Etusivu > Päätöksenteko > Brändi > Ajankohtaista > 2017 > 09 > Jouko Hautamäki kehittää Porin elinvoimaa joukkuepelillä

Jouko Hautamäki kehittää Porin elinvoimaa joukkuepelillä

(07.09.2017 10:41 Marika Virtanen / päivitetty 07.09.2017 10:51)

Jouko Hautamäki aloitti Porin kaupungin elinvoimayksikön päällikkönä elokuussa. Hän haluaa tehdä töitä yhteispelillä kuntalaisten, yritysten, henkilöstön ja muiden sidosryhmien kanssa. Alla Hautamäki kertoo yksikkönsä tehtävistä ja tavoitteista Porin elinkeinon kehittämiseksi.

Elinvoimayksikkö jakautuu kolmeen toimintayksikköön, joita ovat kehittäminen ja hyvinvointi, kaupunkisuunnittelu sekä työllisyyspalvelut. Ne yhdessä muodostavat kokonaisuuden, joka työskentelee kaupungin elinvoiman parantamiseksi.

Mitä tehtäviä yksikölle kuuluu?

kuva Kuva: Porin kaupunki/Marika Virtanen

– Elinvoimayksikön tehtävä on edistää kaupungin elinvoimaa. Elinvoiman sisään mahtuu monta asiaa, esimerkiksi asukkaiden viihtyvyyteen, palveluiden saatavuuteen ja arjen helppouteen liittyviä asioita. Toisaalta elinkeinoelämän suunnalta katsottuna elinvoima tarkoittaa mahdollisuutta kasvaa ja kansainvälistyä, saada osaavaa työvoimaa, toimivaa infraa. Kaupunki voi kaikkia näitä tavoitteita edistää esim. kehittämällä maankäyttöpolitiikkaa, liikenneyhteyksiä, koulutusta ja innovaatioympäristöä. Yhteistyö on tässäkin voimaa.

Mikä on mielestäsi yksikön tärkein tavoite?

– Tärkeää olisi saada koko kaupunkiketju sekä oikeat sidosryhmät toimiaan yhdessä yhtenä joukkueena alueemme elinvoiman parantamisen hyväksi. Pelikenttä ja tavoite ovat kaikilla sama, eroa on vain pelipaikoissa.

Mikä on mielestäsi tärkein tavoite sinulle yksikön esimiehenä?

– Hyvän ja rennon työilmapiirin luominen ja ylläpitäminen. Tekisi mieli lainata yhden menestyvän yrityksen tavoitetta olla organisaatio, johon ei harmita aamuisin mennä töihin, edes maanantaina.

Millä kolmella sanalla kuvailisit yksikköäsi?

– Vähän konsulttijargonilta saattaa kuulostaa, mutta toimii kyllä tässä tapauksessa: innovatiivinen, verkottunut, motivoitunut.

Mikä on parasta Porissa?

– Uskomattoman monipuolinen luonto ja kaupungin sopiva koko, ei liian pieni eikä liian iso. Ne nyt ensimmäisenä tulevat mieleen. Ja pitää mainita sekin, kun ensimmäisenä iltana Poriin muutettuamme terassilla istuessamme ihmettelimme, miten avara taivas täällä näkyikään. Siitä tosin on jo 17 vuotta, joten niihin maisemiin alkaa olla tottunut.

Millainen on tulevaisuuden Pori?

– Tulevaisuudessa Pori on kaupunki, jonka saavutettavuus on hyvä, jonka katukuvassa opiskelijat näkyvät entistä enemmän ja joka on innokkaasti kehittämässä ja kokeilemassa uusia arkea helpottavia palveluita – kaupunki, jossa hyvä elää ja tehdä töitä. Eikä nyt puhuta mistään kaukaisesta tulevaisuudesta.

Suomirokkia ja elinvoimaa

Elinvoiman kehittämisen lisäksi Hautamäen ajasta suuri osa kuluu musisoinnin parissa.

– Kotoa löytyy piano, jolla on muutakin käyttöä kuin toimia valokuva- tai kukkatelineenä. Lisäksi soitan suomirokkia kankaanpääläisessä Volttivapaat-bändissä. Alkuvuonna oli yksi keikka, nyt loppuvuonna on ollut vähän hiljaisempaa… Mutta ahkerasti silti treenataan!

Ahkeruus ja pitkäjänteisyys ovat myös elinvoimatyön perusta. Sekä työssä että vapaa-ajalla Hautamäki toimii mieluiten yhdessä muiden kanssa, bändinä tai joukkueena. Hän toivottaa kuntalaiset tervetulleeksi luokseen.

– Tulkaa poikkeamaan! Jutellaan ja mietitään, miten voisimme kehittää Porin elinvoimaa yhdessä. Konttori löytyy kaupungintalon toisesta kerroksesta, siitä flyygelin vierestä, hän toivottaa.

Juttusarjassa esitellään Porin uuden organisaation yksiköitä ja niiden päälliköitä. Porin kaupungin uusi organisaatio astui voimaan 1.6.2017.


Hakusana
2017 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 2016 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12