Porin pääkirjastolla vietetään helmikuun alussa mediataitoviikkoa
Mediataitoviikolla Porin pääkirjastolla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Kyseessä on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.
Maanantaina 5.2. ja tiistaina 6.2. kirjaston Tul ja tee -tilassa vietetään avoimia ovia kello 16–19. Opettele 3D-tulostamaan, leikkaa tarroja tai painettavia siirtokuvia vinyylileikkurilla, piirrä digitaalisella piirtopöydällä tai tutki mikrofilmikokoelmaa mikrofilmiskannerin ja lukulaitteiden avulla. Tul ja tee -tilan avointen ovien päivissä pääset ilman ajanvarausta tutustumaan Tul ja tee -tilan laitteiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Henkilökunta on paikalla opastamassa ja vastaamassa kysymyksiin.
Keskiviikkona 7.2. pääkirjastolla kokoontuu kerran kuukaudessa järjestettävä AMP-klubi. AMP-klubin toimintaan ovat tervetulleita kaikki yli 12-vuotiaat, joita kiinnostavat anime, manga tai pelaaminen. Klubi kokoontuu kello 16–19, mutta mukana voi olla sen aikaa, kuin itse haluaa. Ohjelmassa on mangalukupiiri, vapaata konsolipelailua ja animen katselua.
Torstaina 8.2. aikuisten osastolla järjestetään pelaajien vanhemmille suunnattu konsoliklinikka kello 17–18. Konsoliklinikalla kuullaan pelaamisesta harrastuksena, vinkataan pelejä eri ikäryhmille ja vastataan pelihuoliin. Tapahtuma on suunnattu pelaavien lasten ja nuorten vanhemmille ja se järjestetään kirjaston ja nuorisopalveluiden yhteistyönä. Konsoliklinikan jälkeen kello 18 alkaen kirjastonhoitaja Tuomas Kumpula luennoi tekoälystä ja sen hyödyntämisestä tekstien ja kuvien tuotannossa.
Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Vuosittain Mediataitoviikon aikana tuhansissa organisaatioissa käsitellään erilaisiin median ilmiöihin liittyviä aiheita ja kysymyksiä yhdessä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Mediataitoviikko suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kymmenien kansallisten organisaation kanssa, ja sitä koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.