Etusivu > Päätöksenteko > Brändi > Ajankohtaista > 2017 > 09 > Yhteiset palvelut –yksikkö ottaa äidin roolin Tiina Toivosen johdolla

Yhteiset palvelut –yksikkö ottaa äidin roolin Tiina Toivosen johdolla

(27.09.2017 08:23 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 27.09.2017 08:23)

Tiina Toivonen toimii ympäristö- ja lupapalveluiden toimialalla yhteiset palvelut –yksikön päällikkönä. Aiemmin Tiina Toivosen työtehtäviin kuului hänen omien sanojensa mukaan liihotella ympäri Poria mustavarikseksi pukeutuneena ja tonkia roskiksia.

– Aloitin urani Porin kaupungin ympäristövirastossa viisi vuotta sitten jäteneuvojana, jonka tehtävänä on opastaa kuntalaisia jätteiden kierrätyksessä. Päiväkotivierailut tehdään usein Jätevaakku Mustavariksen hahmossa, Toivonen tarkentaa hymyillen.

Ympäristö- ja lupapalveluiden toimiala jakautuu kuuteen yksikköön: Rakennusvalvontaan, ympäristö- ja terveysvalvontaan, kaupunkimittaukseen, eläinlääkintään, suunnitteluun ja kehittämiseen sekä yhteisiin palveluihin. Yhteiset palvelut –yksikön alla toimii myös maaseutupalveluiden toimintayksikkö. Alla Toivonen kertoo yksikkönsä toiminnasta osana Porin kaupungin palveluja.

Mitä tehtäviä yksikölle kuuluu? – Yhteiset palvelut –yksikkö hoitaa ympäristö- ja lupapalveluiden toimialan talous- ja henkilöstöhallintoon kuuluvat asiat sekä toimisto-, asiakaspalvelu- ja arkistotehtävät. Lisäksi se huolehtii toimialan viestinnästä, yhteisistä hankinnoista sekä lautakunnan ja jaostojen sihteerin tehtävistä. Meillä ympäristö- ja lupapalveluissa yhteiset palvelut –yksikkö on tehokas kymmenen hengen tiimi, jossa kaikki tekevät kaikkea. Toisaalta jokaisella on oma vastuualue, jota hoitaa erityisesti.

Mikä on mielestäsi yksikön tärkein tavoite? – Yksikkömme tehtävä on saada arki rullaamaan, oli sitten kyse kuntalaisten asioiden etenemisestä, toimielinten kokousten järjestämisestä tai henkilöstön työskentelyn sujumisesta. Tavoitteemme on palvella näitä asiakasryhmiä parhaan kykymme mukaan.

Mikä on mielestäsi tärkein tavoite sinulle yksikön esimiehenä? – Yksikkömme on uusi ja sen henkilöstö on koottu kolmesta vanhan organisaation yksiköstä. Tehtäväni on rakentaa meistä yhtenäinen joukkue, jossa kukin pelaaja tietää oman tehtävänsä ja yhteispeli sujuu.

Millä kolmella sanalla kuvailisit yksikköäsi? – Kyllä äiti hoitaa. Olemme toimialan emoja, joiden puoleen käännytään asiassa kuin asiassa. Me etsimme, selvitämme, järjestämme, ratkaisemme, korjaamme ja hoidamme kaiken tarvittavan – niin kuin äidit aina!

Mikä on parasta Porissa? – Luonto, joka upeiden puistojen kautta tulee kaupungin keskustaan asti.

Millainen on tulevaisuuden Pori? – Elinvoimainen Satakunnan napa.

kuva Kuva: Sonja Leino


Juttusarjassa esitellään Porin uuden organisaation yksiköitä ja niiden päälliköitä. Porin kaupungin uusi organisaatio astui voimaan 1.6.2017.


Hakusana
2017 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 2016 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12