Museojuttuja turvallisesti diginä
Satakunnan Museo, Rosenlew-museo, Luontotalo Arkki ja Rakennuskulttuuritalo Toivo sekä Korsmanin talo palvelevat päiväkoti- ja koululaisryhmiä koronapandemian ja –ohjeistusten sallimissa rajoissa. Museoiden avautuminen ja ryhmävierailujen mahdollisuudet ovat kevään osalta epävarmoja, mutta digimateriaalia voi käyttää missä ja milloin vain ja mikä parhainta, korona ei tätä touhua pysty estämään!
Satakunnan Museon Museo verkossa –sivulta löytyy runsaasti linkkejä ja vinkkejä. Tässä vielä muutama esimerkki!
Pahimpaan, niin oppilaiden kuin opettajien museonälkään voi katsoa Lempipaikkoja-videon, jossa pääsee muutamaksi minuutiksi kurkistamaan näyttelyihin sekä kulissien takaiseen työhön, tiloihin ja henkilökuntaan.
Teollisuustyön jäljillä –sivusto on todella laaja paketti Porin kaupungista ja sen teollisesta historiasta.
Kaupunkiin voi tutustua mobiilioppaiden kanssa joko koulussa tai kaupungin katuja tallaamalla. Puhelimella, tabletilla ja tietokoneella pystyy opiskelemaan kaupungin teollisuushistoriaa, Porin ja Satakunnan tapahtumia 1917-1918 ja Pori Jazzin historiaa.
Satakunnan Museon YouTube-kanavalta löytyy videoita moneen oppiaineeseen liittyen. Videoiden avulla voi tutustua kierrätykseen, designiin, suomen kieleen ja Porin murteeseen, erilaisiin uskonnollisiin ilmiöihin, tunnettuihin ja vähemmän tunnettuihin porilaisiin ja satakuntalaisiin henkilöihin sekä vaikuttajiin, arkeologiaan ja yleiseen historiaan. Näitä kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää katsomalla koko luento tai pätkimällä omaan opetukseen sopivia kokonaisuuksia.
Kysymyksiin museon väki vastaa mielellään! Yhteystiedot löytyvät kaupungin kulttuuripolku -nettisivuilta.
Tervetuloa siis museoon, edes diginä!
Tämä kuva löytyy Finnasta: Oppitunti poikien ammattikoulussa Rautatiepuistokatu 7:ssä vuonna 1955. Kuvaaja Sven Raita Satakunnan Museo.