Etusivu > Sivistyskeskus > Varhaiskasvatus > Kesäaika varhaiskasvatuksessa

Kesäaika varhaiskasvatuksessa

Kesä-, heinä ja elokuussa varhaiskasvatuksessa on lapsia paljon tavanomaista vähemmän. Toiminnan suunnittelemiseksi ja riittävän henkilökunta määrän varaamiseksi varhaiskasvatuksesta pyydetään vanhemmilta tietoja kesäajan hoidontarpeesta. Vanhemmille jaetaan huhtikuussa lomake, jossa kartoitetaan lasten hoidon tarvetta kesällä. Lomake on kaksiosainen. Yläosalla huoltaja ilmoittaa maksuttomien kuukausien käyttämisestä. Alaosalla ilmoitetaan lapsen hoitopäivät kesäkuukausilta. Päivystykseen (26.6.–31.7.17) on vielä erillinen hakukaavake.

Ilmoituksen jälkeen tapahtuvista muutoksista on tärkeä ilmoittaa heti varhaiskasvatuspaikkaan.

Päivystysaikana (26.6.–31.7.17) on joka varhaiskasvatuksen alueella päiväkoti auki, muut päiväkodit ja ryhmikset ovat kiinni. Myös kesäkuussa ennen juhannusta ja elokuussa on toiminnassa muutoksia.

Suositeltavaa on, että tuleva koululainen saisi riittävän pitkän loman ennen koulun alkamista ja että hoitolapsilla olisi mahdollista viettää kesällä aikaa myös vanhempiensa ja muiden läheistensä kanssa!

Maksuttomat kesä-, heinä- ja elokuu

Varhaiskasvatuksessa on kesäajalta mahdollisuus saada maksualennusta. Vanhemmat voivat valita maksuttomiksi joko kaikki kolme tai kaksi perättäistä kuukautta. Eli maksuttomiksi voi valita kesä- ja heinäkuun tai kesä-, heinä- ja elokuun tai heinä- ja elokuun. Maksuttomuuden edellytyksenä on, että poissaolosta on ilmoitettu kirjallisesti 28.4. mennessä varhaiskasvatuksen kyselyyn vastaamalla. Muissa tapauksissa kesäaikaan on voimassa samat varhaiskasvatuksen maksut kuin muunakin aikana vuodessa. Poissaolon vaikutus varhaiskasvatusmaksuun (, ) Päivähoidon maksut

Jos esiopetuksessa olevalle lapselle haetaan maksuttomuutta elokuussa, niin hän voi osallistua 17.8. alkaen maksuttomaan esiopetukseen (4h/pv), muttei täydentävään varhaiskasvatukseen.

Maksuttomien kuukausien ajalla lapsella on voimassaoleva kunnallinen hoitopaikka, joten ko. ajalta ei voi hakea kotihoidontukea. Jos hoitopaikka irtisanotaan, uutta päivähoitopaikkaa voi hakea irtisanoutumisen alettua, jolloin noudatetaan päivähoitoasetuksen mukaista neljän kuukauden hakuaikaa.

Päivystysaika

26.6.2017 alkaen kaikki ryhmäperhepäiväkodit ja suurin osa päiväkodeista sulkevat ovensa elokuun alkuun asti. Neljä päiväkotia päivystää ko. aikana.

  • Pohjoinen alue: Päiväkoti Pohjatuuli
  • Läntinen alue: Päiväkoti Liinaharja
  • Itäinen alue: Päiväkoti Koivula
  • Vuorohoito: Päiväkoti Veturitalli


Jos olette ilmoittaneet hoidon tarpeesta ko. aikana ja hoidon tarve peruuntuu, toivomme teidän ilmoittavan siitä välittömästi lapsenne hoitopaikkaan, jos se on vielä avoinna tai ko. päivystävään päiväkotiin.

Kesäleikkitoiminta

Kesäleikkitoimintaa eli Mukiloita on tänäkin kesänä eri puolilla kaupunkia.

Mukilan tarkempi sijainti selviää kevään kuluessa. Mukilaan ilmoittautumispäivä on 2.6. Asiasta tulee tietoa kesäleikkitoiminnan nettisivulle.

Avoimet päiväkodit

Avoimet päiväkodit sulkevat ovensa 31.5.2017. Toiminta käynnistyy taas syksyllä 1.9.2017. Avoimiin päiväkoteihin on jatkuva haku. Syksyllä aloittaviin ryhmiin valituille tulee tieto asiasta viimeistään 11.8.2017. Lisätietoja avointen päiväkotien toiminnasta.