Etusivu > Ajankohtaista > 2017 > 03 > Earth Hour -ilmastotapahtumia vietetään tällä viikolla

Earth Hour -ilmastotapahtumia vietetään tällä viikolla

(20.03.2017 14:38 Anu Pujola / päivitetty 20.03.2017 14:42)

Earth Hour on WWF:n eli Maailman luonnonsäätiön vuosittain järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jota vietetään tänä vuonna lauantaina 25.3.2017 kello 20.30–21.30. Sammuttamalla turhat valot tapahtuman ajaksi näytetään valomerkki ilmaston puolesta. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille.

Ilmastoystävällinen lounas kouluissa ja päiväkodeissa

Earth Hourin teemana Suomessa on viime vuosien tapaan maailman suurin kynttiläillallinen. Teemaan liittyen tarjotaan ilmastoystävällinen lounas Porin päiväkodeissa, kouluissa ja kokopäivälaitoksissa perjantaina 24.3. Myös Nakkilassa tarjotaan päiväkotiryhmissä, kouluissa ja palvelutaloissa ilmastoystävällistä lounasta samaisena päivänä. Pinaattiohukaiset, perunasose, porkkanaraaste ja puolukkahillo nautitaan mahdollisuuksien mukaan LED-kynttilöiden loisteessa tai päivänvalossa. Kouluissa ja päiväkodeissa on esillä tapahtuman julisteita ja opettajille ja hoitajille on laadittu infokirjeet, joissa annetaan vinkkejä aiheen käsittelemiseen lasten ja nuorten kanssa. Koulujen ja päiväkotien tapahtumiin liittyvät materiaalit löytyvät osoitteesta www.pori.fi/earthhour.

Valot sammuvat Porissa ja Nakkilassa

Pori on osallistunut Earth Hour -tapahtuman viettoon jo useana vuotena peräkkäin sammuttamalla valoja sekä kaupungin kiinteistöissä että muissa toimitiloissa. Tänäkin vuonna valot sammutetaan seuraavista kaupungin kiinteistöistä: ympäristövirasto, Raatihuone, kaupungintalo, Luontotalo Arkki, keskustan uimahalli, Porin taidemuseo ja Cygnaeuksen koulu. Haastetuista yrityksistä ja yhteisöistä mukaan lähtivät: Keski-Porin ja Teljän kirkko, Porin ortodoksinen kirkko, Porin Kodin Terra, Sokos ja Coffee House Pori, Kauppakeskus BePOP, Kauppakeskus IsoKarhu, Terveystalo Pori, Power Pori, Gigantti Pori ja Länsi-Pori sekä Puuvillan Kauppakeskus ja Kaupunkikortteli.

Nakkila on osallistunut Earth Hour -tapahtuman viettoon jo useana vuotena peräkkäin sammuttamalla valoja kunnanviraston kiinteistöllä sijaitsevista rakennuksista, niin myös tänäkin vuonna.

Lisätietoja tapahtumasta

Osoitteessa www.earthhour.fi on lisätietoja tapahtumasta sekä erilaisia vinkkejä ja käytännön toteutusohjeita tapahtumaan osallistumiseksi. Internetsivujen etusivun Osallistu-painikkeen kautta voi ilmoittaa sammuttavansa valot ainakin Earth Hour -tunnin ajaksi. Sivujen Tapahtumat-osiossa voi tutustua Earth Hour -teemalla järjestettäviin oheistapahtumiin.


Satahima – Kohti hiilineutraalia Satakuntaa -hanke on Porin kaupungin ympäristöviraston 1.1.2015–31.12.2017 toteuttama hanke, jossa kehitetään kuntien ja pk-yritysten hiilineutraaleja toimintoja ja palveluita. Hanke on saanut Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta ja rahoituksen on myöntänyt Satakuntaliitto. Porin kaupungin lisäksi hankkeeseen osallistuu ja sitä on rahoittamassa muitakin Satakunnan kuntia ja energiayhtiöitä, myös Nakkilan kunta. www.pori.fi/satahima

kuvaHakusana