Etusivu > Kysymystori
Kaarisillan koulun oppilaat siirtyivät uuteen koulurakennukseen, koska vanha rakennus kärsi home- ja kosteusongelmista. Mitään vanhan rakennuksen tavaraa ei viety uuteen rakennukseen, jotta homeitiöt eivät leviäisi.
Kaarisillan vanhaa rakennusta ollaan parasta aikaa purkamassa. Useassa kohdassa on sisältä heitetty ikkunoiden kautta levyjä, puutavaraa ja muuta roinaa ulos. Tänään perjantaina kello 10 aikaan vanhempi mies ja nainen kävivät näitä romukasoja läpi ja lastasivat autonsa peräkärryyn kaiken näköistä sekalaista tavaraa. Millähän luvalla he tavaraaa hakivat ja miten heidän terveytensä on huomioitu. Heillä ei ollut mitään suojavälineitä. Antaako Porin kaupunki homekoulussa ollutta tavaraa jatkokäyttöön ja mahdollisesti jopa myyntiin. Meille uskoteltiin kaupungin puolelta, että Kaarisillan koulu on niin huonossa kunnossa, että purku ja purkujätteiden hävittäminen ovat ainoa oikea ratkaisu. Miksi näin ei siis tapahdu vaan purettavasta homekoulusta viedään näköjään yksityisesti tavaraa (saastunutta!?!) eteenpäin. Eikö olisi parasta kaikille osapuolille, että Kaarisillan vanhasta koulusta ei kukaan vie mitään omaan käyttöönsä vaan kaikki poltettava viedään Aittaluotoon kaukolämmön lähteeksi ja kaikki kivimateriaali (tiilimurska, betonimurska) viedään kaatopaikan täytemaaksi!
Kysyi Home Sweet Home (24.02.2017 | 11:16)

Asia on selvitetty purkutyöstä vastaavan urakoitsijan kanssa.

Vastasi Ympäristövalvonta (24.02.2017 | 13:22)
Haluaisin varata ajan verikokeisiin, mutta en vissiin voi varata netin kautta aikaa ilman lähetettä?
Kysyi Piikille (20.02.2017 | 13:10)
Laboratoriossa otetaan näytteet vain lähetteen perusteella, eli näytteenottoon tultaessa lähetteen tulee löytyä järjestelmästä.
Vastasi ylikemisti, SataDiag, Laboratorio Rita Syystö (23.02.2017 | 12:43)
Koska suoritetaan 5.luokkalaisten lakisääteiset lääkärintarkastukset, jotka syksyllä jäivät säästösyistä tekemättä?
Kysyi Maksaako Pori sakot mieluummin? (17.02.2017 | 11:13)
Kaikille syksyllä 2016 tarkastamatta jääneille 5-luokkalaisille on annettu ja annetaan tarkastusaika toukokuun loppuun 2017 mennessä.
Vastasi Porin Perusturvan koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta vastaava lääkäri Taru Kleemola (23.02.2017 | 12:34)
Onko Teillä aikeissa päällystää Ojantie tänä keväänä? Tie on aivan järkyttävässä kunnossa.
Kysyi Mc (21.02.2017 | 12:16)

Ojantien kaivannot päällystetään kesällä.

(21.02.2017 | 15:21)
Miksi kävelykatua ei pidetä siistinä?
Kuljen sen läpi monta kertaa viikossa, ja asioin la-su myös kahviloissa jne. Ankeus ei enää paljon nykyisestä voine lisääntyä kun näky on kuin pahimmalta lähiöostarilta Itä-Helsingistä.
Kun eniten siellä roskataan iltaisin ja viikonloppuisin, miksi siistimistä ei sijoiteta tuohon ajankohtaan?? Roska-astioita lisää, varsinkin ovien lähistöillä joissa käytöstavattomat käyvät räkimässä, roskaamassa ja tupakoimassa. Asioiden ollessa tällä tolalla shoppaamme ja vietämme aikaa tästedes mieluummin Turku -Rauma-Helsinki -Tampere -akselilla viikonloppuisin. Harmittaa todella paljon yrittäjien puolesta, varsinkin uuden rakennettavan ravintolan puolesta.
Kysyi Irma (19.02.2017 | 20:59)

Kävelykadun puhtaanapidosta vastaa alueen kiinteistöt ja Porin kaupunki. Talvikuukausina kaupunki tekee puhtaanapitotyötä (roskat, roska-astioiden tyhjennys) työpäivinä. Keväästä syksyyn puhtaanapitoa tehdään lisäksi myös viikonloppuisin.

Kävelykatu täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja juhlavuoden yhtenä teemana on saada kävelykatu pysymään siistinä ja roskattomana yhteisen tekemisen ja tapakasvatuksen avulla.


Vastasi viherhoitopäällikkö Veijo Marin (21.02.2017 | 08:07)
Moro,
Mikä tällainen Ravinnepankki-hanke oli? Onko se vielä olemassa.
Mitä lippuja tai lappuja tarvitaan, jotta tuota ylijäämäruokaa voi käydä hakemassa?
Kysyi syytön (20.02.2017 | 11:49)

Porin kaupunki toteutti ruokahävikin pienentämiseen ja hyödyntämiseen tähtäävän hankkeen vuosina 2015-2016. Ravinnepankki – ruokahävikin ravinteet hyötykäyttöön –hanketta hallinnoi ympäristövirasto ja sen toteuttamiseen osallistui useita kaupungin yksikköjä, yhdistyksiä ja yrityksiä. Hanketta rahoittivat Porin kaupunki sekä Ympäristöministeriö Ravinteiden kierrätyksen edistämisen ja Saaristomeren tilan parantamisen RAKI-ohjelmasta. Hankkeen keskeisenä tavoitteena oli ravitsemuspalveluissa (ruokalat, ravintolat) syntyvän ruokahävikin hyödyntäminen kehittämällä ja testaamalla uutta mallia ruoka-avun jakamiseen sekä luomalla uusia verkostoja ja toimintakulttuuria.

Ravinnepankki-hanke päättyi marraskuussa 2016, mutta tulokset elävät. Porin Palveluliikelaitos jatkaa ruoka-avun välittämistä kouluilta asukastuville. Pormestarinluodon, Sampolan ja Pihlavan asukastuvilla jaetaan koulujen ylijäämäruokaa aina kun sitä jää koulupäivinä jaettavaksi. Nyt hiihtolomalla ruokajakelua ei ole.

Ruokaa saa käydä hakemassa omaan puhtaaseen astiaan klo 13 jälkeen. Ruoka-apuun ei jaeta lupalappuja, vaan sitä saa kuka tahansa tarvitsija.


Vastasi jäteneuvoja Merika Lanne (20.02.2017 | 13:44)
Onko selvitys edennyt?
Porin sillan lamput ovat olleet pääosin pimeänä jokusen kuukauden.
Antaa aika surkean kuvan Porin kaupungin tehokkuudesta.
Oikein pimeänä aikana valojen puute voidaan laskea jopa turvallisuutta haittaavaksi.
Ehdotankin, että ulkoistakaa lamppujen vaihtotyö välittömästi.
Kysyi Ihmettelijä (17.02.2017 | 13:21)

Valaisimet on jo tilattu mutta niiden toimitusaika on pitkä. Maaliskuussa saataneen valot kuntoon.

(20.02.2017 | 11:52)
Hei, olemme käyneet lasten kanssa uudessa uimahallissa jo pitkään ja ollaan kaikki aina reissun jälkeen oltu korvat arkoina ja päät kipeinä, onko uimahallissa iltaisin asiakkaille turvalliset melu arvot, ainakin tuntuu kuin olisi todella voimakas melu?
Kuka näitä mittailee terveystarkastaja?
Kysyi Taas korvat ja pää kipeä! (16.01.2017 | 21:38)

Hei

Mittasimme melutasoja lasten altaan läheisyydessä vilkkaimpina aikoina ja kyllä meluhuiput oli silloin 85 - 90 db:n paikkeilla. Melutasoa on kuitenkin mahdotonta rajoittaa eli jos kokee melun haitalliseksi pitäisi käyttää henkilökohtaisia suojaimia.

Vastasi Timo Lehtimäki (15.02.2017 | 13:56)
Hei,
Montako uutta kerrostaloa tulee Ratalinnan- sekä Satakunannkadun väiin. Ja minkä korkuisia ja missä on merkitty kaavaan niiden autojen parkkipakat? SAMKIn pysäköintitilojen lisäksi. Kuka / mikä taho siihen alkaa niitä uusia kerrostaloja rakentamaan?
Onko ajateltu myös uusien talojen paalutusten vaikutus, nykyisten monikerrostaloihin 1960-rakennetuille kerrostaloile?
Satakunnkadun liikenne on mietittivä uudelleen? Kaksi kaistaa on olemassa, molemmat ns. kutistettuja.
Miten Ratalinnan uudet asukkaat, SAMKkin mopo-ääliöt = koko kiertoympyrä mietittävä uudelleen`???
Ei missä tulee olemaan kerrostalo asujien/opiskelijoiden/opettajen/ matkakeskuksessa toimivien työntekijöiden parkkialueet? Kai, nyt joku taukopa olis tarpeellinnen pitkänmatkan kuljettajillekin? Josta saisi jotain kahvia tai muuta purkavaa, ennen ajoon lähtöä?
t. tuulis
Kysyi tuulis (07.02.2017 | 13:07)

HEI

Ratalinnasta asemalle päin Ratalinnankadun ja ratapihan väliin on asemakaavoitettu 3 kpl 5-kerroksista kerrostaloa, kukin 1660 kerros-m2. Näiden ja rautatieaseman väliin on VR:n asemakaavan muutosanomus lähinnä asuinkerrostaloja varten, mutta määrät selviävät suunnittelun kuluessa. Karjalankadun ja ratapihan väliin on laadittavana asemakaavan muutos, jossa alueelle ehdotetaan 4 kpl 8-kerroksista kerrostaloa, kukin 2950 kerros-m2.


Asuintalojen autopaikat ovat kunkin omalla tontilla, samoin SAMK:n. Matkakeskuksen jättöpaikat ovat Asema-aukiolla, lyhytaikaiset levennetyllä Karjalankadulla ja pitkäaikaiset Ratapihankadun pysäköintikorttelissa. Matkahuollon ja Porin Linjojen tukikohdan siirtyminen nykyiseltä linja-autoasemalta ja Teljänkadulta matkakeskuksen suuntaan on vielä vaihtoehtoineen suunnittelun alla. Matkakeskuksen suunnittelussa on tietysti tehty ympäristön liikenteen toimivuustarkastelu heti alkuvaiheessa. Sitä on päivitetty kerrostalokiinnostuksen kasvamisen takia. Selvityksen mukaan liikennesuunnitelma kestää lisärakentamisen.


Rakentajista on varmuus vasta rakennuslupien hakuvaiheessa. Etukäteen kiinnostuneita on. Rakennusaikaisista tärinä- ym. vahingoista, mieluiten niiden välttämisestä vastaa kulloinenkin rakentaja.

Vastasi yleiskaava-arkkitehti Heimo Salminen (14.02.2017 | 16:09)
Hei,
millä aikataululla rakennetaan Viikinjuopa Ruosniemen/Tuulikylän peltoalueelle ja erityisesti mikä mahtaa olla Pohjoisväylä-tieyhteyden aikataulu? Suora tieyhteys Tuulikylästä Toejoelle Jääräntien päätyyn ja/tai Lotskerin ohi Vanhalle vaasantielle on hyvin odotettu parannus Tuulikylän laajenevalle asukaskunnalle käyttämään olemattomaan tieverkostoon (nykyään myös Tuulikylän päiväkodin käyttäjävirta, kohdistuu keskustaan työpaikoille). Tällä hetkellä Tuulikylästä kierretään koko peltoaukean ympäri (n 2km lenkki). Suoran tieyhteyden avulla liikenne lähiasumakaduilla esim. Apollontiellä vähenisi tuntuvasti, kuten vähenisi myös tarve käyttää Hyveläntien ahdasta ja vaarallista kylänraittia jokapäiväiseen kulkemiseen.
Kysyi Irmeli (10.02.2017 | 14:58)

HEI

Maanomistusoloista johtuen on Toejoen ja Tuulikylän välinen alue ollut ilman asemakaavaa, mutta nyt asia on ratkeamassa. Alueen asemakaavaluonnos on ollut nähtävänä ja tarkentumassa ehdotukseksi.

http://www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu/asemakaavat/1653.html

Asemakaavan tultua hyväksytyksi voidaan kadut suunnitella ja toteuttaa. Muut asian vaatimat asemakaavat alueen itä- ja länsipuolella ovatkin jo voimassa.

Mainitsemaasi Viikinjuopaa varten varataan asemakaavoissa tila, joka jää toistaiseksi vapaa-alueeksi asunto- ym. alueiden väliin. Juovan toteuttaminen riippuu Kokemäenjoessa kaiken aikaa tapahtuvista muutoksista ja niistä aiheutuvista tulvansuojelutoimenpiteistä, joissa tämä lisäjoen mahdollisuus pidetään mukana yhtenä vaihtoehtona tai lisätoimenpiteenä. Ensimmäisenä toimenpiteenä reittiä käytetään Sunniemessä Harjunpäänjoen suuosan uudelleenjärjestelyssä, jonka suunnittelu on käynnissä. Juopaa varten varattavalla alueella on merkitystä myös laajemman alueen hulevesien ja kuivatusjärjestelmän suunnittelussa.

Vastasi yleiskaava-arkkitehti Heimo Salminen (14.02.2017 | 11:10)
Hei! Minkä ikäiset voivat hakea porin kaupungille kesätöihin? Ja koska esim. Kesätyöpaikka haut mukiloihin aukeaa?
Kysyi Koululainen (08.02.2017 | 21:32)

Hei. Mukiloihin haetaan ensisijaisesti sosiaali- ja kasvatusalan opiskelijoita. Haku aukeaa Kuntarekryssä helmikuussa.

Vastasi sivistysjohtaja Jari Leinonen (14.02.2017 | 08:09)
Koska päästään nelostuotteen takana menevältä tieltä kyläsaareen. Nyt vain hieno tie kasvihuoneelle.
Kysyi maantiekiitäjä (10.01.2017 | 12:28)

Hei, maantiekiitäjä!

Pääkatuluokkainen Raumanjuovantie on asemakaavoitettu Rantakulmantielle asti, muttei vielä siitä eteenpäin. Pellot ovat yksityisessä viljelykäytössä eikä alueelle ole asemakaavoituspainetta asutuksen tai merkittävien hankkeiden takia, toistaiseksi. Täten jatkoyhteyden tarkka sijainti ja ajoitus eivät ole ennustettavissa. Yhteyden edut, mm. tasoristeysliikenteen vähentäjänä ovat kiistattomat, joten säilytetään yhteystarve edelleen yleiskaavoja uudistettaessa. Nykyisen liikennepolitiikalla sitä ei yhdystienä rakenneta vaan katuna sitten kun se ympäristöineen asemakaavoitetaan. Siis joudut vielä toistaiseksi kiitämään pikatietä tai hieman rauhallisemmin Ulasoorintietä, valitettavasti.

Vastasi yleiskaava-arkkitehti Heimo Salminen (13.02.2017 | 16:17)
Jos Itä-Porin yhtenäiskoulun yläkoulun toiminta voidaan jakaa muihin yläkouluihin, onko olemassa siis ylikapasiteettia yläkoulujen osalta? Onko yläkoulutoimintaa järkevää siis edes Itä-Porissa jatkaa, jos muut koulut riittävät vaikkakin ahtaasti?
Kysyi Hayek (08.02.2017 | 18:29)

Itä-Porin yläkoulun siirto nykyisistä tiloistaan on ikävä tapahtuma. Siirron seurauksena vastaanottavissa kouluissa joudutaan toimimaan poikkeusoloissa ja ahtaasti seuraavat kaksi vuotta. Toivottavasti oppilaat jollain tavalla saadaan sopimaan Kuninkaanhaan ja Psyllin kouluihin. Väliaikaissijoittelu ei suinkaan tee tarpeettomaksi Itä-Porin koulua. Paitsi oppilaiden hyvien kouluolosuhteiden takia on Itä-Porin uusi koulu merkittävä tekijä myös alueellisen kaupunkirakenteen kannalta. Koulu mahdollistaa jatkossa myös uudenlaisen osallistuvan ja osallistavan pedagogiikan käytön osana koko peruskouluikäluokan koulua.

Vastasi sivistysjohtajja Jari Leinonen (13.02.2017 | 08:48)
onko pihlavanlahti merta vai jokea? onko pihlavanlahden vesi suolaista vai makeaa?
Kysyi timo (08.02.2017 | 17:52)

Hei,

yksiselitteistä vastausta asiaan ei ole. Pihlavanlahdella ymmärrän tässä vastauksessa lähinnä Kolpanlahden alueen, maastokartassahan Pihlavanlahti on merkitty Pihlavan edustalle alueelle, joka on jo käytännössä jokisuistoa maankohoamisesta ja joen tuomasta kiintoaineesta johtuen. Kalastuslainsäädännön mukaan joen ja meren raja kulkee linjalla Hyrskyniemi – Soodeen luoteiskärki – Rimpikari, joten tällä perusteella valtaosa Pihlavanlahdesta luokitellaan mereksi. Asia ei tietenkään ole näin suoraviivainen todellisuudessa, ja esimerkiksi veden laadun suhteen voidaan sanoa, että Pihlavanlahden vesi on pääsääntöisesti makeaa vettä, joskin vedenlaatu vaihtelee suuresti riippuen sääolosuhteista. Esimerkiksi pienen jokivirtaaman aikana ja sopivien tuulten vallitessa merivesi voi tunkeutua Pihlavanlahdelle ja jokivarteen asti. Asiaa monipuolistaa vielä se seikka. että suolavesi raskaampana voi jäädä pohjan lähelle, vaikka pintavesi olisi makeaa. Esim. elokuussa 2015 vedenlaadun velvoitetarkkailussa Kolpan saaren lähellä pintavesi oli makeaa jokivettä, mutta 3,5 m syvyydessä suolapitoisuus oli 3 ‰ eli noin puolet Porin edustan merialueen veden normaalista suolapitoisuudesta. Eli loppuyhteenvetona voitaneen todeta että yleisesti ottaen Pihlavanlahti ei ole puhtaasti merta eikä jokea, vaan se on pääosin makeavesialtaan kaltainen alue, jossa meriveden vaikutus on kuitenkin aika ajoin selvä.

Vastasi suunnittelupäällikkö Seppo Salonen (13.02.2017 | 08:43)
Kysymystorilla on kysytty ja kommentoitu kiinteistöratsiassa syntynyttä tilannetta. Kaupungin olisi hyvä informoida missä alueella tarkistuksia ja kiinteistöratsiaa tehdään vaikkapa lehti-ilmoituksilla. Maastossa työskentelevien pitäisi myös kyetä vastaamaan asiakaspalvelulähtöisesti ja ystävällisesti.
Esimiestasolta odotettaneen vielä enemmän, ystävällissävyistä vastausta, asiakkaan huomioimista ja pahoittelua tapahtuneesta. Mitä saammekaan lukea! Esimies vastaa, että kun emme soita ovikelloa kun "emme tiedä ovatko asukkaat nukkumassa tai muissa vastaavissa "hommeleissa" .." Onpa tökeröä tekstiä! Valitettavasti vastaus puhuu puolestaan julkisen sektorin, Porin tilanteesta. Moni on kysymyt, miksi ihmeen vuoksi TPK:ssa on koulutettu esimiehiä vuosi toisensta jälkeen Herra Johtajiksi? Ovat käyneet uudistuva esimies-koulutuksessa, tiikeriloikassa jne, matkustaneet ties minne, käyttäneet päivätolkulla aikaa opintohinsa henkseleitä paukutellen. Tässä näemme tuloksen. Ns. Esimiehiltä ja ns. Johtajilta puuttuvat perusteet asiallisesta viestinnästä, asiakaspalvelusta, asiakkaan kohtaamisesta, tilannetajusta ja tilanteessa toimimisesta. Tottahan tuo kuvastaa ensi sijassa esimiehen olemusta, mutta myös TPK:ta ja koko kaupunkia. Kysymystorilla pitäisi olla moderaattori, joka käy vastaukset läpi ja korjauttaa vastaukset tarvittaessa. Ja lopuksi, miksi kysymystorilla on julkaistu myös kysyjän osoite? Mainittakoon vielä, että tekstissä ilmoitettu henkilö ei ole kuollut, vaan jäänyt eläkkeelle.
Kysyi Harmistunut (02.02.2017 | 00:01)

Kiitos kommenteista ja kysymyksistä.

Tästä ns. "rakennusratsiasta" on tiedotettu kohteena oleville kiinteistöille kirjeiillä.

Pääosa maastotöistä saamastamme palautteesta on positiivista, joten uskon työntekijöidemme osaavan käyttäytyä.

Kysymystoriin liittyviin kysymyksiin en voi kommentoida.

Hyvää talven jatkoa


Vastasi Maastotyöpäällikkö Olli-Pekka Ihalainen (10.02.2017 | 15:00)
Entäs jos sattuu tapaturma pyöräilyreitillä, niin onhan siitää jollakin vastuu oltava?
Kysyi Pyöräilijä (09.02.2017 | 13:47)

Jokainen tapaturma käsitelllään erikseen ja korvauspäätöksessä määritellään vastuukysymykset.

(10.02.2017 | 10:59)
Hei
Nyt kun tuo päiväkoti meijumäki avattiin tuulikylään on autoliikenne lisääntynyt hurjasti
Ja vaaratilanteita joka päivä alueella. Voisiko tuo
tie toejoelta jo tehdä?! Olisi selkeä isompi
Kokoojatie. Yli 10 vuotta alueella odotettu.
Jos vaikka asuntomessu alueelta jäisi rahaa yli.
Entä pohjoisväylä? Seikun sahalle kulkee rekkoja
Asuinalueiden läpi.
Kysyi Teitä tarvittaisiin (30.01.2017 | 20:02)

HEI

Maanomistusoloista johtuen on Toejoen ja Tuulikylän välinen alue ollut ilman asemakaavaa, mutta nyt asia on ratkeamassa. Alueen asemakaavaluonnos on ollut nähtävänä ja tarkentumassa ehdotukseksi.

http://www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu/asemakaavat/1653.html

Asemakaavan tultua hyväksytyksi voidaan kadut suunnitella ja toteuttaa.Vastasi yleiskaava-arkkitehti Heimo Salminen (09.02.2017 | 15:34)
Hei
Isouusikatu 2 edustalla, Porin viidennessä kaupunginosassa, katu on möykkyinen ja siksi vaarallinen sekä ihmisille, että ajoneuvoille. Milloin asialle voitaisiin jotain tehdä?
Kysyi Pelokas (08.02.2017 | 15:18)

Mahdollinen korjaus tehdään kesällä kun on selvitetty ensin pahimmat tievauriot.

(09.02.2017 | 14:34)
Kiitos nopeasta vastauksesta, en ole vielä ainakaan löytänyt ettei kirjurin pyöräilyreitti olisi talvella auki. Mites sitten kesäaikaan kunnossapito, Hanhiluodontien eräissä kohdissa on aika isojakin kuoppia, kai niiden hoito ja vastuu nyt jollekkin kuuluvat?
Kysyi Pyöräilijä (08.02.2017 | 21:08)

Hanhiluodontie on tiekunta jossa kaupunki on maanomistaja yhtenä jäsenenä. Tiekunta pitää tien haluamassaan kunnossa. Pyöräilijät varmasti pääsevät kulkemaan monttujen ohi jos kerran tien varren tonteille pääsee autoillakin. Porin metsän pyöräreitillä epätasaisuutta pidetään tiettävästi hyveenä.

Vastasi kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen (09.02.2017 | 08:05)
Miksei kaupungin internet-sivuilta löydy mitään tietoa nuorisovaltuuston toiminnasta?
Kysyi vaikuttaja (06.02.2017 | 23:01)

Hei ja kiitos kun huomasit tämän! Laitamme siitä maininnan Nuorisotoiminnan kohdalle: pori.fi/vapaa-aika/nuorisotoiminta. Nuorisovaltuusto kuten kaikki muutkin nuoriin liittyvät palvelut ja tiedot löydät omalta sivultaan: nuokka.fi. Sivut on luotu nuorten näköiseksi ja helpottamaan heille suunnatun tiedon löytämistä. Nuorisovaltuustolaisilta löytyy Nuokasta oma paikkansa, jota he päivittävät: nuokka.fi/porin-nuorisovaltuusto. Jos sinulla tulee mieleen mistä muualta nuorisovaltuuston olisi hyvä löytyä, niin pistä meille viestiä: nuorisotiedotus@pori.fi.

Vastasi verkkonuorisotyöntekijä Anniina Korpi (08.02.2017 | 16:04)

Etsi kysymystorilta

Hakusana

Aihe Vuosi

Aikaväli (alkaa):
Tyhjennä

Aikaväli (päättyy):
Tyhjennä