Earth Hour pimentää valoja Porissa viikonloppuna
Earth Hour on WWF:n eli Maailman luonnonsäätiön vuosittain järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jota vietetään tänä vuonna lauantaina 24.3.2018 kello 20.30–21.30. Osallistu Porin tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan sammuttamaan valot.
Sammuttamalla turhat valot tapahtuman ajaksi näytetään valomerkki ilmaston puolesta. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille.
– Porin kaupunki on osallistunut Earth Hour -tapahtuman viettoon jo useana vuotena peräkkäin sammuttamalla valoja sekä kaupungin kiinteistöissä että muissa toimitiloissa. Tänäkin vuonna valot sammuvat Porissa, kertoo projektisuunnittelija Tommi Lievonen Porin kaupungilta.
Valot sammutetaan seuraavista kaupungin kiinteistöistä: Raatihuone, kaupungintalo, entisen ympäristöviraston rakennus, Luontotalo Arkki, keskustan uimahalli, Porin taidemuseo ja Satakunnan Museo. Haastetuista yrityksistä ja yhteisöistä mukaan lähtivät Keski-Porin, Teljän ja Porin ortodoksinen kirkko, Sokos ja Coffee House Pori, Kauppakeskus BePOP, Kauppakeskus IsoKarhu, Power Pori sekä Puuvillan Kauppakeskus ja Kaupunkikortteli.
Luontotalo Arkissa tapahtumaa vietetään kello 19-22, jolloin ohjelmassa on vapaa pääsy Pimeänäyttelyyn ja luontoystävällinen kynttiläillallinen.
Kouluissa ja päiväkodeissa nautitaan ilmastoystävällinen lounas
Earth Hourin teemana Suomessa on viime vuosien tapaan maailman suurin kynttiläillallinen. Porin päiväkodeissa, kouluissa ja kokopäivälaitoksissa tarjotaan ilmastoystävällinen lounas perjantaina 24. maaliskuuta.
– Pinaattiohukaiset, perunasose, porkkanaraaste ja puolukkahillo nautitaan mahdollisuuksien mukaan LED-kynttilöiden loisteessa tai päivänvalossa, kuvailee palvelusuunnittelija Sari Michelsson Porin Palveluliikelaitokselta.
Ilmoittaudu mukaan sammuttamaan valot
Earth Hourin verkkosivuilla voi ilmoittaa sammuttavansa valot lauantaina. Sivustolle on myös koottu Eart Hour -oheistapahtumia sekä käytännön vinkkejä tapahtumaan osallistumiseksi.
Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF