Etusivu > Uutiset > 2017 > 11 > Pohjois-Poriin ensimmäinen sote-keskus – nimikilpailu käynnissä

Pohjois-Poriin ensimmäinen sote-keskus – nimikilpailu käynnissä

(08.11.2017 10:18 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 08.11.2017 10:26)

Porin kaupunki on avannut Puuvillaan ensimmäisen kolmesta sote-keskuksesta. Sote-keskukset jakautuvat läntiseen, itäiseen ja pohjoiseen keskukseen. Pohjoisen sote-keskuksen alueeseen kuuluvat Pohjois-Pori, Merikarvia ja Noormarkku. Keskusten avulla järjestetään yhteistoimialueen asukkaille tasapuoliset palvelut asuinpaikasta riippumatta.

Sote-keskuksen avulla alueelle luodaan uusi, monialainen työskentelymuoto, jossa asiakas saa hoidon- ja palvelutarpeen arvioinnin jälkeen ajan tarvitsemalleen yhdelle tai useammalle ammattilaiselle. Tavoitteena on, että asiakkaan terveys ja hyvinvointi hoidetaan kuntoon yhdellä yhteydenotolla. Sote-keskuksessa on toimintoja sosiaali- ja perhepalveluista, terveys- ja sairaalapalveluista sekä vanhuspalveluista.

Uuden toimintamuodon mahdollistavat uudet, toimivat tilat ja yhdessä toimiva henkilökunta. Tiloissa ovat jo aiemmin toimineet Pohjois-Porin terveysasema ja hammashoitola sekä keskushammashoitola ja opetusterveyskeskus. Nyt toimintaa on laajennettu Satakunnan työterveyshuollolta vapautuneisiin tiloihin. Sote-keskus kattaa kokonaisuudessaan 50 vastaanottohuonetta, 7 toimenpidehuonetta, 2 perhehuonetta, 11 hammashoitohuonetta, 10 suun terveydenhuollon kerralla kuntoon -huonetta ja 6 vastaanottotilaa opetusterveyskeskuksen vastaanotoille. Tilat jakautuvat kolmeen kerrokseen. Tiloissa työskentelee tällä hetkellä 184 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista.

Ehdota nimeä sote-keskukselle

Pohjoisen alueen sote-keskukselle toivotaan nimiehdotuksia parhailta asiantuntijoilta sote-keskuksen palveluiden käyttäjiltä. Oman ehdotuksen sote-keskuksen nimeksi voi antaa sähköisellä lomakkeella. Vastausaikaa on 20.11.2017 asti.

Nimiehdotukset käsittelee Pohjoisen sote-alueen kehittämistyöryhmä, jonka esityksen pohjalta valinnan tekee perusturvan johtoryhmä. Voittajaehdotuksen tekijä palkitaan herkkukorilla.

kuva

Kuva: Porin kaupunki / Mira MetsäläHakusana