Etusivu > Uutiset > 2017 > 12 > Pori tarjoaa ensi vuonna paikkaa 80 kotoutettavalle

Pori tarjoaa ensi vuonna paikkaa 80 kotoutettavalle

(04.12.2017 15:24 Marika Virtanen / päivitetty 04.12.2017 15:24)

Porin kaupunki on päättänyt turvapaikanhakijoiden kuntapaikkamäärästä. Vuonna 2018 sijoitettavien henkilöiden määrä on 80. Heistä kiintiöpakolaisia on 10-15 ja oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita 65-70. Kuluvana vuonna kuntapaikkoja on ollut 150 ja tähän mennessä turvapaikanhakijoista 82 on sijoitettu kuntaan.

Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tehtävänä on sopia kuntien kanssa pakolaisten sijoittamisesta kuntiin ja sopimus päivitetään vuosittain. Kaupunginhallitus hyväksyi päivitetyn sopimuksen kokouksessaan 4. joulukuuta. Petri Huru (ps.) jätti asiasta eriävän mielipiteen ja hän ei hyväksy asiakohtaa, jos kustannuslaskelmia ei toimiteta.

Sopimuksessa todetaan, että kunnalla on vastuu maahanmuuttajien kotouttamisen kehittämisessä sekä sen suunnittelusta ja seurannasta paikallistasolla. Lisäksi Porin kaupunki huolehtii, että palvelut soveltuvat maahanmuuttajille.

Pori saa valtiolta korvausta henkilöiden kotoutumista tukevan toiminnan järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin. Korvaus maksetaan kolmelta vuodelta ja kiintiöpakolaisten osalta neljältä. Lisäksi korvausta voidaan maksaa alaikäisten ilman huoltajaa tulleiden lasten sijoittamisen kustannuksiin sekä kuntaa huomattavasti rasittavista sosiaali- ja terveydenhuollon maksuista.


Hakusana