Etusivu > Uutiset > 2017 > 09 > Uudistunut Suomi.fi kokeiltavissa Porin Puuvillassa

Uudistunut Suomi.fi kokeiltavissa Porin Puuvillassa

(13.09.2017 15:23 Marika Virtanen / päivitetty 13.09.2017 15:23)

Kesällä uudistunut Suomi.fi-verkkopalvelu kokoaa julkisen hallinnon palvelut yhden luukun taakse. Palvelua esitellään Porissa kauppakeskus Puuvillassa torstaina 21.9. kello 11-19.

Palveluun voi tutustua paikan päällä tablettien avulla. Mukana on joukko asiantuntijoita, jotka esittelevät palvelua ja opastavat sen käyttöön. Pisteellä voi muun muassa tarkistaa, mitä palveluita Pori tuottaa, miten viranomaiset lähettävät viestejä jatkossa palveluun ja miten siellä voi luoda sähköisen valtuutuksen. Paikalla on myös Porin kaupungin edustajia kertomassa, miten kaupungin palvelut löytyvät.

Palvelun avulla voi muun muassa tarkistaa omat tietonsa eri viranomaisten rekistereistä ja asioida useiden julkisten toimijoiden palveluissa yhdessä kirjautumisella. Myöhemmin tänä vuonna palvelun avulla voi myös vastaanottaa viranomaisviestejä sähköisesti ja valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan. Palvelu on suunnattu kansalaisille ja yrityksille.

Suomi.fi-palvelun lanseeraus on osa Kansallinen palveluarkkitehtuuri -ohjelmaa, jossa luodaan sähköisten palveluiden infrastruktuuri, joka helpottaa tiedon siirtoa eri organisaatioiden välillä ja tekee kansalaisten ja yritysten viranomaisasioinnista yksinkertaisempaa ja turvallisempaa. Suomi.fi-palvelujen toteutuksesta vastaa Väestörekisterikeskus.

Suomi.fi-verkkopalvelu: www.suomi.fiHakusana