Verkkonuorisotyö on nyt diginuorisotyö
Porin kaupungin verkkonuorisotyöntekijän Anniina Korven työnimike on muuttunut. Diginuorisotyöntekijä nimike kuvaa paremmin tämän päivän digitaalista nuorisotyötä kuin entinen verkkonuorisotyöntekijä-nimike.
Verkkonuorisotyöntekijän tehtäväkenttä on laajentunut ja sisältää myös muuta kuin internetverkossa työskentelyä. Tehtäväkokonaisuuteen sisältyy muun muassa kasvokkain tapahtuvaa media- ja teknologiakasvatusta.
– Diginuorisotyö-termi on maanlaajuisesti tunnetumpi ja nuorisotyön alalla käytetympi kuin verkkonuorisotyö. Se on myös tutumpi sana mun asiakkaille eli nuorille, diginuorisotyöntekijä Anniina Korpi selventää.
10-juhlavuosi sisältää nuorten toiveita
Porin kaupungilla on yli 20 vuoden kokemus nettiä ja teknologiaa hyödyntävästä nuorisotyöstä. Anniina Korpi on työskennellyt nykyisessä työssään vuodesta 2014 asti ja tänä vuonna hän juhlii 10-vuotista taivaltaan. Hän on julkaissut Instagram- ja LinkedIn-tilillään kuvia menneistä vuosista juhlavuoden kunniaksi.
– Kymmennessä vuodessa digitaalinen nuorisotyö on muuttunut paljon. Aloitin Facebookista ja nettisivuista ja nyt tavoitan nuoria parhaiten Tiktokin ja pelistriimien kautta, Korpi tiivistää.
Anniina Korpi keräsi nuorten toiveita, miten juhlavuotta vietettäisiin. Nuoret toivoivat eniten pelistriimejä, kakun syöntiliveä ja tatuointia.
– Kaikki nämä nuorten toiveet toteutuu. Pelistriimejä teen lähes viikottain, kakun syöntiliven pidän virallisena juhlapäivänä eli keskiviikkona 4.12.2024 ja tatuointiaika on varattu lokakuulle. Tatuointikuvaa en vielä paljasta, mutta aiheen päätän itse, Korpi iloitsee.