Etusivu > Ajankohtaista > 2017 > 09 > Ympäristöviikko vie 1400 koululaista tutkimusretkelle

Ympäristöviikko vie 1400 koululaista tutkimusretkelle

(01.09.2017 13:01 Merika Lanne / päivitetty 01.09.2017 13:08)

Koululaiset tutustuvat vierailuilla luonnonsuojeluun, uusiutuvan energian käyttöön ja kiertotalouteen. Innokkaimmin opettajat ovat varanneet retkiä Kuninkaanhaan, Koivulan, Kaarisillan ja Porin Steinerkoulun oppilaille.

Kahdeksas ympäristöviikko tarjoaa uusia ja tuttuja vierailukohteita

Ympäristöviikkoon 4.-8. syyskuuta osallistuu noin sata koululuokkaa 16 eri koulusta Porissa. Vierailukohteita on tarjolla pienille ja isoille koululaisille. Vierailut ovat kouluille maksuttomia.

Teemaviikon järjestää kaupungin ympäristö- ja lupapalvelut. Ympäristösuunnittelija Heli Välimaa on toiminut Ympäristöviikon pääsuunnittelijana alusta alkaen:

- Ympäristöviikko on vakiinnuttanut paikkansa koulujen syksyssä. Opettajat osaavat odottaa vierailukohteiden julkaisua ja varaavat heti haluamansa kohteet luokilleen.

Tänä syksynä alakoulujen oppilaat pääsevät tutustumaan mm. luomuviljelytilan toimintaan, löytökissojen hoitoon ja rakennusten perinnekorjaamiseen. Alakoulujen oppilaita on mukana 13 eri koulusta, eniten Kalaholmasta, Enäjärveltä, Cygnaeuksesta ja Tuorsniemestä.

Ysiluokkalaiset lähtevät tutustumaan uusiutuvan energian käyttöön. He perehtyvät Porin keskustan uimahallin ja Puuvillan kauppakeskuksen kestävään energiankäyttöön. Kiinteistöjen lämmitys-, jäähdytys- ja sähköjärjestelmät pitävät sisällään esimerkiksi aurinkopaneeleja, maalämpöpumppuja ja lämmöntalteenottoa. Rakennusten energiaratkaisut ovat koko Suomen mittakaavassa merkittäviä ja edistyksellisiä.

Ympäristöviikko on avannut opettajille uusia ovia kouluvuoteen.

- Moni vierailukohde ottaa koululuokkia vastaan myös muulloin kuin Ympäristöviikolla. Muutama opettaja on kertonut, että on vienyt ryhmänsä tutustumisretkelle myöhemmin syksyllä tai kevään puolella, toteaa ympäristösuunnittelija Heli Välimaa.

Ympäristöviikolle etsitään ja löydetään uusia vierailukohteita joka vuosi.

- Toivottavasti ensi syksyksi saamme uusia viljelytiloja mukaan Ympäristöviikkoon. Vierailut varataan aina ensimmäisten joukossa! Yritän myös houkutella jonkun porilaisen hotellin vierailukohteeksi, koska kestävä matkailu on tärkeä ympäristöteema, kertoo ympäristösuunnittelija Heli Välimaa.


kuva Kompostointipuistoon voi varata vierailun huhti-lokakuun välisenä aikana. Ympäristöviikolla 150 koululaista tutustuu kompostoinnin ideaan.

Vierailukohteet

Metsälähettiläs koululle 1.-6. luokat

Satakunnan Martat: sieninäyttely 4.-9. -luokkalaiset

Löytökissatalo 1.-4. -luokkalaisille

Luomuviljelytila 1.-6. -luokkalaisille

Susilähettiläs koululle

Porin uimahalli 9.-luokkalaiset ja lukiolaiset

Suomen Hyötytuuli Oy 5.-9. -luokkalaiset ja lukiolaiset

Kompostointipuisto Kirjurissa 5.-9. -luokkalaiset

Luontotalo Arkki 1.-9. -luokkalaiset

Porin kierrätyskeskus 5.-6. -luokkalaiset

Rakennuskulttuuritalo Toivo 3.-6 -luokkalaiset

Liikennepuisto Vinkkari ekaluokkalaisille

Kierrätystavaratalo Kontti 5.-9. -luokkalaiset ja lukiolaiset

Puuvillan kauppakeskus 9.-luokkalaiset ja lukiolaiset

Yyterin dyyniluonnon hoitotyöt (kaikki Kuninkaanhaan 7.-luokkalaiset)


Hakusana