Kati Aalto, Riku Lehtopolku, Riikka Tankka ja Meri Tankka Tänä iltana -esityksen promokuvassa.

Tänä iltana on teos haaveilusta – "Aisti-informaatio tuplaantuu, kun tanssi, värit ja valot rikastuttavat esitystä"

Pori Sinfoniettan ja Pori Dance Companyn Tänä iltana -esitykset Porin Promenadisalissa 24.-25.11. kello 19. Esityksessä on käytössä koronapassi. Passi ja henkilöllisyystodistus tarkastetaan tarkastuspisteellä Promenadikeskuksen aulaan saavuttaessa.

Kati Aalto, Riku Lehtopolku, Riikka Tankka ja Meri Tankka Tänä iltana -esityksen promokuvassa.


Kati Aalto, Riku Lehtopolku, Riikka Tankka ja Meri Tankka Tänä iltana -esityksen promokuvassa.

Tänä iltana kaikki rakastuvat toisiinsa. Kuva: Unto Rautio

Tänään keskiviikkona kantaesityksensä saa Pori Sinfoniettan ja Pori Dance Companyn Tänä iltana -teos, jonka koreografiasta ja ohjauksesta vastaa Riku Lehtopolku.

Musiikin johtaa Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Tibor Bogányi, joka on ollut aiemminkin mukana tekemässä tanssiteatterin ja klassisen musiikin orkesterin välistä yhteistyöprojektia: vuosituhannen alkupuolella hänen johtamansa Turun filharmoninen orkesteri toteutti Béla Bartókin näyttämöteokset Puinen prinssi ja Ihmeellinen mandariini yhteistyössä Tanssiteatteri Erin kanssa.

Tanssin maailma on siis hänelle jo ennestään tuttu ja taiteenlajien yhdistäminen mieluisaa.

– Riku Lehtopolku on ollut erinomainen partneri tämän esityksen valmistamisessa. Koreografioiden ja musiikkivalintojen kautta hänen vahvuutensa ovat tulleet esille. Rikulla on ihmeellinen kyky poistaa rajoja, poiketa totutusta ja tuoda uutta konsertin vakiintuneisiin käytäntöihin, Bogányi sanoo.

Tanssin mukaantulo tuo Tiborin mielestä toisen vahvan näyttämöllisen tekijän lavalle, joka muuttaa tyystin kaiken.

– Aisti-informaatio tuplaantuu, kun tanssi, värit ja valot rikastuttavat esitystä, ilta saa kokonaan uuden kaaren.

Kapellimestarin mukaan esityksen musiikit ovat laidasta laitaan, kevyistä musikaalikappaleista syvimpään adagioon.

– Esitys on valtavan mielenkiintoinen ja varmasti yleisölle hyvin antoisa.

Koronapassi on käytössä Pori Sinfoniettan loppukauden konserteissa. Passi ja henkilöllisyystodistus tarkastetaan Promenadikeskuksen aulaan saavuttaessa kaikilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta konserttivierailta. Tarkastuspisteen jälkeen alkaa erikseen rajattu konserttialue, jonka sisältä löytyy vaatesäilytys ja Cafe Promenadin palvelut.

Pori Sinfoniettan turvallisuusohjeet

Tänä iltana
24.-25.11. klo 19
Promenadisali

Kapellimestari: Tibor Bogányi
Valosuunnittelu: Toni Randell
Äänisuunnittelu: Eero Auvinen
Teksti: Oskari Kymäläinen & Riku Lehtopolku
Pukujen toteutus: Seija Raunio
Tuotanto: Pori Sinfonietta & Pori Dance Company

Liput: 28 / 22 / 8 € Ticketmaster (Pori Sinfoniettan kortit ei voimassa)

Koronapassi käytössä.


Riku Lehtopolku

RIKU LEHTOPOLKU, koreografia, ohjaus & tanssi

Riku Lehtopolku on monipuolisesti tanssin kentällä toimiva Tanssikoulu Liisa Nojosen kasvatti ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja. Hän on työskennellyt tanssijana ja koreografina Pori Dance Companyssa vuodesta 2001 esiintyen mm. Jorma Uotisen, Tero Saarisen, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin ja Jarkko Mandelinin teoksissa. Riku toimi myös ryhmän toisena taiteellisena johtajana vuosina 2014-2019. Vierailijana Riku on nähty mm. Suomen Kansallisbaletin, Skånes Dansteaterin, Iceland Dance Companyn sekä Susanna Leinonen Companyn, Carl Knif Companyn ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin tuotannoissa. Vuodesta 2006 Riku on toiminut Jorma Uotisen koreografisena assistenttina ja tämän teosten harjoittajana mm. Suomen Kansallisbaletissa sekä Tanskan Kuninkaallisessa Baletissa. Riku työskentelee myös opettajana ja koreografina, ja hänen töitään on nähty Pori Dance Companyn lisäksi mm. Oulun kaupunginteatterin, Blind Gut Companyn ja useiden festivaalien ohjelmistoissa. Rikun viimeisin teos Pori Dance Companylle on koko perheen tanssiseikkailu Romukylän kuolleisjuhlat (2019).
 


Tibor Bogányi

TIBOR BOGÁNYI, kapellimestari

Tibor Bogányi nousi kansainväliseen maineeseen vuonna 2002, kun hänet valittiin Turun Filharmonisen orkesterin ylikapellimestariksi 28-vuotiaana. Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana hän toimi vuosina 2008–2016. Bogányi aloitti syksyllä 2018 Pori Sinfoniettan ylikapellimestarina ja on toiminut Unkarin Pannon Filharmonian ylikapellimestarina vuodesta 2011 lähtien. Bogányi tunnetaan monimuotoisista ja virtuoosisista tulkinnoistaan. Hän johtaa niin sinfoniamusiikkia ja laajamittaisia kuoroteoksia kuin oopperaa ja balettiakin. Kansainvälisen uransa ansiosta hän on päässyt johtamaan useita maailman suurimpia orkestereita. Suomessa hän on johtanut kaikkia merkittävimpiä orkestereita. Unkarilaissyntyinen Bogányi opiskeli ensin sellonsoittoa ja myöhemmin hänet hyväksyttiin Sibelius-Akatemian kapellimestariopintoihin, joissa hän opiskeli Jorma Panulan ja Leif Segerstamin johdolla. Kapellimestarin tehtäviensä lisäksi Bogányi on soittanut selloresitaaleja ympäri maailmaa.
 


Kati Aalto

KATI AALTO

Pori Dance Companyn perustajajäseniin kuuluva Kati Aalto aloitti tanssiharrastuksensa Maija-Leena Jurkowskin oppilaana vuonna 1974 ja jatkoi opintojaan Tanssikoulu Liisa Nojosella vuonna 1979. Syksyllä 1988 Kati siirtyi Lontooseen täydentämään opintojaan Pineapple ja Works Studioilla, joiden lisäksi jatko-opintoja on kertynyt myös mm. Chicagon Dance Center of Columbia Collegesta vuosilta 1990-1991 sekä lukuisilta tiiviskursseilta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Tanssijaksi Kati valmistui näyttötutkinnolla Tampereen konservatoriosta vuonna 2005. Pori Dance Companyssa Kati on tanssinut jo yli 50 teoksessa ja ollut mukana ryhmän kiertueilla mm. Yhdysvalloissa, Skotlannissa, Ranskassa, Saksassa ja Etelä-Koreassa. Pori Dance Companyn lisäksi Kati on työskennellyt tanssijana mm. Porin Teatterissa sekä Lynda Martha Companyssa Chicagossa vuosina 1990-1991. Kati toimii myös opettajana Tanssikoulu Tankassa.
 


Meri Tankka

MERI TANKKA

Meri Tankka aloitti tanssiharrastuksensa Tanssikoulu Liisa Nojosella 3-vuotiaana yhdessä siskonsa Riikan kanssa, ja vuonna 2005 hän suoritti tanssialan perustutkinnon Tampereen Konservatorion alaisuudessa. Merin merkittävimpiin opettajiin kuuluvat mm. Pattie Obey, Mirja-Liisa Herhi, Saima Kranig, Eric Viudes, Frank Chaves, Liisa Nojonen ja Maj-Lis Rajala. Jatko-opintoja Meri on suorittanut mm. balettipedagokiikassa Teatterikorkeakoululla vuosina 2005-2006 sekä lukuisilla tiiviskursseilla, ja parhaillaankin hän jatkaa tanssinopettajaopintojaan Savonia-ammattikorkeakoulussa. Tanssijana Pori Dance Companyssa Meri aloitti vuonna 1999 ja on siitä lähtien esiintynyt lähes kaikissa ryhmän kantaesityksissä. Meri on ollut mukana ryhmän kiertueilla mm. Etelä-Koreassa, Saksassa, Ruotsissa, Ranskassa, Venäjällä ja Skotlannissa. Hän on saavuttanut lukuisia palkintoja ja kunniamainintoja alan kilpailuissa, mm. Concours Euro-Dance Paris -kilpailussa vuonna 2007 hänet palkittiin kilpailun parhaana tanssijana. Tanssijantyönsä lisäksi Meri toimii rehtorina ja opettajana Tanssikoulu Tankassa.
 


Riikka Tankka

RIIKKA TANKKA

Riikka Tankka aloitti tanssiharrastuksensa 3-vuotiaana Tanssikoulu Liisa Nojosella ja valmistui tanssijaksi näyttötutkinnolla Tampereen konservatoriolta vuonna 2005. Hän on syventänyt koulutustaan monipuolisesti tiiviskursseilla sekä tanssinopettajaopintojensa parissa Savonia-ammattikorkeakoulussa vuodesta 2014. Riikka toimii tanssijantyönsä lisäksi toiminnanjohtajana ja opettajana Tanssikoulu Tankassa.
 


Tuukka Piitulainen

TUUKKA PIITULAINEN

Tuukka Piitulainen on Suomen kansallisbaletin 1. solistitanssija. Hän aloitti tanssiopintonsa Suomen kansallisoopperan balettioppilaitoksessa ja suoritti ammatillisen koulutuksensa Moskovan Bolshoi-balettiakatemiassa. Tuukka on tanssinut monia pää- ja solistirooleja klassisissa baleteissa; viimeisimpänä hänet on nähty Spartacuksen nimiroolissa. Lisäksi Tuukka on esiintynyt useiden koreografien, kuten Jiří Kyliánin, Alexander Ekmanin, Carolyn Carlsonin ja Jorma Uotisen nykytanssiteoksissa.
 


Oskari Kymäläinen

OSKARI KYMÄLÄINEN

Oskari Kymäläinen valmistui tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksesta 2019. Hän suoritti siviilipalveluksensa tanssijana Tero Saarinen Companyssa ja jatkaa ryhmässä nyt tanssijana. Oskari on tanssinut Jorma Uotisen, Hanna Brotheruksen ja Valtteri Raekallion teoksissa. Viime vuonna Oskari oli yksi Amos Rexin Generation 2020 -näyttelyyn valituista taiteilijoista. Pori Dance Companyssa Oskari on vieraillut aiemminkin esiintyessään Riku Lehtopolun teoksessa Romukylän kuolleisjuhlat (2019).


Kati Aalto, Riku Lehtopolku, Riikka Tankka ja Meri Tankka Tänä iltana -esityksen promokuvassa.