IL1 kuva

Taidemuseon elokuussa seniorit suunnistavat performanssitaiteeseen ja harjoitellaan kuuntelemista

Elokuu on Porin taidemuseossa tapahtumaa täynnä. Ohjelmassa on muun muassa kuuntelykävelyä, performanssitaiteeseen tutustumista sekä konenäköön syventymistä.

IL1 kuva

Taidemuseon elokuun ohjelma löytyy alta. Taidemuseo on avoinna joka viikko tiistaista sunnuntaihin kello 11–18 ja keskiviikkoisin kello 11–20. Lisää tietoja Porin taidemuseon verkkosivuilta.

Lauantaina 11.08. kello 14-16

OPI TAITEILIJALTA. Kuuntelukävely kuvataiteilija Kirsi Jaakkolan kanssa / työpajamaksu 5 EUR

Kuuntelukävely on noin tunnin mittainen kuunteluharjoitus ilman puhetta ja elektronisia laitteita. Tavoitteena on harjoitella kuuntelemista, kuuntelemiseen keskittymistä, kuuntelemalla havainnointia ja myös kuullun sanallistamista.
Kävelyn lopuksi keskustellaan kuulluista äänistä, merkityksistä ja kävelyn herättämistä kokemuksista. Kuuntelukävelyn jälkeen tutustutaan Jaakkolan Porin taidemuseon kokoelmissa olevaan tuotantoon moniaistisuuden näkökulmasta.

Keskiviikkona 15.08. kello 14 / vapaa pääsy

Seniorien suunnistus performanssitaiteeseen

Taidesuunnistuksessa tutustutaan Marcos Ávila Foreron videoperformanssiteokseen ”Cayco” ja keskustellaan performanssitaiteesta ja sen monimuotoisuudesta. Työpajan avulla päästään performanssitaiteen tekemisen tunnelmaan liikeharjoitusten ja pukusuunnittelun avulla. Heittäydy performanssin maailmoihin kuvataiteilijoiden Rauha Aaltosen ja Nanna Ylösen kanssa. Performanssitaiteesta ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta. Kesto noin 1,5 tuntia.

Keskiviikkona 22.08. kello 18-20 / vapaa pääsy

BONUS-opastus. Konenäkö – piirrä elektroninen maisema

Keskiviikon opastus keskittyy tällä kertaa Steina ja Woody Vasulkan maailmaan. Opastuksella syvennytään Vasulkojen taiteeseen ja sen syntyyn. Opastuksen jälkeen siirrymme PEDApisteelle tutkimaan Vasulkojen taidetta Rutt/Etra-ohjelman ja piirtämisen avulla. Opastus ja työpaja sopivat kaikenikäisille ja aikaisempaa kokemusta ei tarvita.
 

Keskiviikkona 29.08. kello 19 / vapaa pääsy

Derek Holzerin luentoperformanssi: VECTOR SYNTHESIS
Luentosali, 2 krs. 

VECTOR SYNTHESIS on audiovisuaalinen tietokonepohjainen taideprojekti, joka hyödyntää äänisynteesiä eli tietokoneella tuotettuja ääniä ja vektorigrafiikan esitystapoja tutkiakseen äänen ja kuvan välistä suhdetta. Projektin lähtökohtana on Steina ja Woody Vasulkan tuotanto sekä Rutt-Etra videosyntetisaattori, jota Vasulkat käyttivät useissa tunnetuimmissa teoksissaan. Toisena lähtökohtana on media-arkeologia ja nyt jo vanhentuneen teknologian kuten Cathode Ray Tube -monitorin luova käyttäminen. Teoksessa ääniaallot kontrolloivat kuvan vertikaalista ja horisontaalista liikettä, kuten myös yksittäisen valonsäteen kirkkautta, minkä tuloksena se mitä yhtä aikaa näemme ja kuulemme, on saman elektronisen signaalin ilmentymää.

Derek Holzer (USA 1972) on ääni- ja valotaiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä ja Berliinissä. Hänen tämänhetkisen kiinnostuksensa kohteena ovat itserakennettu elektroniikka, audiovisuaalisten instrumenttien rakentaminen, äänen ja tilan välinen suhde, media-arkeologia ja erilaiset osallistavan taiteen muodot. Hän on esiintynyt, opettanut työpajoissa ja luonut uniikkien instrumenttien äänimaisemia ja installaatioita vuodesta 2002 lähtien eri puolilla Eurooppaa, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa, sekä Uudessa-Seelannissa.