Etusivu > Uutiset > 2017 > 10 > Pori antoi lausunnon Satakunnan sairaanhoitopiirin toiminta- ja taloussuunnitelmasta, talousarviosta ja investointisuunnitelmasta

Pori antoi lausunnon Satakunnan sairaanhoitopiirin toiminta- ja taloussuunnitelmasta, talousarviosta ja investointisuunnitelmasta

(09.10.2017 15:14 Marika Virtanen / päivitetty 09.10.2017 15:14)

Kaupunginhallitus ohjeisti sairaanhoitopiirin valtuuston porilaisia jäseniä talouskuriin

Kaupunginhallitus hyväksyi lausunnon Satakunnan sairaanhoitopiirin toiminta- ja taloussuunnitelmasta 2018-2020 ja talousarviosta 2018 sekä investointisuunnitelmasta vuoteen 2023.

Porin lausunnossa todetaan, että sote- ja maakuntauudistuksessa on sovittu korkeintaan nettonousu 1,0 prosenttia.

- Sairaanhoitopiirin pitää pystyä sopeuttamaan toimintaansa vastaavalle tasolle ja raportoida toimenpiteiden vaikuttavuutta. Myös hinnasto on laadittava vastaamaan talousarviota, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo.

Kyseiset kohdat lisättiin myös sitoviksi Satakunnan sairaanhoitopiirin yhtymävaltuustossa Porin kaupunkia edustaville luottamushenkilöille.

- Sitovuus perustuu kuntalain pykäliin 39 ja 46, Luukkonen toteaa.

Lausunnossa otetaan kantaa myös yleislääketieteen ja erikoissairaanhoidon päivystysten yhdistymiseen; erityisvelvoitteiden kustannuksiin; ICT:n kokonaisarkkitehtuurin suunnitteluun; investointisuunnitelman perusteluihin, vaikutuksiin ja rahoitukseen; kilpailutuksiin; henkilöstöraportointiin sekä psykososiaalisen tuen ja kriisityön järjestämiseen.

Porin kaupunginhallitus antoi lausuntonsa kokouksessaan 9. lokakuuta. Päätös lausunnon antamisesta oli yksimielinen.


Hakusana