Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille alkaa pian – tarjonta lisääntynyt

Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille alkaa pian – tarjonta lisääntynyt

(08.08.2017 13:54 Marika Virtanen / päivitetty 08.08.2017 13:54)

Porin seudun kansalaisopiston Sinä osaat! -koulutusopas ilmestyy elokuun puolivälissä. Syyskuussa käynnistyvä syyskausi tarjoaa kaikkiaan miltei 500 kurssia Porissa ja Ulvilassa.

Opiston ohjelmaan palaa vuosien tauon jälkeen ruokakulttuurin kursseja. Syksyn kursseilla saa vinkkejä muun muassa kala- ja kasvisherkkujen tekemiseen. Lisäksi yhteistyössä Porin perusturvan ja liikuntapalveluiden kanssa käynnistetään painonhallinnan starttikurssi. Osallistujat saavat opastusta liikuntaan, ravitsemukseen ja hyvinvointiin sekä tutustuvat matalan kynnyksen liikuntamuotoihin yhdessä ryhmän kanssa.

Toivottuja valokuvauskursseja on tarjolla aiempaa runsaammin. Terapeuttisen valokuvan kursseilla opitaan jakamaan ja selkeyttämään oman elämän iloisia ja kipeitäkin asioita valokuvien ja niistä nousevien kertomusten avulla. Luovan muistelutyön menetelmiin tutustutaan uutuuskurssilla. Muisteluprosessin tuloksena kurssilla valmistuu oma muistorasia, joka kertoo esimerkiksi siihen koottujen esineiden, kuvien ja välityksellä eletystä elämästä.

Opiston kielivalikoima laajenee entisestään, kun mukaan tulee myös turkin kieli. Aloittelijoille suunnatulla englanninkielisellä kurssilla pääpaino on arkipäiväisissä tilanteissa ja ääntämisessä. Uutuutena tarjolla on kielten alkeiskursseja Porin lisäksi myös Ulvilassa, jossa on alkamassa sekä espanjan että venäjän kurssit. Omia matkakokemuksia voi jakaa kuvin, tarinoin ja esinein Elämäni matkat -kurssilla. Ohessa tutustutaan myös kunkin matkakohteen kulttuuriin, historiaan ja maantieteeseen.

Ilmoittautuminen kansalaisopistoon alkaa maanantaina 21.8. kello 10 osoitteessa www.pori.fi/kansalaisopisto. Netti-ilmoittautumiseen saa opastusta ilmoittautumispäivänä klo 10-13 opistotalon tietokoneluokassa (Gallen-Kallelankatu 14, 2. krs). Puhelimitse ilmoittautumisia ottaa vastaan koko opiston henkilöstö maanantaina 21.8. kello 12-16 (puhelinnumerot koulutusoppaassa ja nettisivuilla). Ilmoittautumispäivän jälkeen netissä voi ilmoittautua ympäri vuorokauden. Puhelimitse ilmoittautumiset vain opiston toimistoon puh. (02) 621 5962, (02) 621 5963 tai (02) 621 5969.

Opiston satavuotisjuhlavuotta vietetään syksyllä työn merkeissä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua minkä tahansa opetusryhmän toimintaan, kun opistotalossa (Gallen-Kallelankatu 14) ja käsityökeskuksessa (Valtakatu 20) on avoimet ovet maanantaista perjantaihin 9.-13. lokakuuta. Viikon aikana opistotalon aulassa on myös musiikkiesityksiä ja muuta ohjelmaa.


Hakusana