Avustukset
Porin kaupunki tarjoaa useita erilaisia avustuksia yhdistyksille, yksityisille toimijoille sekä muille sidosryhmille. Tälle sivulle on listattu Porin kaupungilta haettavat avustukset.
Porin kaupunginhallitus on hyväksynyt kokouksessaan 13. tammikuuta 2025 päivitetyt avustusperiaatteet, jotka ovat tulleet voimaan 14.1.2025 alkaen. Avustusten hakijoiden tulee perehtyä avustusperiaatteisiin ennen avustuksen hakemista.
Vuonna 2025 Porin kaupungin avustukset jaetaan neljään kategoriaan:
- Kumppanuussopimuksiin perustuvat avustukset
- Toiminta-avustukset
- Hankeavustukset
- Tapahtuma-avustukset
Lisäksi Porin kaupunki kuuluttaa avustushauista täällä.
Porin kaupungilta haettavat avustukset
-
Tapahtuma-avustuksiin myönnetyt varat on vuoden 2024 osalta jaettu, eikä niitä voi enää tälle vuodelle hakea.
Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.
-
Hankeavustuksilla voidaan mahdollistaa sellaisia yhdistysten toteuttamia kehittämishankkeita, jotka tukevat kaupungin omaa toimintaa. Hankeavustusta voi hakea 1-3-vuotisen kehittämishankkeen omarahoitusosuuteen tai kuntaosuuteen, kun hankkeen päärahoitus tulee joltain muulta rahoittajalta tai päärahoitukseksi korkeintaan vuoden mittaiseen työllistämis-, esiselvitys-, kokeilu- tai tiedonkeruuhankkeen rahoitukseen.
-
Porin kaupungin alueella olevat yksityistiet voivat hakea edellisen vuoden kunnossapitoavustuksia Porin kaupungin tekniseltä lautakunnalta.
-
Nuorisotyön toiminta-avustusta myönnetään alle 29-vuotiaille järjestettyyn toimintaan nuorisolain määrittämän ikärajan mukaisesti.
Nuorisotyön toiminta-avustukseen kuuluu kolme avustusta, joita voi hakea kaikkia yhdessä tai vain osaa niistä. Nämä kolme avustusta ovat:
- Toiminta-avustus nuorisotyöhön
- Toiminta-avustuksen osa tilavuokaran tai tilan käytöstä aiheutuviin kustannuksiin
- Toiminta-avustuksen osuus nuorisotyön kehittämiseen
Toiminta-avustusta voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset, jotka ovat toimineet vähintään yhden kalenterivuoden ennen avustuksen hakua.
-
Liikunnan toiminta-avustukseen kuuluu kolme avustusta, joita voi hakea kaikkia yhdessä tai vain osaa niistä. Nämä kolme avustusta ovat:
- Toiminta-avustus liikuntaan
- Toiminta-avustuksen osa tilavuokaran tai tilan käytöstä aiheutuviin kustannuksiin
- Toiminta-avustuksen osuus liikunnan kehittämiseen
Toiminta-avustusta voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset, jotka ovat toimineet vähintään yhden kalenterivuoden ennen avustuksen hakua.
-
Kulttuurin toiminta-avustukset on tarkoitettu suhteellisen pienimuotoisen harrastus- ja ammattilaistoiminnan tukemiseen ja niillä on tarkoitus mahdollistaa avustettavan kulttuuri- ja taidekentän yhdistyksen yleistä toimintaa tiettyjä painopistealueita huomioiden.
Kulttuurin toiminta-avustusta voivat hakea rekisteröidyt kulttuuri- ja taidekentän yhdistykset, jotka ovat toimineet vähintään yhden kalenterivuoden ennen avustuksen hakua. Yhdistys voi hakea yhtä tai useampaa toiminta-avustusta, mutta samaan toimintaan ei voi saada useita avustuksia.
-
Toiminta-avustusta myönnetään porilaisten hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta edistävän toiminnan järjestämiseen liittyviin kustannuksiin hakuohjeissa määriteltyjen kaupunkistrategiaan perustuvien painopisteiden perusteella.
Avustusta voivat hakea porilaiset tai Porissa toimintaa järjestävät rekisteröidyt yhdistykset, jotka ovat toimineet vähintään kalenterivuoden ajan ennen avustuksen hakemista
>> Lue lisää hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden edistämisen toiminta-avustuksista
-
Lisätiedot: Marjukka Palin, marjukka.palin@pori.fi, puh. 044 701 8037.
-
Rakkaudella porilaisille -hyvinvointiraha on osallistuvaa budjetointia, jota on toteutettu Porissa jo vuodesta 2018 lähtien. Hyvinvointirahan ideana on, että kaupunkilaiset pääsevät itse pohtimaan ja päättämään taloudellisten resurssien käytöstä hyvinvoinnin edistämiseksi. Porissa hakijat myös toteuttavat hankkeet itse. Hyvinvointirahalla vastataan hyvinvointisuunnitelman painopisteisiin sekä hyvinvointiraportin esiin nostamiin haasteisiin.
-
Kumppanuussopimuksen tarkoituksena on syventää kaupungin ja yhdistyksen välistä yhteistyötä sekä sopia yhteisistä tavoitteista ja käytännön yhteistyöstä yhteisten asiakkaiden hyväksi. Kumppanuussopimukset on solmittu monivuotisiksi, jotta yhteistyötä ja toiminnan kehittämistä on mahdollista tehdä pitkäjänteisesti.
Avustusten hakemisessa käytetään sähköistä asiointia. Sähköisen asioinnin tietosuojaseloste on luettavissa täällä.
Tilaa yhdistysten uutiskirje ja pysy ajan tasalla avustuksista
Kaupungilla on yhdistyksille suunnattuja uutiskirjeitä, joissa kerrotaan ajankohtaisista yhdistyksiä koskevista asioista, kuten avustuksista.