Etusivu > Päätöksenteko > Brändi > Ajankohtaista > 2017 > 07 > Porin uniikki fontti kaupunkilaisten käyttöön

Porin uniikki fontti kaupunkilaisten käyttöön

(05.07.2017 07:57 Marika Virtanen / päivitetty 05.07.2017 07:57)

Pori on laittanut sivuillaan jakoon Pori Sans -fontin. Se on Porin kaupungin porilaisille suunnittelema täysin oma, käsityönä muotoiltu, kirjaintyyppi. Fontti toimii eri ohjelmistoissa asentamalla se maksutta omalle tietokoneelle.

Fontti on sans serif -tyylinen ja saanut inspiraationsa teollisuuskaupungin omasta historiasta. Kirjaintyypin kruunupäällysteisten kirjainten avulla voidaan "porilaistaa" nimiä ja sanoja.

Fontti on tarkoitettu kaikille porilaisille ja etenkin niille, jotka haluavat tuoda kotikaupunkinsa osaksi viestintäänsä. Vain kaupalliseen käyttöön vaaditaan kirjallinen lupa Porin kaupungilta.

– Kaupunki on muutakin kuin postinumero ja karttaan piirretyt viivat – se on ennen kaikkea sen asukkaat. Tavoitteenamme on, että Porin brändi alkaa elää kaupunkilaisten käsissä. Halukkaiden käyttöön annettava fontti on yksi työkalu. Sen avulla jokainen voi toimia kaupungin äänitorvena, viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala Porin kaupungilta sanoo.

Rajalan tiedossa ei ole, että mikään muu kaupunki olisi aiemmin toiminut samoin, vaikka joidenkin käytössä on omia fontteja.

– Kesäkuun puolivälissä käyttöönotettu Porin uusi brändi on porilaisten kanssa suunniteltu. Mukana brändityössä ollut sen eri vaiheissa 5 500 kaupunkilaista. Yhdessä suunniteltu on myös yhteiseen käyttöön tehty.

Pori Sansin versaalikirjaimet sopivat parhaiten otsikoihin ja lyhyisiin lauseisiin. Sitä on käytetty muun muassa Porin ja Visit Porin uusissa logoissa sekä Visit Porissa myynnissä olevissa Pori-tuotteissa.

– Porilaiset ovat selvästi ottaneet Porin uuden ilmeen omakseen. Selkeitä suosikkeja ovat olleet P-kirjain-lippalakit ja karhu-kangaskassit, toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere Visit Porista kertoo.

Visit Pori tuo seuraavaksi myyntiin kustomoidut tuotteet, joita voi tilata verkkokaupasta tai Visit Porin toimistolta. Verkkokauppa avataan keskiviikkona 5. heinäkuuta kello 9.00.

– Verkkokaupasta voi ostaa lippiksiä valitsemallaan kirjaimella ja Pori-kruunulla sekä t-paitoja, johon voi itse valita tekstin. Ensimmäisen kirjaimen päälle tulee aina Pori-kruunu. Suosittelemme valitsemaan tuotteille toimitustavaksi noudon myymälästämme, jolloin toimituskuluja ei tule. Toki postitamme tuotteita myös.

Fontti ohjeineen on ladattavissa osoitteesta www.pori.fi/fontti.

kuva


Hakusana
2017 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 2016 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12