Porin kaupunki muisti viime vuoden menestyksekkäitä urheilijoita Satakunnan Urheilugaalassa

Vuonna 2018 menestyneitä porilaisia nuoria urheilijoita muistettiin stipendeillä. Stipendit jaettiin urheilijoille tänään Satakunnan Urheilugaalassa.

P-tunnus

Tänä vuonna stipendeillä muistettiin ilmailu-urheilija Kalle Korpelaa, moukarinheittäjä Oskari Lahtista ja painija Lotta Vettenrantaa. Palkittavat urheilijat valittiin kaupunginhallituksen päätöksellä.

Korpela voitti viime kesänä vapaasti lentävien liidokkien (F1A) maailmanmestaruuden alle 18-vuotiaiden sarjassa. Lahtinen sijoittui nuorten olympialaisissa moukarinheitossa kuudenneksi ja yleisurheilun EM-kilpailun finaalissa hänen sijoituksensa oli kahdestoista. Moukarinheiton lisäksi Lahtinen pelaa jääkiekkoa Porin Ässien B1-joukkueessa. Vettenranta puolestaan voitti painissa koululaisten EM-hopeaa 42-kiloisten sarjassa, kadettien SM-kultaa 46-kiloisten sarjassa, koululiikuntaliiton SM-kultaa 48-kiloisten sarjassa ja saavutti ykkössijan kansainvälisessä Tallinna Open-kilpailuissa alle 42-kiloisten sarjassa.

Lisäksi kaupunki päätti muistaa pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähteä viime vuoden saavutuksistaan. Tähti voitti vuonna 2018 parayleisurheilun EM-kultaa T54-luokan 100 metrin, 200 metrin ja 400 metrin ratakelauksessa sekä EM-hopeaa 800 metrin ratakelauksessa.

Porin kaupunki muistaa vuosittain menestyksekkäitä satakuntalaisia urheilijoita. Perusteet palkitsemiselle ovat mitalisijoitukset Olympialaisissa, Paraolympialaisissa sekä MM- ja EM-kilpailuissa. Myös Suomen mestaruuksia voidaan huomioida palkittavia valitessa.

Edellisten lisäksi kaupunki voi muistaa myös muuta urheilijaa, joka tasonsa puolesta täyttää ehdot, mutta ei esimerkiksi kansainvälisestä kilpailurytmistä johtuen ole osallistunut SM-kilpailuihin. Myös lupaavia nuoria voidaan valita muistettavaksi kaupungin toimesta.