Etusivu > Ajankohtaista > 2017 > 08 > Kompostointipuiston teematorstaista vinkkejä jätehuoltoon

Kompostointipuiston teematorstaista vinkkejä jätehuoltoon

(02.08.2017 12:59 Elli-Mari Sulonen / päivitetty 02.08.2017 12:59)

Porin Hanhiluodossa sijaitseva Kompostointipuisto on kompostoinnin esittely- ja mallikäyttöalue. Puistossa on esillä eri valmistajien kompostorimalleja sekä oman kompostorin rakentamisohjeita innokkaimmille. Tarjolla on lisäksi käytännöllisiä vinkkejä ja neuvoja kompostointiin liittyviin ongelmiin.

Puistoon voi tutustua huhtikuusta lokakuulle omatoimisesti tai osallistumalla siellä järjestettäviin tapahtumiin. Kesäisissä teematorstai-iltapäivissä jäteneuvoja vinkkaa jätehuollosta ja opastaa kävijöitä kompostointiin liittyvissä kysymyksissä.

Seuraava teematorstai on 3. elokuuta klo 15-18, jolloin teemana on puutarhajätteen kompostointi. Sitä seuraava, tämän kesän viimeinen teematorstai, pidetään 17. elokuuta ja on aiheeltaan "matoravintola puutarhassa". Lokakuussa järjestetään kurssi kompostorin syyshuollosta ja talvikompostoinnista.

Opetusryhmille järjestetään myös maksuttomia opastuksia puistoon. Vierailut sopivat esimerkiksi koululuokille ja asukasyhdistyksille.

Kompostointipuisto löytyy Satakunnan Vihertietokeskuksen yhteydestä osoitteesta Kirjurinluodontie 6, ja se on avoinna lokakuun loppuun.

Lisätietoja Kompostointipuistosta ja siellä järjestettävistä tapahtumista osoitteessa http://www.pori.fi/ymparistovirasto/jateneuvonta/kompostointipuisto.html

kuva Kuva: Porin kaupunki / Marika Virtanen


Hakusana