Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Ohjelmaa syksyisiin päiviin kierrätyksen ja kulttuurin parissa

Ohjelmaa syksyisiin päiviin kierrätyksen ja kulttuurin parissa

(08.09.2017 12:59 Marika Virtanen / päivitetty 08.09.2017 12:59)

Syksyllä järjestetään paljon erilaista ohjelmaa. Euroopan kulttuuriympäristöpäivänä pääsee tutustumaan kiinnostaviin kohteisiin. Luontotalo Arkissa järjestetään kompostointiin ja kierrätykseen liittyviä tapahtumia syyskuun ja lokakuun aikana. Taidemuseolla vierailee kuvanveistäjä ja Palgren esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivä

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on syksyinen tapahtuma, joka avaa ovia rakennuksiin ja muihin kiinnostaviin kohteisiin ympäri Eurooppaa. Rakennuskulttuuritalo Toivon korjausneuvontapäivä järjestetäänkin tämän vuoksi Huittisten Raijalassa Pelto-Laurilan tilalla (Viktor Forseliuksen tie) lauantaina 9.9. kello 10–15.

Korjausneuvontapäivänä on mahdollista tutustua sekä päärakennukseen että pihapiirin muihin rakennuksiin. Pihapiirissä on myös Toivon korjausneuvontapiste ja työnäytöksiä, muun muassa lahovaurioiden korjausta ja Pelto-Laurilan ikkunoiden kunnostusta sekä puffetti.

Lisätietoja

Kompostointia ja kierrätystä Arkissa

Syksyn tullen voi vähentää stressiä hankkiutumalla vanhasta eroon. Luontotalo Arkissa järjestetään syys-lokakuun aikana neljä tapahtumaa, joissa opetellaan kierrättämään ja kompostoimaan. Samalla keksitään vanhoille tavaroille uusia käyttötarkoituksia ja vaikkapa pohditaan, miten tavaroiden hankintaa voisi vähentää. Kurssit järjestetään yhteistyössä Porin jäteneuvonnan kanssa ja kaikkiin on ennakkoilmoittautuminen.

Kierrätyskutsut
Ti 12.9. kello 17-19 Luontotalo Arkki

Risovatko kaapeissa pyörivät tavarat, joille ei löydy kodista käyttäjää? Tuo viisi niistä kierrätyskutsuille ja vaihda ne itsellesi tarpeellisiin. Kierrätyskutsuilla mietitään tavaroiden ja materiaalien kierrätystä kahvittelun lomassa.

Kompostoinnin alkeet
To 14.9. kello 17-19 Luontotalo Arkki

Kurssi tehokkaaseen ja puhtaaseen kompostointiin kera kahvitarjoilun. Yhteistyössä Porin jäteneuvonnan kanssa.

Ympäristön roskaantuminen – Porissa ja merissä
3.10. kello 17-19 Luontotalo Arkki

Maahan heitetyt roskat eivät katoa itsestään luonnosta. Millaisia jätteitä Porin pusikoista löytyy vuotuisissa asukkaiden siivoustalkoissa? Miten roskat päätyvät meriin? Illan aikana katsellaan kuvia siivoustalkoista ja päästään roskajahtiin Luontotalo Arkin näyttelyyn.

Muovipakkauksista kukkaruukkuja – kierrätys hiipii arkeen
5.10. kello 17-19 Luontotalo Arkki

Muovipakkauksia on kerätty vuoden päivät kierrätyspisteillä. Millaiset muovit keräykseen kelpaavat, mihin ne päätyvät ja millaisia uusia tuotteita kierrätetystä muovista valmistetaan? Miten muovipakkausten kierrätys eroaa energiajätteestä? Etsitään muovin käyttökohteita ja korvikkeita Luontotalo Arkin näyttelystä.

Palgrenin syyskuun tapahtumat

Aulasoitto 9.9., Promenadi-keskus
Palmgren-konservatorion ja Pori Sinfoniettan yhteistyö jatkuu. Mestariluokan opiskelijat esiintyvät Pori Proms –tapahtumassa.

Vieraita Huittisista 15.9., Palmgren-sali
Palmgren-konservatorion salissa 15.9. kello 18.30 soivat Todelliset torvet. Konsertissa kuullaan monipuolista ohjelmistoa klassisista teoksista kevyeen musiikkiin lahjakkaiden nuorten soittamana. Konsertti on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Oppilaskonsertti 27.9., Palmgren-sali
Kauden ensimmäisessä keskiviikkokonsertissa 27.9. klo 19 konservatorion opiskelijat esittävät syksyn harjoittelun satoa.

Aulasoitto 28.9., Promenadi-keskus
Oppilaitoksemme entinen oppilas, nykyisin Sibelius-Akatemiassa opiskeleva pianisti Arttu Ollikainen esiintyy Pori Sinfoniettan Porin päivän konsertin solistina. Konservatorio kunnioittaa alumniaan "Tribute to A.O." –teemaisella Aulasoitolla, jossa nuoret pianistioppilaat esittävät piano-ohjelmiston helmiä.

Kuvanveistäjä Kerttu Horila vierailee taidemuseossa

Syksyn toisen Wikipedia-pajan taiteilijavieraana on raumalainen kuvanveistäjä Kerttu Horila, joka kertoo muun muassa Muistin ajankohtaisuus -näyttelyssä esillä olevasta Yllin kyllin -teoksesta ja Eetunaukiolla kesäisin päivää paistattelevasta Maire-veistoksesta. Työpaja pidetään keskiviikkona 20.9. kello 17.30-19.30. Tilaisuus alkaa suuressa näyttelytila Hallissa ja jatkuu taidemuseon luentosalissa, jossa muokkaamme Wikipedia-artikkeleja. Tilaisuus on maksuton. Siihen voi osallistua myös osittain.

Lisätietoja


Hakusana