupunkisuunnittelun sivuilta osoitteessa http://pori.fi/kaupunkisuunnittelu/asemakaavat/vireillaolevat.html

Merkittävimmät tulevat kaavoituskohteet on nähtävissä kaavoituskatsauksessa osoitteessa http://pori.fi/kaupunkisuunnittelu/kaavoituskatsaus.html

Vastasi kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen (03.10.2017 | 15:08)
Aromi foodin sivuilla ei ole torstai 5.10 ollenkaan merkitty koululaisille ruokaa eikä päiväkodeille. Päiväkodeille on vain aamupala ja välipala.
Kysyi Äiti (01.10.2017 | 13:10)

Kiitos palautteesta. Ruokana on kyseisenä päivänä ateria talon tapaan. Valitettavasti tieto päivän ruoasta ei ollut siirtynyt ruokalistasovellukseen oletetulla tavalla. Asia on korjattu 2.10.

Vastasi Palvelusuunnittelija Timo Salmi (03.10.2017 | 08:41)

Etsi kysymystorilta

Hakusana

Aihe Vuosi

Aikaväli (alkaa):
Tyhjennä

Aikaväli (päättyy):
Tyhjennä