Etusivu > Tekninen palvelukeskus > Puistot ja metsät > Puistot > Viheraluekohteet > Kirjurinluoto > Liikennepuisto

Kirjurinluodon liikennepuisto

kuva

Ajankohtaista

Liikennepuisto suljettiin kesäkaudelta 18.9.2016, avaamme jälleen keväällä.

Ensi kevään ryhmävuoroja voi kysellä sähköpostilla 15.4.2017 alkaen.


kuva

Liikennepuiston normaalit aukioloajat ja ajovuorot

Kirjurinluodon liikennepuisto Vinkkari oli avoinna kesäaikana 10.5.14.8.2016. Liikennepuisto on suljettu juhannuksena. Kirjurinluodon tapahtumat saattavat aiheuttaa muutoksia aukioloaikoihin.

Suuren kävijämäärän vuoksi ajovuorot kestävät kerrallaan puoli tuntia, vuorot vaihtuvat tasatunnein sekä puolelta. Ajovuorolippu kannattaa noutaa heti puistoon saapuessa ja odotusajan voi viettää muualla, esimerkiksi leikkipaikoilla. Liikennepuiston ajoneuvot sopivat yli neljävuotiaille.

Kirjurinluodon kartta 2015 (pdf, 0.62 Mt)

Ryhmävaraukset ja lisätiedot

Ryhmävarauksia voivat tehdä kesäaikana vain järjestäytyneet ryhmät, kuten päiväkodit, koulut, kerhot ja yhdistykset. Ryhmän minimikoko on 10 lasta ja ryhmällä tulee olla nimettty vastuuhenkilö, joka on paikalla vuoron ajan.

Varauksia voi sopia arkipäiville (ma-pe) normaalina työaikana sähköpostilla Liikennepuistovinkkari(at)pori.fi


Lisätietoja

Esa Rouvali
piiripuutarhuri
puh. 044 701 1766 (työpäivinä)

Ajoneuvot

Käytössä on 22 polkuautoa ja kymmenen polkupyörää. Liikennepuistoon saatiin lahjoituksena kaksi uutta polkuautobussia Porin Linjat Oy:ltä sekä Satakunnan Liikenne Oy:ltä kesällä 2014.

kuva

Liikennepuiston toiminta

Kirjurinluodon uusi lasten liikennepuisto Vinkkari avattiin 26.6.2013. Liikennepuiston koko on 0,6 hehtaaria ja se sijoittuu petanquekentän ja kesäteatterin väliselle alueelle.

Alueen päätarkoitus on edistää lasten liikennekasvatusta. Alue on suunniteltu mahdollisimman monimuotoiseksi pienoiskoon liikenneympäristöksi.

Liikennepuiston liikennemerkit, liikennevalot ja muu ympäristö on mitoitettu lasten näkökulman mukaan. Tavoite on antaa lapsille havainnollistavia ja turvallisia kokemuksia liikenteestä, sekä luoda mahdollisimman realistinen kuva oikealla kadulla ajamisesta.

Puistossa pääsee ajelemaan polkuautoilla ja polkupyörillä, joita lainataan puiston yhteydessä sijaitsevalta varikolta. Puiston rakentamista ovat tukeneet lahjoitusvaroin Mannerheimin Lastensuojeluliiton Porin paikallisyhdistys ry sekä Porin Lasten- ja Nuortensuojelusäätiö. Lahjoituksen arvo on 163 000 euroa.

Liikennepuiston toiminnassa kesällä 2014 olivat mukana Porin kaupungin puistotoimen lisäksi Porin 4H-yhdistys, LC Pori Karhu, LC Pori-Ulvila ja West Coast Titans.

Kesällä 2014 liikennepuisto Vinkkarin toimintaa tukivat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Porin paikallisyhdistys ry sekä Porin Lasten- ja nuortensuojelusäätiö rahalahjoituksilla.

Linkit

Pysäköintialueet liikennepuistoon tulijoille

kuva Suurenna kuva

Liikennepuiston säännöt

Ajankohtaista