Itätuulen oppimiskeskuksen aterian ja puhtauden henkilökunta

Uudistuva työyhteisö -kilpailun voitto Itätuuleen

Kaupunkitason yhteistyötoimikunta palkitsee vuosittain työyhteisön, joka on kehittänyt ja uudistanut henkilöstönsä työhyvinvointia sekä edistänyt työn mielekkyyttä. Uudistuva työyhteisö -kilpailun voittajalle myönnetään 1000 euroa työyhteisön työhyvinvoinnin edistämiseen.

Itätuulen oppimiskeskuksen aterian ja puhtauden henkilökunta

Vuoden 2019 voittajaksi, toukokuisessa kokouksessa valittiin Itätuulen liikunta- ja oppimiskeskuksen aterian ja puhtauden henkilökunta. Itätuulen toimintakeskukseen kuuluvat Itätuulen ja Tuulikellon koulut, kirjasto sekä yhteisötila. Tunnustuksen saanut työyhteisö on iloinen ja otettu kilpailun voitosta, mutta haluaa korostaa uudistumisen merkitystä työpaikalla edelleen. 

– Tuntuu hienolta, että yhteinen ponnistuksemme uuden koulun parissa saa tämän kaltaista tunnustusta. Kehittyvällä ja uudistuvalla työyhteisöllä on valtava merkitys. Kun työyhteisössä itsessään elää eteenpäin menemisen ja paremman tekemisen kipinä, työ pysyy mielekkäänä ja palkitsevana, palveluesimies Sanna Korpela kertoo. 

Työyhteisön edistämistyötä on yksikön arjessa pyritty tekemään jatkuvasti. Hiljattain ensimmäisen lukuvuotensa päätökseen saaneessa uudessa koulussa oli paljon erilaisia pintamateriaaleja ja kalusteita, joihin ei kouluissa ollut aiemmin totuttu ja jotka vaativat yhteistä pohtimista ja työtapojen sekä menetelmien kehittämistä. Jo ennen uuden koulun avaamista koululaisille, työyhteisö oli valmistellut tulevaa yhdessä jo pitkään. 

– Koululla on vahvasti korostettu kaikkien rakennuksessa toimivien työntekijöiden yhteisöllisyyttä ja sen eteen haluamme osaltamme tehdä jatkuvasti töitä, jotta yhteistyö olisi sujuvaa kaikkien kesken. Uudella koululla on ehditty järjestää jo esimerkiksi erilaisia tilaisuuksia ja koulutuksia, joihin olemme saaneet olla toteuttamassa keittiön väen kanssa tarjoiluja. Jännittävimpänä erityisesti Porin Päivän vastaanotto. Myös liikuntasali on ollut suosittu ulkopuolisten käyttäjien keskuudessa iltaisin ja viikonloppuisin, Korpela muistelee.

Asioiden hyvässä hengessä pohtiminen sekä työntekijöiden aktiivinen osallistuminen kehittämiseen ovat olleet tärkeitä tekijöitä työyhteisön ja yhteishengen rakentamisessa. 

– Työyhteisöön tuli työntekijöitä monista eri kohteista ja muutamia ihan uusiakin. Alusta asti punaisena lankana oli lähteä puhtaalta pöydältä kehittämään toimintaa. Vaikka työyhteisössä on monta työntekijää, asioita on saatu sovittua yhdessä joustavasti ja rakentavasti. Työkavereita huomioimalla ja ystävällisellä asenteella pärjätään kovankin paineen alla helpommin, Korpela muistuttaa.

Hyvässä työyhteisössä ymmärretään ryhmän voima ja hyväksytään toisten erilaisuus. Mainioon lopputulokseen voi päästä hyvin monella eri tyylillä.

– Kun voi luottaa siihen, että toisilta saa tarvittaessa pyytää neuvoa ja apua, työpäivät sujuvat mukavasti. Lämminhenkinen huumori on myös omiaan piristämään arjen tohinoita, Korpela sanoo.

Kilpailusta saadun palkintosumman hyödyntämiseen on työyhteisössä alettu keräämään erilaisia ajatuksia, joista lopuksi vielä yhdessä keskustellaan.

– Aika moni ideoista on liittynyt vesille lähtemiseen, joten ehkä tulemme olemaan palkintorahoillakin samassa veneessä, kuten arkenakin Itätuulen mereen liittyvillä nimillä nimetyissä tiloissa, Korpela iloitsee.

 

Kuva: Sanna Korpela


Itätuulen oppimiskeskuksen aterian ja puhtauden henkilökunta