Etusivu > Uutiset > 2017 > 08 > Poriginal galleriassa esillä tussipiirroksia ja maalauksia

Poriginal galleriassa esillä tussipiirroksia ja maalauksia

(09.08.2017 08:48 Marika Virtanen / päivitetty 09.08.2017 11:01)

Eeva Honkasen tussipiirroksia ja Arvid Hedin maalauksia esittelevän näyttelyn avajaisia vietetään 11. elokuuta kello 18–20 Poriginal galleriassa. Näyttely on esillä kokonaisuudessaan 12.–29. elokuuta.

Poriginal gallerian alakerrassa Honkasen piirrosnäyttelyssä hänen nuoruusvuosiensa uskonnolliset kokemukset kohtaavat Länsi-Afrikan animistisen ajattelutavan.

– Uskonnollisuus toimi minulle pitkään ohjeistuksena hyvän ja pahan, oikean ja väärän välillä. Pyhyys ja henkiolennot loivat vahvan viitekehyksen nuoruusvuosiini. Lapsuudesta lähtien olen tietoisesti hakeutunut paikkoihin, joissa tietynlaiset vastakkainasettelut luovat mahdollisuuksia käsitellä sisäisiä ristiriitojani. Länsi-Afrikassa vahvasti vaikuttavan animistisen ajattelutavan mukaan, ihminen on erottamaton osa luontoa. Kaikkialla, erityisesti esineissä ja luonnonolioissa, tuntui olevan eri tavalla mukana henkiolentoja ja pyhyys, kuvailee Honkanen kutsussa.

Honkanen (s. 1983) on valmistunut vuonna 2010 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Vuonna 2017 Honkanen on työskennellyt pääosin Yhdysvalloissa, Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin residenssissä.

Poriginal gallerian yläkerrassa samaan aikaan on esillä Hedinin maalauksia. Bob Nickasin sanoin Hedin kuvailee maalauksiaan seuraavalla tavalla: Kaikille maalatuille kuville on yhteistä se tosiseikka, että kaikki maalaukset ovat tavalla tai toisella abstraktioita. Lisäksi kaikki maalaukset ovat esittäviä, koska jokainen maalaus kuvaa viime kädessä tilaa.


kuva Eeva Honkasen tussipiirroksesta pala.


kuva Arvid Hedin maalaus.


Poriginal galleria
Eteläranta 6, 28100 Pori
puh. 044 701 4737
Avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11–18.
Vapaa pääsy.


Hakusana