Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Asuntomessukohde WinNovan Tähti on kirjaimellisesti monen tekijän summa

Asuntomessukohde WinNovan Tähti on kirjaimellisesti monen tekijän summa

(10.11.2017 10:34 Marika Virtanen / päivitetty 10.11.2017 10:34)

WinNovan Tähti on yksi Porin vuoden 2018 asuntomessualueelle rakennettavista taloista. Talo on tilankäytöllisesti esteetön, 2-kerroksinen puutalo, jossa on lisäksi autotalli ja pihasauna. Rakentami-nen toteutetaan platform-menetelmällä, lisäksi hyödynnetään uudistuvaa energiaa. Neliöitä talossa on noin 250.

Rakenteilla on kaupunkikoti kuvitteelliselle perheelle, johon kuuluvat Käviksellä työskentelevän äi-din ja kotona työskentelevän arkkitehti-isän lisäksi WinNovassa rakennusalaa opiskeleva 16-vuotias tytär. Isä on liikuntarajoitteinen, joten heidän kodissaan on esteettömyyttä huomioitu erilai-sissa ratkaisuissa. Koska talo on kaksikerroksinen, on siellä myös hissi. Todellisuudessa talo sovel-tuisi kodiksi hieman isommallekin perheelle, samoin sellaisille asujille, joiden ei tarvitsisi esteettö-myyttä miettiä.

Talo rakennetaan pääosin WinNovan omana opiskelijatyönä. Projektin eri vaiheissa on mukana myös muita kuin rakennusalan opiskelijoita. Urakka, sen organisointi ja toteutus osana opetusta on-kin melkoinen haaste. Taloja rakennetaan opiskelijatyönä kaiken aikaa, mutta tällaista kohdetta ai-katauluineen WinNovalla tai sen edeltäjillä ei ole aiemmin ollut. Kaikkiaan tässä hankkeessa tulee olemaan mukana vähintäänkin sata WinNovan opiskelijaa.

Tämä ainutkertainen mahdollisuus ja messualueen hyvä sijainti oppilaitokseen ja yhteistyö-kumppaneihin vaikuttivat ratkaisevasti siihen, että WinNovan Tähteä päätettiin lähteä toteutta-maan, kertoo WinNovassa projektista vastaava rehtori Juha-Pekka Koivusalo.

WinNovan Tähti -projekti on kirjaimellisesti monen tekijän summa ja kaiken kaikkiaan todiste siitä, että halutessaan porilaiset taipuvat upeaan yhteistyöhön. Tiiviissä yhteistyössä loppumetreille asti WinNovalla on mukana monia hienoja porilaisia kumppaneita: arkkitehti- ja suunnittelutoimisto Mar-tin Wolff, Kodin Terra/Satakunnan Osuuskauppa, sisustusarkkitehti Riia Rauhala/Rock My Busi-ness ja Kävis.


Hakusana