Etusivu > Päätöksenteko

Porin kaupunkiorganisaatio uudistetaan ja samalla kaupungin tehtäviä ja roolia mietitään uudelleen. Organisaatiorakenteen lisäksi uudistuksen alla ovat myös johtaminen, kaupunkistrategia ja brändi. Tulevaisuuden Poria tehdään #poriuudistuu-sateenvarjon alla. Organisaatiorakenteen uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan kokonaisuutena 1.6.2017 alkaen. Kuntalain kokonaisuudistuksen voimaantulo ajoittuu kaupunkiorganisaatiouudistuksen kanssa samaan ajankohtaan.

Uudistuksen tavoite:

Pori lähtee luomaan uutta voimakkaasti osallistaen. Se haluaa puhutella kaupunkilaisia ja kaupungin työntekijöitä, elinkeinoelämää ja turisteja, mutta myös houkutella osaajia ja investoijia. Ideoita ja ajatuksia tullaankin keräämään eri kohderyhmiltä Poriin liittyen. Niitä tullaan hyödyntämään uutta, Porin vahvuuksista lähtevää kaupunkibrändiä rakennettaessa. Kyse on myös päivittäisistä teoista - palveluista ja kohtaamisista.

Toimintaympäristö muuttuu nopeasti ja siksi muutos on välttämätön. Kunnan asukkaiden ja asiakkaiden odotukset toiminnalle muuttuvat kiihtyvällä tahdilla. Samoin kuntalaisten vaikuttamisen tulee olla muutoksen keskiössä. Kuntalaisten ikärakenteen muutos vaikuttaa osaltaan palvelujen järjestämistarpeeseen.

Porin kaupunginvaltuuston hyväksymien periaatteiden mukaisesti Porissa on jatkossa aiempaa vähemmän luottamushenkilötoimielimiä ja käyttöön otetaan yhden kaupunginjohtajan malli.

Uutiset

21.03.2017 klo 14:10 Elli-Mari Sulonen (päivitetty 22.03.2017 klo 08:51 Elli-Mari Sulonen)
Viime vuoden lopussa Porin kaupunki aktivoi koulujen 6. ja 9. luokkalaiset mukaan kaupungin kehittämiseen pyytämällä...
21.03.2017 klo 14:05 Elli-Mari Sulonen (päivitetty 21.03.2017 klo 14:06 Elli-Mari Sulonen)
Porin kaupunki julkaisi keskiviikkona brändityön lähtökohtia selvittävän nettitestin. Humoristisilla kysymyksillä...
20.03.2017 klo 08:43 Elli-Mari Sulonen
Pori on ison muutoksen edessä: kaupungin tehtävät ja rooli arvioidaan uudelleen. Samalla muodonmuutoksen kokevat...
Lisää uutisia...

kuva Kuva: Kalle Aaltonen

Muita linkkejä