Etusivu > Sosiaali ja terveys > Maantiekadun remontti

Maantiekadun sairaalan yleistiloja remontoidaan laajasti

Maantiekadun sairaalan remontti alkaa maanantaina 7. elokuuta. Remontin kohteena ovat pääsisäänkäynnin aulatila, kahvio ja sen edusta, Länsi-Porin terveysasemalle ja neuvolaan, apuväline- ja hoitotarvikejakeluun sekä kuvantamisen tiloihin johtavat käytävät.

Remonttikohteena olevat alueet toimivat sairaalan pääkulkureitteinä, joten asiakkaiden kulku sisätiloissa muuttuu väliaikaisesti. Kulkureitit merkitään erillisillä opasteilla.

Remontti toteutetaan kolmessa vaiheessa, jotta asiakkaiden kulkeminen sairaalan eri osiin voidaan taata parhaalla mahdollisella tavalla. Kokonaisuudessaan remontti on valmis joulukuun 2017 loppuun mennessä.

Tiloissa suoritettava remontti on normaalia tilojen peruskorjausta, jolloin tilojen pinnat ja tekniset järjestelmät uusitaan. Suurimman muutoksen kokee sairaalan kahvio, jossa uusitaan keittiö kokonaisuudessaan sekä koko myyntilinjasto.

Ambulanssi- ja paaritaksiliikenne ohjataan kulkemaan koko remontin ajan, 7.8.-31.12.2017, laboratorion ja poliklinikan oven viereisestä ambulanssiovesta, jonka edustalla on autoille erillinen kääntymispaikka.

Pahoittelemme remontista aiheutuvaa haittaa.

kuva Pohjakuva sairaalasta, jossa keltainen alue on vaiheessa yksi remontoitava alue, vihreä toisessa vaiheessa ja punainen kolmannessa. (Klikkaa kuvaa, niin aukeaa isoksi).


Vaihe 1: Pääsisäänkäynnin aula, palveluneuvonta, opastus/info ja pieni osa kuvantamisen edustalla olevaa käytävää

Ensimmäisen vaiheen remontti alkaa maanantaina 7. elokuuta ja valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Kulkeminen Länsi-Porin terveysasemalle, neuvolaan, kuvantamiseen tapahtuu kahvion terassin oven kautta, joka muutetaan esteettömäksi.

Palveluneuvonta, terveyskioski ja opastus/info muuttavat remontin ajaksi toimimaan nykyisen kahvion tiloihin, uuden väliaikaisen sisäänkäynnin viereen palvelemaan asiakkaita. Ilmoittautumisautomaatti siirretään Länsi-Porin terveysaseman aulaan ja remontin aikana siitä ilmoittaudutaan vain terveysaseman lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotoille. Muille vastaanotoille ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti lähellä ko. palvelua. Terassin sisäänkäynti on auki päivittäin kello 19 asti.

Laboratorion puoleisen päädyn ambulanssiovien kautta ohjataan asiakkaiden väliaikainen kulku seuraaviin kohteisiin:

  • T1 Polikliininen osaamiskeskus (kuntoutus- ja terapiapalvelut, geriatrinen poliklinikka, kotisairaala)
  • Vuodeosastoille T2-T5


Sisäänkäynti on auki arkisin kello 7-19 ja viikonloppuna kello 10-19.

Laboratorion oven kautta kulku laboratorioon sekä poliklinikalle, sisäänkäynti auki ma-to kello 7-15 ja pe kello 7-15.


kuva Kuva kahvion terassin ovesta (C), josta kuljetaan esimerkiksi Länsi-Porin terveysaseman ja neuvolan tiloihin sekä apuvälinelainaamoon, hoitotarvikejakeluun ja kuvantamiseen. Lisäksi oven läheisyydestä löytyy info, palveluneuvonta ja terveyskioski. Ovi on auki päivittäin kello 19 asti.
kuva Laboratorion puoleisen päädyn ambulanssiovien (B) kautta pääsee kulkemaan T1 kuntoutus- ja terapiapalveluihin, geriatrian poliklinikalle, kotisairaalaan ja vuodeosastoille T2-T5. Ovi on auki arkisin kello 7-19 ja la-su 10-19. Laboratorion oven (A) kautta pääsee laboratorioon sekä poliklinikalle. Ovi on auki ma-to 7-16 ja pe 7-15.


kuva Vaiheessa yksi remontoitavat osat. (Klikkaa kuvaa, niin se aukeaa isommaksi)


Vaihe 2: Länsi-Porin terveysasemalle ja apuväline- ja hoitotarvikejakeluun johtava käytävä

Remontin toisen vaiheen toteutus on lokakuun aikana. Sairaalan pääsisäänkäynti on käytössä normaalisti jo remontin toisessa vaiheessa. Kulku Länsi-Porin terveysaseman vastaanotoille tapahtuu pääsisäänkäynnin ja kuvantamisen päädyssä olevan sisäänkäynnin kautta, esteetön kulku. Toisen vaiheen väliaikaisista kulkureiteistä tiedotetaan lisää lähempänä remontin alkamisajankohtaa.

kuva Vaiheessa kaksi remontoitavat osat. (Klikkaa kuvaa, niin se aukeaa isommaksi)


Vaihe 3: Kahvio, kahvion aulatila, kuvantamisen ja Länsi-Porin terveysaseman kulkuaula

Remontin kolmannesta vaiheesta tiedotetaan lisää lähempänä remontin alkua. Alueen remontti toteutetaan marras- ja joulukuun aikana.

kuva Vaiheessa kolme remontoitavat osat. (Klikkaa kuvaa, niin se aukeaa isommaksi)