Etusivu > Tekninen palvelukeskus > Kadut ja liikenne

Kadut ja liikenne

kuva


Porin kaupungin katuverkon pituus on noin 480 km ja kävely- ja pyörätieverkon pituus noin 302 km. Lisäksi kaupungin alueella on lukuisia yksityisteitä sekä Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ylläpitämiä maanteitä. (31.12.2014)

Ajankohtaista

Liikenteen tärinämittaukset

Porin kaupunki on teettänyt laajan selvityksen raskaan liikenteen tärinähaitoista. Selvityksen taustalla ovat asukkaiden lukuisat valitukset raskaan liikenteen aiheuttamista vaikutuksista asumismukavuuteen ja rakennuksiin. Tärinämittaukset suoritti Varsinais-Suomen kalliotekniikka Oy teknisen palvelukeskuksen toimeksiannosta. Selvityksen tuloksia tullaan käyttämään päätöksenteon tukena raskaan liikenteen mahdollisessa rajoittamisessa. Tulevia rajoituksia saattavat olla esimerkiksi nopeusrajoituksen alentaminen sekä paino- ja aikarajoitukset. Tärinämittausten lisäksi on käynnissä yritysvaikutusten arviointi, joka valmistuu helmikuussa 2017. Tärinämittausten tulokset löytyvät täältä (pdf, 0.35 Mt)

Aamujuna Poriin 11.12.2016 alkaen

Junaliikenne Tampereen ja Porin välillä lisääntyy: uusina junavuoroina tulevat 6:03 Tampereelta lähtevä ja 7:48 Poriin saapuva sekä Porista 12:05 lähtevä ja 13:51 Tampereelle saapuva juna. Uusi aamuvuoro tekee mahdolliseksi junan käytön nykyistä useammalle työ- tai koulumatkoihin Poriin ja puolelta päivin takaisin kulkeva junavuoro poistaa tämän hetkisen aukon muutoin kahden tunnin vuorovälistä Porin suunnasta kuljettaessa. Tarkempia tietoja uusista junavuoroista saa VR:n nettisivuilta www.vr.fi.

City-linja

Porissa aloittaa liikennöinnin vuoden 2017 loppupuolella uusi city-linja Rautatieaseman ja Puuvillan välillä keskustan kautta kulkien osana Porin matkakeskushanketta. Linjalla on tiheä vuoroväli ja edullinen lipunhinta. City-linja yhdessä uusien junavuorojen kanssa parantaa merkittävästi mahdollisuuksia käyttää joukkoliikennettä Porin ja radanvarren asemapaikkakuntien välillä. VR:n kanssa selvitetään myös mahdollisuuksia yhteisiin lipputuotteisiin. Tarkempia tietoja tämänhetkisestä Porin paikallisliikenteen vuorotarjonnasta saa Porin Linjojen nettisivuilta www.porinlinjat.fi. City-linjan aikatauluista, lipunhinnoista, mahdollisista yhteislipputuotteista rautateiden kanssa ja muista yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin.

VT 8 Turku - Pori hanke Nuorten liikenneturvallisuuden parantaminen Porissa -diplomityö (pdf, 3.18 Mt)


Liikenne-, katu- ja puistosuunnitteluLiikenneväylien rakentaminen, hoito ja ylläpitoRakennettavat katu- ja tiekohteetKatutyöluvatJoukkoliikenneKävely ja pyöräilyPysäköintiRaportit ja tilastotiedotKatu- ja puistosuunnittelun yhteystiedot

kuva

Liikennesuunnittelun
palautepuhelin:

(02) 623 4220

Avoinna pe klo 9.30 - 14.00. Muina aikoina voi jättää palautteita sähköpostitse liikennesuunnittelu(at)pori.fi.

Puhelun hinta on oman operaattorin mukainen lanka- tai mobiiliverkkomaksu.Linkit

Raskaan liikenteen suositeltavat ajoreitit Porin keskustassa (pdf, 0.43 Mt)

Liikennehankkeet Ajoharjoittelurata Kaupunkipyörät Ulkoile Porissa SataSykkeli Kävis Pyöräilykuntien verkosto Liikennemerkit Finlex Tieliikenneasetus Yhteystiedot