Etusivu > Liikunta ja vapaa-aika > Ajankohtaista > 2016 > 12 > Luistinratojen jäädytykset ja latutyöt käynnistyvät

Luistinratojen jäädytykset ja latutyöt käynnistyvät

(29.12.2016 13:18 Pia Blom / päivitetty 02.01.2017 12:07 Tiina.J Lehtonen)

Sääennusteiden perusteella Porin vapaa-aikavirasto pääsee käynnistämään luistinratojen jäädytyksen vuoden 2017 ensimmäisenä arkena eli 2.1. Osa luistinradoista eri puolilla kaupunkia saataneen käyttökuntoon loppiaiseen mennessä.

Latutyöt käynnistyvät lumen tykityksellä heti, kun pakkasta on seitsemän asteen verran. Porin metsässä nyt valmiina oleva 600 metrin latupohja lammen ympärillä on kovilla vuoden viimeisten päivien lämpimien säiden vuoksi. Latupohjaa korjataan ja pidennetään heti, kun tykkilunta on käytössä. Vapaa-aikaviraston tavoitteena on noin kilometrin hiihtolenkki loppiaisviikonlopuksi. Lumitykin käytössä vapaa-aikavirasto joutuu seuraamaan tarkoin pakkastilanteen lisäksi tulevia tuulilukemia. Yli 4 metriä sekunnissa puhaltava tuuli alkaa jo levittää lunta kasan sijasta pitkin metsää.

Viraston jääratojen ja latutyön tilannetta sekä tekojään yleisövuoroja ja muiden liikuntapaikkojen tilanteita ja aukioloaikoja voi seurata kaupungin verkkosivuilta. Talviliikuntapaikkojen hoidon käynnistyminen siirtyi yli vuodenvaihteen kaupungin henkilöstön lomautusten vuoksi.

kuva

Hakusana