Etusivu > Kysymystori
Edelleenkään ei osata ajanvarausta saattaa toimivaksi. siihen tarvitaan työntekijöitä joita uskoisi työttömistä ja opiskelijoista löytyvän. Jos lisätään asiakkaiden valintoja se vain vaikeuttaa useiden asiakkaiden toimintaa.
Elina Tasku vastaa ystävällisen korrektisti, mutta ei joka kysymykseen. Nollautuuko jonotusjärjestelmä seuraavaksi päiväksi? Eli kun maanantaina ei enää 8.15 ole mitään järkeä edes yrittää niin kuinka monta puhelua on jonossa? Missä vaiheessa systeemi lakkaa tarjoamiasta takaisin soittoa sillä sen se tekee ja hyvin aikaisin välillä. Ovatko perjantaina vastaamattomat puhelut maanantaina vielä odottamassa?
Kysyi Eipä tullut soittoa (27.04.2017 | 06:23)

Perusturvan ajanvaraukseen jätetyt soittopyynnöt pyritään aina hoitamaan saman päivän aikana, kuin ne on jätetty. Ajoittainen ruuhka, esimerkiksi maanantaiaamuisin saattaa johtaa siihen, että esimerkiksi aamulla jätettyihin soittopyyntöihin ei ehditä vastaamaan vasta kuin iltapäivällä. Soittopyyntöjärjestelmä ei nollaudu automaattisesti seuraavaksi päiväksi vaan kaikkiin pyyntöihin pyritään aina vastaamaan.

Kehitämme puhelinpalvelun toimintaa parhaillaan ja rekrytoimme henkilökuntaa ajanvarauksen puhelinpalveluun. Uusien henkilöiden palkkaaminen ja kouluttaminen sekä äkillisten sijaisten saaminen vie myös oman aikansa. Palvelumuutokset ja toimintatapojen yhtenäistäminen eivät aina käy kovin nopealla aikataululla. On erittäin valitettavaa, että kuntalaiset ovat se asiakasryhmä, joka nyt kärsii huonosta palvelumme laadusta.

Takaisinsoittoja voi jättää joka arkipäivä klo 8.-13.00 välisenä aikana, ja kun soittopyyntöjärjestelmä on pois päältä, saa asiakas tästä tiedon jonotiedotteen yhteydessä.

Vastasi toimistoesimies, Yhteyskeskus Elina Tasku (28.04.2017 | 11:28)
Olis kiva saada livekamera Etelärannan ja Yyterin tapaan myös Kalloon tai Merimestaan.Kuka voisi viedä asiaa toteutusasteelle?.Olis hienoa seurata laivojen liikkeitä ja meren aaltojen pärskeitä.
Kysyi Linssilude (27.04.2017 | 19:35)

Porin kaupunki uusinut nettikameroita viime vuosina aktiivisesti. Nyt lisäkameroita on pyydetty mm. Eetunaukiolle ja Kalloon. Tietohallinto vastaa yleisökameroiden teknisestä toimivuudesta ja sijoitusasioita pohditaan yhdessä viestinnän kanssa.

Keräämme ja kuuntelemme käyttäjien palautetta. Saapuneen palautteen mukaan harkitsemme uusien kameroiden hankkimista tai vanhojen kääntämistä.

Aivan kaikkia toiveita ei kustannussyistä pystytä toteuttamaan, mutta jotain uutta on kyllä suunnitteilla!

Vastasi ICT-asiantuntija Mikko Viitapohja (28.04.2017 | 10:00)
Onko Kysymystoripalstalla kaupunkilaisille paikoitellen persoonalliseen tyyliin vastaileva "Tiemestari "yksi henkilö?
Miksi muut viranhaltijat vastaavat omalla nimellään?
Kysyi Nimimerkki Elvis (27.04.2017 | 09:54)

Kyseessä on yksi ja sama henkilö. Tiemestari on vastaajan virallinen titteli ja hän vastaa käyttäen sitä. Yhteystiedot hänelle löytyvät kaupungin sivuilta esimerkiksi puhelinluettelosta. Henkilöillä on erilainen tyyli vastata kysymyksiin, toiset käyttävät titteliä, toiset nimeä ja toiset molempia. Verkkosivujen uudistamisen yhteydessä mietimme yhteisiä käytäntöjä myös tähän.

Vastasi Viestintäsuunnittelija Marika Virtanen (27.04.2017 | 12:00)
karhuhallin juoksuradan siivous ?
rata on tosi pölyinen ja roskainen jopa terveysriski. Harjakone kuulemma on mikä mättää ?
Kysyi huolestunut vakikäyttäjä (26.04.2017 | 18:35)

Karhuhallin juoksurataa siivotaan kyllä harjakoneella, mutta pöly ei kaikki lähde. Joten nyt on aloitettu pesut kun saatiin messut loppumaan.

Vastasi Jani Rantanen (27.04.2017 | 08:28)
Porin kaupunki aikoo työllistää nuoria lisämäärärahalla. Missä ja koska nämä työpaikat ovat avoinna, vai menevätkö jakoon työkkärin kautta?
Kysyi Heti jonoon! (25.04.2017 | 13:56)

Toimeentulotuen sijaan kesätöitä -projekti toteutetaan Porissa nyt jo viidettä kertaa. Projektityöntekijälle ohjautuu asiakkaat perustoimeentulotuesta (tänä vuonna pääosin KELAsta) ja projektityöntekijä ohjaa asiakkaat tapaamisen jälkeen edelleen työnantajan tapaamiseen.
Työpaikat ovat kaupungin sisäisiä (eri hallintokunnissa) ja tehtäväkuvat ovat vaihtelevia.

Vastasi Aikuissosiaalityön päällikkö Krista Virtanen (26.04.2017 | 14:09)
Mitä Porin kaupunki aikoo tehdä joka vuotisen Länsipuiston ja Käppärän hautausmaalla ilmenevän mustavaris yhdyskunta ongelmien eteen? Mustavaris on valtakunnallisesti ilmeisesti rauhoitette laji, koska pesintä on lähinnä yksittäisten parien varassa, mutta Porissa pesintä on runsaan puoleista. Onko kunta tasolla mitään mahdollisuuksia saada ampumalupia valtakunnallisesti rauhoitetulle lintu lajille, josta koituvat haitat kohdistuu lähinnä pienelle alueelle?
Kysyi Kesän raakkujat (24.04.2017 | 20:25)
Mustavaristen ampumiseen ei ole mahdollista saada lupaa. Myöskään pesien hävittämiseen pesimäaikana ei ole mahdollista saada lupaa, ellei linnuista ole terveydellistä haittaa. Jos haitta on osoitettavissa, on myös osoitettava että lintujen pesintä on yritetty kaikin mahdollisin tavoin estää. Mikäli mustavaristen pesiminen halutaan estää, on puut kaadettava. Se on tehtävä pesimäajan ulkopuolella marraskuun alun ja helmikuun lopun välisenä aikana.
Vastasi luonnonsuojeluvalvoja Kimmo Nuotio (26.04.2017 | 08:39)
Hei,
Ehdittekö vielä ennen vappua harjaamaan Kalaholman pyörätiet kivistä ja moninaisista roskista?
Kysyi Nokillaan roskien edessä (24.04.2017 | 12:13)

Osa kaduista ehkä ehditään puhdistaa vielä ennen Vappua.

Vastasi Tiemestari (25.04.2017 | 15:44)
Miksi kysymyksiä Meri-Porin teiden ja katujen kunnossapidosta ei julkaista ollenkaan. Onko asia jotenkin vähäpätöinen ja "kakkoslaatua", vai mistä asia johtuu? Tiedän , että muutamat ihmiset ovat laittaneet täysin asiallisia kysymyksiä kyseisestä asiasta, mutta jostain syystä eivät ylitä julkaisuarvoa täällä kysymystorilla?
Jos teitä ja katuja täällä Meri-Porissa ei aurata, viheralueita / asfalttiteitä ei harjata / siivota, niin siksikö kysymystorilla ei vastata näihin kysymyksiin? ja sitten vielä, kun kaivetaan uusia johtoja pyöräteiden / katujen läheisyyteen ja joudutaan rikkomaan teitä, kaikki jäävät laittamatta kuntoon ja viimeistelemättä, oli kyseessä asfaltti, soratie tai viheralue.
Kysyi Voisiko joku vastata (23.04.2017 | 14:24)

Asiallisiin kysymyksiin saa aina vastauksen. Vastauksen saaminen voi joskus toki kestää. Jos kysymyksen aihe ei ole enää ajankohtainen niin niihin ei silloin vastata. Meri-Porin katuja hoidetaan niin kunnossapitoluokituksen mukaisesti ja aivan samalla tasolla kuin muuallakin Porissa.

Vastasi Tiemestari (25.04.2017 | 15:43)
Paturintien pohjoispäässä kevyenliikenteenväylällä on lasinsirpaleita. Rikkovat vielä pyöränrenkaat. Voisiko joku lakaista ne? Lähellä on koulukin ja kuvittelisin siitä kulkevan paljon pyöräilijöitä.
Minulla heräsi vielä kysymys, jos em. kaltaisessa tilanteessa pyöränrengas menee rikki tai vaikka lapsi teloo jalkansa tai koira tassunsa, niin mikä on tienpitäjän vastuu. (Luonnollisestikin lasinsiepaleet johtuvat jonkun toisen vastuuttomasta toiminnasta.)
Kiitos jo etukäteen vastauksestanne.
Kysyi Pyöräilijä (19.04.2017 | 08:15)

Korvauskysymykset ratkaistaan tapauskohtaisesti.

Vastasi Tiemestari (25.04.2017 | 15:37)
Miksi toukarilla eivät pala katuvalot? Ovat olleet pimeinä torstaista lähtien.
Kysyi pete (24.04.2017 | 06:02)

Niissä on jokin vika. Huoltomiehet käyvät korjaamassa vian jollakin aikavälillä.

Vastasi Tiemestari (25.04.2017 | 15:31)
Porin sillalle asennettiin uudet lamput jokin aika sitten ja nyt niistä osa on rikki. Miksi näin on?
Kysyi pete (24.04.2017 | 15:36)

Työ on kesken huomenna tehdään loput.

Vastasi Tiemestari (25.04.2017 | 15:29)
Lenkkeilemme useamman kerran viikossa Porin metsässä ja aika usein siellä törmää pyöräilijöihin varsinkin veteraani- ja maastolenkillä. Onko sallittua, että pyörällä saa ajaa kaikilla poluilla? Mielestäni tämä on jo turvallisuusriski, sillä useasti pyörät ajavat todella lujaa ja yhteentörmäysvaara on ilmeinen. Olen muutaman kerran keskustellut asiasta pyöräilijöiden kanssa ja useat ovat olleet kohteliaita, mutta joukossa on myös ollut uhmakkaita haistattelijoita, jotka ilmoittavat, että heillä on oikeus ajaa missä tahansa he haluavat.
Kysyi Pelisääntöjä kaipaava (25.04.2017 | 11:30)

Maastopyöräily on yksi niitä asioita, jotka edellyttävät yhteistyötä, tässä tapauksessa kuntoradalla kulkevilta. Jokamiesoikeuksien mukaan maastopyöräily on sallittua mm. poluilla ilman maanomistajan suostumusta, mutta siitä ei saa aiheutua vähäistä suurempaa haittaa tai vahinkoa maankäytölle. Toistaiseksi vapaa-aikaviraston poluilla pyöräilystä ei ole katsottu syntyneen niin merkittävää haittaa, että kaupungin tulisi kielloin puuttua asiaan. Vapaa-aikaviraston toive on ollut, että maastopyöräily keskittyisi Porin metsässä maastopyörälenkille ja 5 km:n kuntoradalle, jotka ensimmäisinä osoitettiin myös pyöräilykäyttöön. Mutta pyöräilijäkin kaipaa reitteihinsä vaihtelua. Se on aina muistettava, että varomaton pyöräily ja jalankulkijan toiminta ovat riskejä yhtä lailla maastossa kuin kevyen liikenteen väylilläkin.

Vastasi Kimmo Rinne (25.04.2017 | 13:10)
Pienkoneiden Melu asuntoalueen yläpuolella! Onko näillä pienkoneilla mitään melurajaa ja lentokorkeuden rajoitusta kun ne pörräävät tässä ympyrää ja häiritsevät melullaan asumisrauhaa.
Kysyi Meluun kyllästynyt (24.04.2017 | 15:40)

Ilmailua Suomessa valvoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Trafin tehtävänä on tarkistaa, että Suomeen tuotava ilma-alus täyttää kansainväliset melustandardit. Lentokoneesta aiheutuneesta häiriöstä voi tehdä ilmoituksen Trafille. Aluksen rekisteritunnus on paras tapa tunnistaa toimija. Ilma-aluksen aiheuttaessa häiriötä monesti epäillään onko mahdollisesti alitettu asetettu minimilentokorkeus. Minimilentokorkeudet riippuvat ilma-aluksen tyypistä, lentoalueesta ja suoritettavan lennon tarkoituksesta. Lentomelu saattaa rajoittaa/ohjata kaupungin maankäytön suunnittelua.

Vastasi Ympäristötarkastaja Arttu Tuominen (25.04.2017 | 10:54)
Kuulin tällaisen huhun, että Pappilanpuistikkoa jatkettaisiin niin, että se kulkisi pellon poikki Tuulikylään asti. Onko totta?
Kysyi Jojo (24.04.2017 | 19:09)

Alueen asemakaavoitus on vielä kesken. Yhteys Pappilanpuistikosta Tuulikylään tullaan rakentamaan vaiheittain. Aluetta koskeviin kaavaluonnoksiin voi tutustua kaupunkisuunnittelun nettisivuilla osoitteessa http://www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu/projektitjaselvitykset/lisajoki.html.

Vastasi Liikenneinsinööri Sanna Välimäki (25.04.2017 | 07:45)
Messualueella Kolijuovan rannassa kävelypolkujen ja messukadun risteyskohdassa on ollut roskapönttö, johon on voinut heittaa koirankakkapussit. Alue on siistiytynyt sen jälkeen kun pönttö tuotiin. Mutta eihän mikään toimiva systeemi saa olla olemassa. Se pitää tuhota. Niin nytkin.
Puistotoimisto on vienyt pöntön pois ja nyt on alkanut tulla koiranpaskaa ja pusseja maastoon!
Valitusten jälkeen pönttö on palautettu Vihurintien risteykseen! Aivan väärään paikkaan.
Pöntön tyhjentäjän kannalta se varmaan on mainio paikka, koska ei tarvitse tyhjentää edes viiden vuoden välein, mutta alueen siisteyttä se ei palvele!
Kenen intressien mukaan pönttö sijoitetaan, työntekijän vai kaupunkilaisten?
Kysyi Pöntöt-pöntöt takaisin (24.04.2017 | 13:27)

Hei! Kyseistä roska-astiaa käytettiin väärin - siihen tuotiin talousjätettä. Talousjätteet tulee hoitaa kiinteistöjen jäteastioihin.

Vastaavia väärinkäytöksiä tulee silloin tällöin muuallakin. Emme pysty vartioimaan roska-astioita - ainoa keinomme on joko poistaa roska-astia tai siirtää sitä. Tässä tapauksessa noin 50 m siirto on muuttanut jäteastian väärinkäyttöä mutta jättänyt kuitenkin palvelun lähistölle.

Vastasi kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen (24.04.2017 | 15:46)
Ns. Vanha Maantie välillä Enäjärvi - Pihlava on todella huonossa kunnossa. Olettaisin että se kuuluu kesän asfalttitöiden listalle. Voisiko joku, joka vastaa kyseisestä tieosuudesta käydä ajamassa tuon välin ja vastata sitten tähän kysymykseen. Juuri ennen Pihlavan risteykseen tuloa, on oikein mestarillinen suoritus, miten tehdään paikkaus tiehen, samoin tuolla välillä on päällyste useasta kohtaa todella huonossa kunnossa. Tämä osuushan kuuluu kaupungille?
Kysyi Tienkäyttäjä (14.04.2017 | 02:39)

Kaupungin asfaltoidut tiet ajetaan läpi kevään aikana ja sen perusteella määritellään pahimmat tiet jotka korjataan kesän aikana.

Vastasi Tiemestari (24.04.2017 | 15:45)
Koska Meri-Porissa Enäjärvi - Metsämaa päällystetyt tiet harjataan talven jäljiltä ? Viime vuonna meni pitkälle kevääseen ja sekin jäi vähän niin kuin lähtötelineisiin? Esimerkiksi Pomontiellä jätettiin viheralue siistimättä ja seuraavalla tuulella kaikki "sonta" oli taas tiellä.
Kysyi Pölyttää (13.04.2017 | 17:01)

Toukokuun aikana.

Vastasi Tiemestari (24.04.2017 | 15:42)
onko kaupungin taholta käyty pihoissa katkomassa puista oksia myrskytuulentiellä tänään? ois kyllä kiva saada tiedon siitä, jos näin on tehty. pihastani pari oksaa männystä joku sahannu poikki, oksat tuskin olivat kenenkää tiellä, koska olivat niin erikoisesta kohtaa sahattu
Kysyi asukas (12.04.2017 | 22:01)

Kaupunki ei ole oksianne sahanneet.

Vastasi Tiemestari (24.04.2017 | 15:41)
Ojantie on ollut jo pitkän aikaa ihan käsittämättömän surkeassa kunnossa. Paikkaukset, joita kadun avaamiskohtiin on viritelty, ovat aivan uskomattoman surkeasti tehty.
Tämä tällainen ärsyttää todella paljon, touhussa ei vaikuta olevan tolkun tolkkua. Näyttää myös siltä, että väliaikaiset paikkaukset ovat tehty pitkäaikaisiksi.
Kysymyksiä.
Kuka on vastuussa oleva urakoitsija? Asettaako kaupunki tällaisessa tapauksessa mitään vaatimuksia paikkauksille? Milloin tuo katu korjataan järjelliseen kuntoon?
Kysyi Veikko J (19.04.2017 | 11:19)

Ojantien pahimmat paikkaukset tehtiin viime syksynä niin myöhään ettei niitä voinut silloin asfaltoida, vaan se tehdään kesän aikana. Kyseisistä paikkauksista on vastuussa Porin Veden urakoitsija.

Vastasi Tiemestari (24.04.2017 | 15:39)
Hei,
Aumatien kaupungin rivitalotontilla on mahdoton määrä isoja taivaan täyttäviä koivuja.
Aivan niissä on kiinni vireisen rivitalon pienet pihat jonka talojen katot juuri pestiin sammaleen täyttävästä kasvusta.
Otollinen kasvualusta, kun kaikki paikat ovat täynnä uusia alkuja ja sitä roskaa.
Taivasta ei näy , puhumattakaan, auringonpaisteesta pihalle. Koivut vievät kaiken kasvutilan, valon.
Pienet pihat ovat valtavien koivujen peittäminä niitä on kymmeniä noin metrin etäisyydellä . Pihamaat oksia ja roskia täynnä. Allergisena olen aivan hukassa, koska valtava siitepöly ym. roska koivuista on joka päivä edessäni. Tulkaa hyvät ihmiset tekemään niille jotain! Jos puut eivät ole heidän niin sitten ne teidän. Laitetaan tilalle uutta pikkusievää, mikä ei vie valoa.
Ajatelkaa nämä koivurivit eivät ole tontillani, mutta kasvupaikka niillä kiinni toisen taloyhtiön takapiha-alueella.
Tehkää asialle jotain!
Kysyi Haluan elää ja hengittää (24.04.2017 | 12:34)

Hei! Tontilla olevat puut kuuluvat tonttia hallitsevalle. Kaupungin vuokraamaa rivitalotonttia hallitsee rivitaloyhtiö. Ainoastaan tämä yhtiö voi olla aktiivinen ja hakea niin halutessa/arvioidessaan puunkaatolupaa. Puunkaatolupia voi hakea puhelinnumerosta 044 701 1749.

Vastasi kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen (24.04.2017 | 13:25)

Etsi kysymystorilta

Hakusana

Aihe Vuosi

Aikaväli (alkaa):
Tyhjennä

Aikaväli (päättyy):
Tyhjennä