Etusivu > Ajankohtaista > 2017 > 11 > Kontin kierrätyspäivässä aukeaa ovi joulupukin pajaan

Kontin kierrätyspäivässä aukeaa ovi joulupukin pajaan

(14.11.2017 11:49 Anu Pujola / päivitetty 14.11.2017 12:30 Marika Virtanen)
Kontin kierrätyspäivä järjestetään lauantaina 18.11. klo 10–15 Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavaratalossa Porissa (Paanakedonkatu 20).

Opastettuja kierroksia Kontin lajittelutilaan

Kontti avaa ensimmäistä kertaa takatilansa myös aikuisille. Aiemmin vain lapset ja nuoret ovat luokkiensa vierailukäynneillä päässeet tutustumaan joulupukin pajaksikin kutsuttuun lajittelutilaan, jossa tarkistetaan ja viimeistellään lahjoituksena saatuja tuotteita myyntiin. Opastetut kierrokset Kontin lajittelutilaan järjestetään klo 10, 11, 13 ja 14.

Erota jäte myyntikelpoisesta

Tapahtumassa muistutetaan tavarantuojille, että Kontissa otetaan vastaan pelkästään myyntikelpoisia tuotteita. Huonokuntoinen ja likainen tavara on jätettä, joka tulee lajitella ensisijaisesti materiaalina kiertoon. Konttiin tuodut myyntikelvottomat tuotteet aiheuttavat lisätyötä ja -kustannuksia.

Tapahtumassa pääsee esimerkkituotteiden kautta vertailemaan, millainen on myyntikelpoinen tuote ja mikä on vastaavasti jätettä. Tapahtumassa saa opastusta myös jätteiden lajitteluun. Veikko Lehden jäteauto on paikalla klo 11–13 ja Porin kaupungin Luuppi-kiertotaloushanke on esillä kierrätyspäivässä.

Anna tuotteelle uusi elämä

Lauantaina käynnistyy reilun viikon mittainen Euroopan jätteen vähentämisen -viikko. Viikon teemana on uudelleenkäyttö ja korjaaminen eli uuden elämän antaminen tuotteelle. Anna tuotteelle uusi elämä: tuo itselle tarpeeton, myyntikelpoinen tavara, kierrätystavaratalo Konttiin ja lahjoita Konttikaupalla hyvää!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kiertotalouden edistämiseen ja jätteiden vähentämiseen tähtäävä CIRCWASTE-osahanke Luuppi ja Punaisen Ristin Porin kierrätystavaratalo Kontti.

kuva


Hakusana